Tuesday, May 28, 2013

En Sevdigim Türkce Makyaj Bloglari

Merhabalar! Bu yaziyi kac haftadir yazmak istiyordum, ama bilgisayar basina oturup uzun uzun yazmak zorunda olacagimi bildigim icin hep ertelemek zorunda kaldim, cünkü genelde bilgisayar basinda bir saatten fazla oturamiyorum son günlerde.

Dün cok tatli bir takipcimden bir mail aldim, nerelerdesin, özlettin kendini diye. Daha önce de iki-üc tane buna benzer mail almistim baska takipcilerimden, ama her seferinde sasiriyorum ve cok seviniyorum. Beni özlediginiz icin tesekkürler mi diyeyim o zaman? :P

Yarin asiri derecede yogun bir gün olacak. Bu Persembe Almanya'da tatil. Ne tatili bilmiyorum, ama sükürler olsun bu tatile! Genelde ben Pazartesi-Carsamba-Persembe günleri üniversitedeyim, ama Persembe tatil olunca üniye de gitmek zorunda kalmiyorum. Cuma ve Cumartesi günleri de hep calisiyorum, ama bu hafta izin aldim, cünkü Persembe'den itibaren Isvicre'deyim, Pazar'a kadar. Akrabalari ziyaret etmeye gidiyoruz. Hazir yola cikmisken bir de Stuttgart'taki akrabalara ugrayalim dedik; öyle karisik bir gezi olacak yani. Tabii bilgisayarimi yanima almayacagim icin de bloga yazamayacagim.

Her neyse! Gelelim bu yaziya. Bugün sizlere en en en sevdigim Türkce makyaj bloglarinin listesini verecegim ve her biri hakkinda birkac sey söyleyecegim. Okumussunuzdur belki, birkac hafta önce 'Bir Blogu Kaliteli/Kalitesiz Yapan Seyler Nelerdir? Blogger Tüyolari' isminde bir yazi paylasmistim ve bence iyi bir blog nasil görünür diye anlatmistim. Bugün size tanitacagim bloglarin cogu da bu kriterlere uyuyor ve bu yüzden favorilerim arasindalar.

Yeterince uzattigim icin direkt konuya geliyorum.

1. Your Face My Canvas
Öncelikle sunu söyleyeyim: Bu bir iyiden kötüye giden liste degil, fakat Görkem'in blogunu cok sevdigim icin benim icin ilk sirada yer aliyor. Gercekten kaliteli, muhtesem bir blog. Bloga girdiginizde zaten bir anda bir sempati hissediyorsunuz. Bos zamanimda ya da ders arasi ünide iPad'den ya da telefondan ara sira girip karistiriyorum Görkem'in blogunu. Görkem ayrica Youtube'da da videolar yapiyor ve hepsi birbirinden güzel. Ürün degerlendirmelerini okumaya bayiliyorum, cünkü cok detayli, cok ayrintili yaziyor, ama yine de cok uzatmamayi beceriyor. Ben de ayrintili ürün degerlendirmeleri yaziyorum, ama ne yapip edip Görkem gibi kisa kesemiyorum. Benim Review'larim on sayfa filan vardir Word'de. Tabii konudan kopup özel hayati hakkinda konusursan olacagi budur. Her neyse; Görkem'in blogunu tanimayan yoksa siddetle tavsiye ediyorum, cok ama cok sey kaciriyorsunuz. Son iki aydir en cok severek takip ettigim blog budur.

2. Cirkin kadin yoktur, az makyaj vardir
Genel olarak cok sık yazi paylasmayan, ama her yazisinin elmas kadar degeri olan bir cruelty-free blog. Beni eski blogumdan beri takip edenler bilir, ben de cruelty-free ürünler kullanmaya calisirim, ama her zaman beceremem. Cyborg arkadasimiz bizim icin harika bir örnek, ve bu yüzden kesinlikle takip edilesi bir blogger. Bloga ara sira saklanan J-Pop/K-Pop veya Drama yüklü yazilarini da unutmamali. Herkesin zevki olmayabilir bu blog, cünkü insana vicdan azabi cektirebilir (MAClerinizi unutun kizlar). Ayrica cyborg tipik bir 'canim-cicim'-bloggeri da degil, biraz mesafelidir kendisi. Ama onu bu kadar enteresan ve heyecanli yapan da bu zaten. Takip etmeli.

3. Makeupbybgm
Bir insan bu kadar mi yetenekli olur? Benim yaptigim dandik makyajlara 'wooowwww!' diyorsunuz ya siz, bir de gidin Begüm'ün makyajlarina bakin. Cogunu da step-by-step seklinde anlatiyor. Hele bir gökkusagi eyelineri var, ilk gördügümde yemin ederim 5 dakika bakmisimdir o makyaja. O kadar güzeldi yani. Son zamanlarda pencil technique ile ugrasiyor Begüm ve bunda yine cok yetenekli!  Harika makyajlar ve ilhama ihtiyaciniz varsa, o zaman size mutlaka bu blogu öneririm.

4. Naslii
Tanimayan yoktur galiba. Nazli var ya, hani böyle bu dünyadan degil gibi bir güzellige sahip. Hemi de kas almadan! :D Öyle dogal bir güzelligi var ki kizin, ne zaman instagram'a bir fotograf koysa böyle bakip kaliyorum. Son günlerde pek mutlu Nazlushkam, cünkü birkac gün önce dogum günüydü. Buradan da mutlu yillar diliyorum sana. Nazli'nin blogunda makyaj yazilarinin yani sira bir de muhtesem oje yazilari da görebilirsiniz. Bilen bilir, ben oje sevmem, ki oje sürecek uzun tirnagim da yoktur; bu yüzden Nazli'nin oje yazilarini hayranlikla okuyor ve kiskaniyorum. Ürün degerlendirmeleri iyi ve fotograflari da cok kaliteli. Ayrica cok degisiklerle dolu bir blog. Ojedir, günün makyajidir, cekilistir, odur budur derken cok cok cesitli yazilar paylasiyor. Blogger feedimde ondan bir yazi görünce en sona onu birakiyorum, cünkü en güzel seyler sona birakilir. :P

5. Turbo-beauty-lover
Ürün degerlendirmeleriyle yüklü bir blog. High-End ve Drugstore ürünleri karisik ve TBL'nin en sevdigim yani da bu. Degerlendirmeleri cok detayli oluyor. Bazi ürünlerde (özellikle alliklarda) yüzdeki durusunu da görmek isterdim, ama kendi karari, yüzünü göstermek istemezse saygi duyarim. Yazari da cok ama cok sempatik ve cana yakin. Herhangi bir ürünün iyi ve kötü yanlarini okumak istiyorsaniz TBL'ye bir ugrayin derim; kendisi NARS ile ask yasiyor sanirim, cünkü bircok ürünü NARS'tan. :-)

6. L'Arc En Ciel
Bu ne demek? Bilen var mi aranizda? Cünkü L'Arc En Ciel deyince aklima sadece Japon bir Rock grubu geliyor, onlarin da ismi L'Arc En Ciel, ama Basak'in o grubu sevdiginden bloguna bu ismi verdigini hayal edemiyorum. Basak cok ama cok seker bir blogger. Zaten blouna ugrayip headeri gördükten sonra ona vurulmayan yoktur sanirim. Size özellikle 'Günün Makyaji' serisini okumanizi tavsiye ederim, cünkü degisik renkler kullanmaktan korkmayan bir blogger oldugunu düsünüyorum. Gecen gün bir Amerika-Alisveris yazisi paylasti. Aldigi seylere bakarken agzim acik kaldi. Ne kadar cok sey almis, ne kadar kiskandim bir bilseniz! Ürün degerlendirmeleri de gayet iyi; bir ürünü bir-iki kere deneyip de hemen bir yazi yazan bloggerlardan degil. Tanittigi ürünler hakkinda bilgi sahibi oldugunu anlayabiliyorsunuz blogunu okuyunca. Herkese tavsiye ederim.

7. Sparkle-icious
Bu blogger ile pek konusmuslugum yok, ama her yazisini büyük bir heyecanla okuyorum. Özellikle Tom Ford veya Burberry gibi markalarin ürünlerini tanittiginda ne kadar mutlu oluyorum bir bilseniz. Cünkü benim sehrimde ne Tom Ford, ne de Burberry satiliyor, bu yüzden Pinar'in yazilari internetten satin almamda yardimci olabiliyor. Ayrica swatch ve ürünlerin yüzdeki/dudaktaki/tirnaktaki duruslarinin fotograflarini cok güzel cekiyor. Onun bir YSL ruj ürün tanitimi üzerine aynisindan aldim ve rengi ayni onun fotografindaki gibi capcanli cikti. Öneririm!

8. 7/24 Makyaj
Aysel ablanin blogu kesinlikle cok canli. Bunu söylememin sebebi, hemen hemen her gün paylastigi 'Günün Makyaji' yazilari veya ürün degerlendirmeleri. Hele Günün Makyajlarinda degisik renkte far kullanmaktan ya da cok koyu ruj denemekten cekinmeyen bir insan; ona her far ve ruj yakisiyor. Onun haricinde bir vintage pin-up filminden firlayip bizim zamanimizda kayboldugunu düsünyorum, cünkü Facebook'ta paylastigi fotograflari, makyaj tarzi, giyim tarzi, her seyi o zamanki gibi. Cok sira disi bir insan ve cok ferahlatici. Herkes birbirine benzeseydi ne kadar sıkıcı olurdu dünya. Aysel abla bunun farkinda ve farkli. Ürün degerlendirmeleri benim zevkime göre biraz kisa, ama aranizda uzun yazilari sevmeyenler oldugunu bildigim icin sorun yok. Aysel ablayi seveceksiniz - tabii daha önce tanimiyorduysaniz.

9. Lens Makyaj
Gecen gün LM'nin Almanya'da benim sehrime geldigini ögrendim, ama bulusmak icin maalesef cok gecti. Keske daha önce bilseydim. Lens Makyaj biraz farkli bir makyaj blogu, cünkü makyajin yaninda isminden belli oldugu gibi lens tanitimlari da yapiyor. Lens Makyaji kesfetmeden önce lensler hakkinda pek bir bilgim ve onlara karsi zerre kadar ilgim yoktu, ama bu blog sayesinde ben de daha cok ilgi göstermeye basladim. Ürün degerlendirmeleri tek kelimeyle muhtesem. Mesela gecenlerde O.P.I'nin bir koleksiyonu cikmisti (Mariah Carey) ve LM koleksiyonun hemen hemen her rengini alip tirnaklarindaki durusunu teker teker fotograflayip paylasti. Tabii ondan sonra da bir sürü koleksiyon yazisi daha paylasti, ama ben özellikle o O.P.I koleksiyonunu begendim. Demek istedigim, ürün degerlendirmelerini ciddiye aliyor ve yüzdeki/tirnaktaki/gözdeki durusunu gösteriyor. LM'nin en sevdigim yanlarindan biri de bir far tanittiginda bu farin swatchindan sonra bir de bu far ile bir full göz makyaji yapmasi. Kesinlikle cok kaliteli ve yetenekli bir blogger. Takip etmiyorduysaniz mutlaka etmelisiniz diyorum.

10. Beauty Gore the Ladylicious
Bu blog High-End ürünlere odaklanan, kaliteli bir blog. Yazarin tanittigi ürünler genelde MAC'ten oluyor. Son zamanlarda daha cok fircalara odaklandi. Cok faydali yazilari var; mesela karsilastirma yazilari (MAC 187 vs 190) veya bir ürünle farkli seyler yapabilmek (MAC Myth Ruju Nasil Daha Kullanilir Hale Getirilebilir?). Yazarinin Drugstore ürünler hakkindaki görüsüne katilmasam da, blogunun kesinlikle kaliteli oldugunu söylemeliyim; özellikle karsilastirma yazilari. Takip edilmeli bence.

---

Benim en sevdigim Türkce makyaj bloglari bunlar. Aslinda listeye eklemek istedigim iki blog daha var, ama tam olarak emin olmadigim icin ne olur ne olmaz diye eklemedim. Eger sizin blogunuzu takip ediyorsam, ama buradaki listeye eklemediysem özür dilerim; fakat bu listede gercekten her gün girip okudugum bloglar var. Cogu bloggerla yakindan arkadasim, fakat bazilarinin blogunu bu listede paylastiklarim kadar kaliteli bulmuyorum, ve sempati yüzünden listeye eklemek istemedim acikcasi. Ama eminim, buraya eklemeyi unuttugum bir-iki blog vardir kesin.

Umarim yeni ve muhtesem bloglar kesfetmenize yardimci olabilmistir bu yazi. Gercekten her biri birbirinden iyi ve kaliteli bloglar ve bloggerlar. Bunlari takibe aldiginiza pisman olmayacaginizdan eminim.

Öpüyorum hepinizi!
- iheartsu
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com

----------
Next Post: Kozmetik Cinayeti #4

23 comments:

  1. Tatlım yazdığın blogları bende severek takip ediyorum.
    Hem sahibeleri dünya tatlısı hemde blogları cidden güzel, kaliteli ve seviyeli özellikle yeni blog yazmaya başlayanların böyle bloggerları örnek alması gerek diye düşünüyorum.
    10 tane blogun içerisinde bir tek turbo beauty blogunu bilmiyordum şimdi bakacağım bakalım:)
    Bu arada sende çok şirin, blogu okunası, belli bir birikimi olan severek takip ettiklerimdensin.
    Sen ve senin gibi bu listede olan vede olmayan kaliteli, nevi şahsına münhasır bloggerlar hep yazsın diyorum ve uzuun yazımı noktalıyorum.:)

    ReplyDelete
  2. Yazdıklarından bir kaçını bilmiyordum ama hemen takibe aldım.. Diğerleri zaten benim de favorim ♥
    Hahaha Başak'ın blogunu J-Rock ile bağdaştıran bi ben değilim ya nası sevindim :D Biliyorum o yüzden değil ama aklıma direk onlar geliyor ben napiim :D

    ReplyDelete
  3. L'Arc En Ciel blogunu ben bir ara ciddi ciddi Japon gruptan esinlendiğini düşünmüştüm, aynen:D (hala da öyle düşünüyorum).

    Hakkımda yazdıkların için çok teşekkürler, bana bu listede yer verdiğin için de. Çok mutlu oldum*.* ("mesafeli"yi görünce gülmedim değil). Bu arada yazılarını kısa kesmediğin için hiç bu kadar hayıflanma, ayrıntı iyidir, biz seviyoruz.

    ReplyDelete
  4. Canim benim cok tesekkur ederim. Sende benim hergun acaba ne yapmis diye merak ettigim surekli baktigim bloglardan birisin. Listede olan ancak henuz denk gelmedigim bikac blog var onlara da hemen goz atacagim. Sevgilerr

    ReplyDelete
  5. Merhaba :)

    Bunca harika blog arasında ismimi görünce hem şaşırdım hem de sevindim! Çok çok teşekkür ederim güzel sözlerin için!

    L'arc-en-ciel'e açıklık getireyim: Gök Kuşağı demek :) Ve hayır, o Japon müzik grubuyla bir ilgisi yok :) Aslında ilk blog ismim "Çöplük Horozu" idi :))) Sonra değişti; nedeni şu yazıda: http://surdarcenciel.blogspot.com/2012/02/gokkusagnn-uzerinde.html

    Sayende günüm çok güzel başladı, kocaman öpüyorum seni!!! Amerika alışverişiyle ilgili olarak da, daha güzelleri senin olsun diyorum! Sevgilerimle... Başak :))

    ReplyDelete
  6. Yaaaa sen ne kadar tatlısııııın!!!
    Ağzım kulaklarımda gülümseyerek okudum yazını <3
    Harika insan! O güzel diye bahsettiğin hepsi sende kat kat mevcut ve tamamen senin güzel görmenle alakalı <3 Evet bu aralar çok mutluyum ama blog sayesinde edindiğim dostluklar sebebi ile.Bunlardan en güzel örnek de sensin <3
    Teşekkür etmek gibi oldukça sıradan bir yöntem yerine ; ben bu güzel tatlı düşüncelerin için sana iyi ki varsın,iyi ki varım,iyi ki varız diyorum canımın içi.
    Yüzümü güldürdün çok çok mutlu ettin beni <3 Aramızdaki kilometreler utansın !!!!!!!
    Öpüyorum tatlı yüreğinden <3 ..

    Ben de senin blogunu çok seviyorum demeye gerek var mı ya hayır hayır yok bu şekilde sıradan klasik konuşmayalım :P


    *.*

    ReplyDelete
  7. Çok mutlu oldum şu anda gerçekten:) Bana da yer vermene çoook sevindim!

    ReplyDelete
  8. Çokkk güzel ve yararlı bir yazı olmuş bu :))

    ReplyDelete
  9. kötü sayılabilecek ve yorucu bir günün ardından yazını okudum ve tüm mutluluğum yerine geldi :-)
    böyle güzel bloglarla birlikte kısa bir listede bulunmak çok mutlu edici, beğenmene çok sevindim <3
    ürünleri elimden geldiğince doğru göstermeye ve değerlendirmeye çalışıyorum, bazen fotoğrafları ve yazıları fazla uzatıyorum gibi de geliyor hatta :)
    makeupbybgm'ün makyajlarına ne zaman baksam kendi yaptığım şeyin 'makyaj' olduğundan şüpheye düşüyorum, çok yetenekli gerçekten!
    ayrıca söylemeliyim ki ben de senin blogunu çok seviyorum! biraz yorum yazma özürlü olsam da her yazını severek okuyorum.
    tekrar teşekkür ediyorum, sevgiler :*

    ReplyDelete
  10. Bunu yeni gördüüüüm:) Onore oldum yalnız, çok sağ ol :)

    ReplyDelete
  11. Listende benim bloguma da yer verdiğin için teşekkür ederim. Ben de blogunu severek takip ediyorum. Seneye Almanya'ya geldiğimde mutlaka görüşelim. Sevgiler.. :)

    ReplyDelete
  12. Hahahaha, blog adımı mı değiştirsem ne yapsam? Umarım Japon grubuyla özdeşleştirenler yukarıda verdiğim linki görebilmiştir :))) Sevgiler :)))

    ReplyDelete
  13. Annem ben bu yazıyı görmedim o.O Çok çok teşekkür ederim. Diğer bloglarla aynı listede yer almak onur benim için. Ayrıca ben de sana bayılıyorum

    ReplyDelete
  14. Yorumlariniz icin tesekkürler! Her biriniz bu listede olan cok degerli insanlarsinz. :-)

    ReplyDelete
  15. Merhaba :) Blogunuzu yeni keşfettim. İlk gözüme çarpan bu yazınız oldu. Önerdiğiniz her blogger'a baktım ve çok hoşlar gerçekten. Ben de bu blogger işine yeni başladım ve yeniliğe çok açık bir insanım . O yüzden her bloga kendi blogum gibi özenle bakıyorum her ayrıntıya dikkat ediyorum. Zaten bu işin içindeysek kendi dünyamıza sıkışıp kalmamalıyız dimi ?
    Yazılarınızı takipteyim başarılarınızın devamını dilerim :)
    Eğer yepyeni olan blogumu incelemek isterseniz beklerim :) öpüyorumm . . .
    www.ojelimakyaj.blogspot.com

    Teşekkürler

    ReplyDelete
  16. Sen de denim takip ettiklerimden birisin. Mimlendin:) Linki:
    http://makyajurunlerm.blogspot.com.tr/2014/02/mimlendim-gunu-neseli-zebra.html

    ReplyDelete
  17. Gerçekten iyi bir liste olmuş. Bazılarını zaten takip ediyordum ama bilmediğim çok güzel bloglar buldum :)

    Sevgiler..

    ReplyDelete
  18. teşekkürler blog önerileriniz için, henüz 1 haftalık bir blogger olarak, ilerleyen zamanlarda bu listeye girebilmeyi isterimm

    http://nildanindunyasi.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete
  19. Çok teşekkürler faydalı yazı için.

    ReplyDelete
  20. bende bir çoğunu severek takip ediyorum etmediklerimi de sayenizde öğrendim. bana da beklerim www.gamzecelikdemir.com

    ReplyDelete
  21. Bunlari takip edicem simdi :) Ben de yeni basladim blog isine.

    ReplyDelete
  22. faydalı bilgi için çok teşekkürler bana da bekliyorum http://betulbtl.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete