Tuesday, July 23, 2013

Mim - Ben Kimim?

Merhaba!

Birkac gün önce Leopar Delisi blogunun yazari Gizem beni mimlemisti. Daha önce bu blogda hic mim paylasmamistim (bircok kisi tarafindan mimlenmeme ragmen), ama bu mimi üc-dört kez etiketlendikten sonra sonunda yazmaya karar verdim. Umarim begenirsiniz! Bu blogun yazarini daha iyi tanimak isteyenler icin yaziyorum bunu. Kisilik mimi olmayan mimleri yapmayi planlamiyorum acikcasi.


Ben Kimim?
Adim Sevim, 23 yasindayim, Almanya'da dogdum ve hala burada yasiyorum. Aslen Afyon'luyum. Üniversite'de Ingilizce ve Almanca okuyorum. Türkce secenegi olsaydi Almanca yerine onu okurdum. Tercüman olmak istiyorum.

Blogumun Adi Nereden Geliyor?
Spontane bir kararla ismini verdim. Makyaj benim icin bir tutku sonucta.

Blog Acmaya Nasil Karar Verdim?
Bir arkadasimin lifestyle-blogunu aylardir takip ettikten sonra gectigimiz yil Nisan ayinda ilk blogumu actim. Sonra birkac sorunlar cikti; birisi fotograflarimi caldi ve Facebook'ta sahte bir profil acip o profille internet üzerinden iliski kurdu baska insanlarla. Ben de bunu kaldiramayip bir cirpida blogumu, Facebook'umu, Twitter'imi ve diger her seyi sildim. Bu yilin basinda da blog yazmayi cok özledigimi fark ettim ve dayanamayip geri döndüm. Blog yazmak beni cok rahatlatiyor ve en sevdigim hobilerden olan makyaji baska insanlarla paylasmak cok güzel.

Neden Kozmetik Blogu?
Durum ortada aslinda. Makyaj yapmayi, yaptigim makyajlari, ürün degerlendirmeleri vs paylasmayi cok seviyorum. Benim gibi baska insanlarla da (yani sizlerle) iletisim kurmaya bayiliyorum. Günlük gibi özel bir blog da yazabilirdim, fakat devamsizliktan kalirdi ve ben fazla özele de girmek istemiyorum. Bu yazi bir istisna.

Kisiligim
Ben kendimi kolay sevdirebildigime inaniyorum. Bu pek mütevazi olmadi, ama öyle düsünüyorum. Farkli insanlarla ayni ortamda olunca kendimi onlara göre ayarlayabiliyorum, ve böylece herkesle anlasabiliyorum. Hosgörülüyüm; beni kizdirmak biraz zordur. Sevincliyim ve her seye gülerim. Ailem ve akrabalarimla toplanip beraber olmayi; arkadaslarimla bulusmayi ve eglenmeyi cok severim. Bir konu hakkinda baskalarindan farkli görüslerim varsa bunlari söylemeyi ve tartismayi da cok severim. Baskalarini güldürmek en sevdigim seylerden biri. Yardim etmeye ve yeni seyler ögrenmeye her zaman acigim.

Hoslandiklarim
Kitap okumak, Amerikan dizileri izlemek, bloglari gezmek, internetten alisveris yapmak, belgesel izlemek. Calismayi ve kendi emegimle para kazanmayi seviyorum. Hicbir sey yapmadan evde durmaktan nefret ediyorum. Siir okumayi, analize etmeyi ve gercek anlamini ögrenmeye bayiliyorum. Genelde Ingilizce siirler okuyorum. En sevdigim caglar Renaissance, Romance ve Victorian. En sevdigim bir sair yok. Bence en sevdigim bir sair demem icin her sairin bütün eserlerini okumaliyim, ve ben bunu (henüz) yapmadim. Ama tarz olarak John Keats, Lord Byron ve William Shakespeare'i begeniyorum.

Hoslanmadiklarim
Haksizliga ugramak ve kavga etmek. Cok calistigim bir seyi basaramamak. Her seyden sikilan insanlar, sabirsiz insanlar, hosgörüsüz insanlar. Facebook'ta oyun istegi gönderen insanlar(!), Ramazan'da oruc tutmayip Instagram'da yemek fotograflari paylasanlar. (Tutmuyorsunuz, anladik da tutanlara biraz aciyin yahu! :-))

En Cok Sevdigim Makyaj Malzemem
Kapatici, Kas Pudrasi, Rimel.

Cantamda Olmazsa Olmazim
Cüzdanim, araba ve ev anahtarlarim, iPhone'um.

En Son Okudugum Kitap
Jules Verne - Around The World in 80 Days

Ben bu bloggerlari mimliyorum:
Pek Bilmisin Dünyasi
Mor Menekse
Alisveris Günlükleri by Mörvy


Ve beni mimledigi icin sevgili Gizem'e tekrar tesekkür ediyorum!
Sevgiler,
- iheartsu

Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com


12 comments:

  1. Lütfen şimdiki saçında kal :|

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ay sus kiz, komplekse sokuyorsun :D Dur su fotoyu degistireyim :D

      Delete
  2. Cnmbnm ❤ seni tanımak büyük zevk, her zaman 😘

    ReplyDelete
  3. Asıl ben teşekkür ederim yaptıgın için. <3 :)

    Hem böylece seni biraz daha tanımış olduk. :)

    ReplyDelete
  4. Yakından tanımış olduk :) Kuzum yanlız mimi ben başlatmıştım zaten :D Ama yinede teşekkür ederim :)

    ReplyDelete
  5. Saç rengine bayıldım hafif kızılımsı bir süre saçımı boyatmayı düşünmüyordum ama acep bana bu renk yakışır mı?:)
    Bu arada mim için teşekkürler en kısa zaman yapıcim.;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bekliyorum! Ve yakisir tabii güzele ne yakismaz? <3

      Delete
  6. Devamlı facebooktan oyun isteği gönderirim bak:D:D Kızıl renk sana yakışıyor bebeğem kızıla dön sen:))

    ReplyDelete