Friday, July 26, 2013

Kozmetik Cinayeti #5

Merhaba! Bir Kozmetik Cinayeti yazisina daha hosgeldiniz. :-) Hic uzatmak istemiyorum, cünkü bu yaziyi yazdiktan sonra en az 34802536836 defa izledigim Harry Potter ve Sirlar Odasi'ni tekrar izleyecegim. :D

'

Yukarida gördügünüz minik kabin icinde Urban Decay Primer Potion vardi: Begendigimi söyleyemem. Yillar boyunca kullandim, ama hicbir kere farlarin daha canli ve daha kalici oldugunu düsünmedim. Baz olarak kullandigimda farlarin göz kapagima daha iyi yapistigini fark ettim, ama kaliciliginda pek bir degisim yoktu. Benim zaten yagli göz kapaklarim yoktur, bu yüzden sanirim bir baza da ihtiyacim yok. Ama keske en azindan renk konusunda daha basarili olsaydi diyorum, cünkü renkleri daha canli göstermedi. Bosuna alindi yani. Bir daha da almam.

Essence Super Fine Eyeliner Pen: Ilk 9-10 sürüsünde harika, fakat ardindan gri oluyor. Ben bu felt tip eyelinerlarin kullaniminin en kolay oldugunu düsünüyorum, ama keske daha verimli olsalar ve birkac kez kullandiktan sonra cöpe gitmeseler. Kaliciligi iyiydi. Hazirlanirken eyeliner cekmeye vaktim olmadigi günlerde cantama almak icin kesinlikle iyi. Tekrar alabilirim.

Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara: Bu rimeli cok sevdigimi blog yazisinda da söylemistim (ismine tiklayarak okuyabilirsiniz). Ilk basta daha siviyken ve sonlara dogru daha kuruyken aralarindaki fark cok büyük. Kuru olan formülüyle daha cok hacim veriyor kirpiklerime ve lastik fircasi olmasina da bayiliyorum. Tekrar alacagim elimdeki diger rimelleri bitirince.


Lancome Visionnaire Serum: Bu serumun samplelarini ne zaman bir parfümeriye gitsem resmen arkamdan atiyorlardi. Sürekli testerlar kutumda görmekten biktigim icin hepsini bitirdim. Gayet güzel bir serumdu, nemlendirdigini düsündüm. Neleri vaad ettigini bilmiyorum; acikcasi bu ürün benim pek ilgimi cekmedi. Ama cildimi daha düz gösterdigini kesinlikle söyleyebilirim. Düz, pürüzsüz, kaymak gibi yani. Full size alacagimi sanmiyorum ama.



Ebelin Eyelash Curlers: Ben yillar önce Primark'tan 1€'ya bir kirpik kiviricisi almistim ve onu hala kullaniyorum ve ilk günkü gibi mükemmel kiviriyor kirpiklerimi. Bunun ise hic iyi bir performansi yok. Birkac hafta sonra hic kivirmadi bile. Ben Primark'imla devam ederim. :-)

Shiseido Advanced Super Revitalizing Cream: Iste buna bayildim! Kokusu bir kere cok hos ve sürümü de cok güzel. Siradan nemlendiricilerden biraz farkli geldi bana; daha kaymak gibi bir yapisi var ve sürünce cok güzel yediriliyor. 'Belki-alirim' listeme koydum. Nemlendirmesi de harikaydi, diyecek hicbir kötü seyim yok.

Clarins HydraQuench Cream-Mask: Bunun kremini de kullanmistim ve kremi maskesinden daha cok sevdigimi fark ettim. Ben genelde maske kullanirsam ya peel-off maskeleri ya da gece-sür-sabaha-kadar-uyu-maskelerini severim. Bu onlardan degil. Bu yüze sürüldükten 5-10 dakika sonra bir pamukla silinmesi gerekiyor, ki ben böyle pamukla krem silme seylerinden hic hoslanmam, hatta nefret ederim. Igrenc geliyor bana nedense. Ama cildimi daha yumusak yaptigi ve nemlendirdigi bir gercek. :-) Full size almam.

Clarins Multi-Active Skin Renewal Serum: Icinde cok hafif parlak bir isiltidan baska bu serumun pek bir özelligi yok. Hatta kokusu beni rahatsiz etmisti. Cildimi biraz da kuruttugunu düsündüm. Full size almam.

Nivea Aqua Effect Temizleme Köpügü: Köpük olarak cikmasi cok hosuma gitse de, tekrar almayacagim. Yüzümdeki makyaji cikarsa da, rimelimi (suya dayanikli olmamasina ragmen) hicbir sekilde cikarmadi. Belki gözlerde kullanmak icin düsünülmemistir bu ürün, ama ben yüz temizleme ürünlerinden bunu beklerim. Yine Rival de Loop Yüz Temizleme Jeli'ne kaldim tabii, o beni hicbir zaman hayal kirikligina ugratmaz. :-)

Essence Nail Polish Remover: Oje konusunda bilgili degilim. Ojelerimi erhangi bir asetonla cikariyorum, ama Essence'inkini en cok seviyorum, cünkü tatli bir kokusu var.

Caudalie Eau de Beaute: Bunun hakkinda uzun bir yazi paylasmistim. Gercekten cok seviyorum ve bu bittiginden beri bir eksiklik hissediyorum. Kokusuna ilk basta alisamasam da, simdi cok ama cok seviyorum! Mutlaka tekrar alacagim.

Loccitane Almond Shower Oil: Diyecek bir sey yok. Hayatimin dus ürünü. Bu kadar net. Büyük boyu tekrar alindi. Bu kücük siseyi de cöpe atmadim, cünkü büyügünü her seferinde banyoya tasimak istemiyorum (ben banyo ürünlerimi kendi odamda tutarim) bu yüzden ücügüne doldurup öyle tasimak daha pratik. Hayatimin sonuna kadar tekrar ve tekrar almak istedigim bir ürün.

Alverde Small Size Star Mascara: Bu rimel DM magazalarinda satiliyor ve tamamen dogal seylerden yapiliyor. Cok kisa kirpikliler icin yapilmis bir rimel, ama ben daha cok alt kirpiklerim icin kullandim, cünkü benim üst kirpiklerim cok kisa degil. Cok hacim verdigini, fakat pek iyi ayirmadigini düsündüm. Ama alt kirpiklerimde ayrilmamis kirpik görüntüsünü seviyorum acikcasi. Bu yüzden tekrar alabilirim.

Catrice Prime & Fine Smoothing Refiner: Bu ürünü cok seviyorum. Gözeneklerim kücük, ama yine de bazen görünüyorlar ve bu onlari tamamen giderdi. Benefit Porefessional'i da bir ara kullanip bitirmistim, ama bu ondan daha etkili diye düsünüyorum. Cok ama cok yumusak yapiyor teni. Yenisini alacagim.

Clarins Eye Contour Gel: Ismini tiklayarak yazisini okuyabilirsiniz ve bu ürünü neden sevmedigimi ve tekrar almayacagimi da ögrenebilirsiniz. Hic ama hicbir etkisi yok benim gözlerimde. Belki benden daha yasli kadinlar icin cok uygun olabilir, ama bende (simdilik) hicbir etki göstermiyor.

Loccitane Shea Butter Hand Cream: Kücük boyunu bir alisverisimde hediye etmislerdi. Fazla yagli geldi, ama kesinlikle iyi nemlendirdi. Yapisi biraz sert oldugu icin bana göre degil pek, ama soguk kis günleri icin iyi olacagini düsünüyorum ve 'belki-alirim' listeme koyuyorum. :P

Max Factor False Lash Effect Mascara: En sevdigim rimellerden biri. Essence I Love Extreme ile beraber bunun da suya dayanikli olanini almayi planliyorum. Ikisi beraber harika bir sonuc verir kesin.

Garnier Under-Eye Roll-On: Cok iyi bir kapatici, fakat satistan cikarildigi icin tekrar alamiyorum. Su an Maybelline Fit Me kapaticisini kullaniyorum, ve o buna bayagi yakin (kapaticiligi biraz daha fazla olsa da). Sanirim Fit Me'yi daha cok sevdim, ve onu almaya devam edecegim. Garnier'in kapaticisi orada hala satiliyorsa kacirmayin derim ama, cünkü cok harika ve nemlendirici bir kapatici.

Alverde Augentrost Göz Kremi: Cok severek kullandim bu kremi. Su an Bebe'nin yeni cikardigi bir göz kremini kullaniyorum, ama o cok sivi. Ben göz kremlerinde biraz daha kalin yapililarini tercih ediyorum ve Augentrost kesinlikle onlardan bir tanesi. Bebe bitince ona dönerim tekrar (daha iyisini bulmazsam o zamana kadar).

En soldaki ürünü görmezden gelin lütfen, yanlislikla eklemisim.

Balea Wasser-Spray Aqua: Avene Termal Suyu'na benzer bir ürün. Hayatimda kac tane bu su spreylerinden kullandigimi hatirlamiyorum. Avene Eau Thermale, Evian Brumisateur, Rival de Loop Aqua Spray, Balea Wasser Spray derken cogaldi da cogaldi. Yaz boyunca cantamdan eksik olmayan ürünlerden. Özellikle arabada klimayi acinca ve hala sicak hissedince yüzüme bu spreyden verip klima havasiyla beraber yüzümün daha da serinlemesine bayiliyorum. Simdiye kadar denediklerimin arasinda en iyisi Avene idi. Hepsi bitince ona tekrar dönerim.

Rival de Loop Sabunsuz Yüz Yikama Jeli: Bu jele hastayim. Simdiye kadar benim tavsiyem üzerine en az 10 kisi bundan alip cok memnun kaldi :-) Fiyatina diyecek yok ve kokusunu da cok seviyorum. Suya dayanikli makyaji da zorluksuz cikariyor. Sadece suya dayanikli rimelde bazen biraz zorlaniyor (o da hangi rimeli kullandiginiza bagli), ama onu da en iyi arkadasi Rival de Loop Yagli Göz Makyaj Temizleyicisi hallediyor. <3

Belea Bögürtlenli El Kremi: Bu el kremini yatak komidinimin üzerinde tutup aylarca kullandim, ama bir türlü bitmek bilmedi. Bu yüzden hayatinin son haftasina onu vücut kremi olarak kullandim. Özellikle ayaklarimi pek iyi nemlendirdi. Cok güzel de kokuyor. :-) Tekrar almam, cünkü cok zor bitiyor.

Bioderma Sensibio H2O: Ismine tiklayarak yazisini okuyabilirsiniz. Tonik olarak kullanmayi sevdigim bir ürün. Yazisinda bunun makyajimi cok iyi cikardigini söylesem de, artik böyle düsünmüyorum. Fikrimi degistiren baska bir ürün olmadi, ama nedense bu ürüne karsi hissettigim sempati cok azaldi. Sanirim herkes seviyor ve yere göge sigdiramiyor diye ben de onlar gibi düsündüm ilk basta, ama zamanla anladim ki; bu ürün dedikleri kadar yok. Özellikle suya dayanikli rimeli hic mi hic gidermiyor. Pamugu dakikalarca gözümde bekletsem bile ise yaramiyor. Nedir bu ürünü gözümüzde bu kadar muhtesem yapan? Tekrar almam.

Yine bir Essence Eyeliner Pen. Bu yukaridakinden farkli, cünkü degisik bir ucu var, ama yukaridaki hakkinda dedigim seylerin hepsi bunun icin de gecerli.

Ve yine bir Rival de Loop Sabunsuz Yüz Temizleme Jeli.

Caudalie Vinoperfect Day Perfecting Fluid: Ismine tiklayarak yazisini okuyabilirsiniz. Ah be ah. Ne kadar severdim ben bu ürünü, ama bitirmeden cöpe atmak zorunda kaldim. Neden mi?

Iste bu yüzden. Birkac hafta farkli bir ürün kullandigim icin bunu bir kenara almistim ve o süre icinde ne kadar igrenc olmus. Tüpünden böyle turuncu-sari karisimi bir sekilde cikiyor. Ben böyle bir seyi yüzüme sürmem. Tekrarini da almam. Birkac ay icinde böyle cirkinlesecekse hic kullanmam daha iyi. Ama cok üzüldüm gercekten. Sevdigim bir üründü.


Benim bu ay bitirdiklerim bu kadardi. Umarim bu yaziyi begenmissinizdir.
Sevgiler,
- iheartsu
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com

Next Post: Günün Makyaji / FOTD - 02.08.2013

11 comments:

  1. Ya Rossmana gitmek istiyoruummmmm :) Sesimi duysunlar ve Ataşehir e de açsınlar bir mağaza lutfeeeen :)

    ReplyDelete
  2. Essence'in o rimelini bende çok severek kullandım ama kuru hali hiç hoş değil gerçekten :)

    ReplyDelete
  3. Aaa Caudalie ne çikin olmuş öyle >.< o kadar para ver neye benzesin bikaç haftada :/
    Bu arada canım HP izlemek istedi benimde ♥ Aslında okumak istiyorum ama yanımda hiç bir kitabı yok okuyayım bari ^^

    ReplyDelete
  4. Kozmetik Cinayeti yazılarına bayılıyorum! Okuması çok keyifliydi. :-) Felt tip eyelinerlar konusunda sana katılıyorum, çok kullanışlı ama bir o kadar kısa ömürlü ürünler. :-(

    ReplyDelete
  5. Balea ya tr yede gelse ya.. Hoş muadili Rossman var ama ben balea yıda katletmek istiyorum :))))

    ReplyDelete
  6. Oooooowwww bayagi bitenin varmis canım tebrikler. Gelsin yeniler:))))

    ReplyDelete
  7. Essence maskarayı ve eyeliner peni almak istiyorum mutlaka. Her yerde çok güzel şeyler duydum haklarında. Teşekkürler :)

    ReplyDelete
  8. Ne cok run bıtırmıssın :) Essence in i love extreme mascara sını bi ben begenmedim heralde.Sürdükten sonra dökülme yaptı ,hiç kalıcı gelmedi bana ....
    Bana da beklerim http://mervelil.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Çok verimli bir cinayet olmuş :)) Rival de loop'u yıllar önce denemiştim ve çok verim alamadım diye hatırlıyorum. Biraz kurutmuştu ondan olabilir galiba. Ama bu kadar övgüden sonra tekrar deneyeceğim galiba...

    ReplyDelete