Thursday, July 25, 2013

MAC 'Freckletone' Lipstick

Freckletone en güzel nude ton benim gözlerimde. Herkes kendine göre en iyi nude rengini bulmakta zorlanir, ve ben de zorlaniyorum. Rival de Loop'un cok sevdigim bir nude ruju vardi, ama onu kaybettim. Revlon'un cok sevdigim bir Nude Lip Butter'si vardi, ama icinde simler vardi. Ama ikisini her ne kadar sevsem de, renkleri pek uygun degildi beni cilt tonuma. Freckletone ise simdiye kadar 'en mükemmel nude ruj'a en yakin olan renk.


Freckletone bir Lustre finish'e sahip. Bu formülü makyaja yeni baslayanlara ve cok opak renkli rujlari kullanmaktan korkanlara öneririm. Hafif transparan ve parlatici sürmüs gibi bir görüntü veren bir seri. MAC bu finish hakkinda 'dudaklari yumusatir' yaziyor websitesinde, fakat ben böyle düsünmüyorum. Ilk sürdügünüzde nemlendiriyor, fakat birkac saat sonra biraz pul pul dökülmeye basliyor dudaklariniz. Ama tabii bunu bir dudak peelingi ile önleyebilirsiniz.


Freckletone hafif seftaliye egilimli bir nude. Bazi insanlar tüpünde pek nude görünmedigini ve tam bir seftali rengine sahip oldugunu söyleyebilir, fakat dudaklarda benim ten rengimle beraber bir nude renge dönüsüyor. Iyice incelerseniz bu ruju, o zaman icinde hafif bir turunculuk oldugunu da fark edebilirsiniz. Bu renk, MAC'in standart rujlarinda yer aliyor.


Dudaklarimdaki durusu ise söyle:





Cok opak olmadigi icin dudagin dogal rengiyle beraber farkli bir renge dönsüyor ve bu yüzden 'böyle olan, söyle olan insanlara öneririm' diyemem. Sonucta herkesin dudaginda farkli duracak bir ruj. Her ten rengine iyi gidecegini düsünüyorum, ama en cok benim gibi peynir beyazi(!) tenlilerde cok hos duracagindan eminim. Opakligini arttirmak ve dogal dudak renginizi örtmek icin bir dudak kalemiyle bazlayabilirsiniz. Böylece, sadece ve sadece Freckletone'un rengini elde etmis olursunuz.

Sevgiler,
- iheartsu
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com

3 comments:

  1. Sana cok yakısmıs canım ah bir de ben beyaz tenli olarak kendime yakıstırıp kullanabilsem :/

    ReplyDelete
  2. Çok güzelmiş, ama ben de bembeyaz olmama rağmen kendime yakıştıramıyorum. -_- Sana çok iyi gitmiş ama. ^^

    ReplyDelete