Tuesday, February 19, 2013

Alisveris #1 - Avene, Bioderma, Caudalie, Loccitane, Essence, vs.

Herkese merhaba! Bu yazida size son iki-üc haftada aldigim seyleri göstermek istiyorum. Daha cok cilt bakim yüklü alisverisler oldu. Makyaji az aldigim icin kendimle gurur duyuyorum. :P

Bakalim neler almisim. Ismine * koydugum ürünleri yakinda blogda tanitacagim.

Eczane ürünleri...


Avene Eau Thermale: Nimo'nun blogunda görünce ben de almak istedim ve aldim!
Bioderma Sensibio H2O*: Bu ilk sisem. Daha önce birkac defa deneme boyuna sahiptim ve cok begendigim icin daha büyük bir sisesini almak istedim.

Caudalie Vinoperfect Fluide Perfection Eclat*: Bu ürünü alali yaklasik bir ay oluyor, ama buraya eklemek istedim, cünkü cok begeniyorum.
Caudalie Creme Gourmande El Kremi*: Yakinda el kremleri yazisi paylasacagim, onda bundan bahsederim. Bu kücük boyu, dudak balsamiyla beraber bir set olarak aldim.
Caudalie Lip Conditioner Anti-Oxidant: Daha önce de kullanip bitirdigim bu dudak balsami el kremiyle beraber set olarak görünce tabii ki tekrar aldim. Yazisi burada: Lip Balm Koleksiyonum.

Sonra L'occitane'a girdim ve kücük bir alis veris yaptim.

L'Occitane Badem El Kremi: L'Occitane'in bir Facebook etkinligine katildigim icin bana bir el kremi hediye ettiler. Bu el kremini kardesimle beraber dükkanda almaya gittim ve tezgahta bu bademli el kremlerin durdugunu fark ettim ve ondan da aldim. Yani iki tane el kremi almis oldum. Diger nerede diye sorarsaniz, kardesime hediye ettim. Daha önce bademli dus yagini almistim ve kokusuna BAYILDIGIM icin el kremini de denemek istedim. Yazisi yakinda blogda. Kasadaki kadin da bademli ürünlerini sevdigimi anlayinca bana birkac badem vücut losyonu samplei verdi.

Rossmann'a girdim...

DOVE Oil Care Sprey Kur: Gliss Kur Sprey Kur'umu bitirir bitirmez buna gecis yapacagimi bir önceki yazimda (Kozmetik Cinayeti Icin Sectiklerim #1) söylemistim. Ama vicdanim sizlamiyor degil. Az önce DOVE'un Hurma Yagi'ni elde edebilmek icin yagmur ormanlari yaktiklarini ve Orang Utan'lari öldürdüklerini gördüm bir videoda. Hayvan testi yapan markalari desteklememeye calisiyorum, ama bazen unutup aliyorum ürünlerini. Yine de, böyle haberler duyunca cok üzülüyorum. Bir daha DOVE almamaya calisacagim. Bunun da yazisini paylasmayacagim, cok begensem bile, ki benim sayemde daha cok kisi desteklemesin DOVE'u.

Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara: Ünlü I Love Extreme rimelinin lastik fircali versiyonu.

Rival de Loop 3 in 1 Temizleme Mendilleri: Bunu annem bana almis, bu mendilleri sevdigim icin (bunu RDL Cilt Temizleme Rutinim yazimda da söylemistim). Her yarim seneye bir Rival de Loop böyle farkli kokulu mendiller cikariyor. Ben orjinal kokusunu seviyorum, ama annem genelde farkli kokularini seviyor, bana da o yüzden bundan almis. Denerim. :-)

Bir de DM'ye girdim. (Yine Alman bir drugstore, Gratis gibi)

Ebelin Pudra Pamugu (?): Ismi bu mu bilmiyorum. Türkce'de ne diyorlar su pamuk seylere? Ben genelde pudrami hep fircayla sürerim gereken yerlere, ama son zamanda birkac sivilcem ciktigi icin daha cok kapaticiliga ihtiyacim var, bu yüzden de bu yöntemle deneyecegim.

Alverde Augentrost Göz Kremi*: Okuyucularimdan biri benden göz kremi karsilastirmasi istedi (drugstore vs high-end). O yaziyi yazinca bunun hakkinda da konusacagim.

Essence Mattifying Compact Powder 07 Translucent: Matlastiran bir renksiz pudraya ihtiyacim vardi. Aslinda bastirilmis degil de toz pudra istiyordum (kardesim de aynisini istiyor), ama bunu Essence'in indiriminde görünce kaptim.

Essence Eyeshadow 59 Copper Island: Insallah bu Türkiye'de daha vardir, cünkü ben sonuncusunu aldim bizdeki DM'de. Siz bulabilirseniz mutlaka alin, cünkü bayiliyorum! Bugün daha bununla bir Günün Makyaji yapacagim ve hakkinda ayri bir yazi da yazacagim. O kadar cok sevdim yani. :-)

Önceki alisverislerime göre cok sey almis sayilmam. Sonucta bunlar iki-üc hafta icerisinde aldigim seyler, hepsini bir günde almadim. Ayri yazilarini bekleyin.

Herkese 'alisveris dolu' bir gün dilerim! Begendiginiz bir sey varsa da bir kere göz yumup alin, Kozmetik Grevi yapsaniz da bazen yeni ürünler insani cok mutlu ediyor.

8 comments:

  1. Bioderma ve avene'i bende kullanıyorum çok memnunum,güle güle kullan cnm:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bioderma'yi ben de birkac defa kullandim (deneme boyundan iste), ama Avene'i ilk defa kullaniyorum. Herhalde Evian'in termal suyuyla aynidir, onu yillar boyunca kullandim ben. :-)

      Delete
  2. Ohh.. Hepsini güle güle kullan ;)
    Çok bişey yok canım burda, kaç haftada bu kadar ürün az bile :D
    Yıldızlı olanları yazmanı bekleyeceğim ve Essence fara en kısa zamanda bakıcam!! ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dimi ya, gayet normal :-) Annem her seye cok diyor, ne zaman bir sey alsam yeter artik diyor. Halbuki cok seyim yok ki, koleksiyonum cok... 'mütevazi'. Onun gözüne her sey cok valla. :D
      En kisa zamanda yazmaya calisacagim caniko <3

      Delete
  3. Güle güle güzel günlerde kullan aşkısı:)) Aveneyi kullanıyorum ve çok memnunum, eminim sen de seviceksindir:):) Essencenin o farından istiyorum!!:D:D

    ReplyDelete
  4. Hepsi çok güzel,güle güle kullan:)Essence'in yeni maskarasını çok merak ediyorum,umarım en kısa zamanda buraya da gelirler:)
    http://kozmetikturu.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gelir insallah :-) Yazisini yakinda paylasacagim sizin icin, orada alip almayacagina karar verirsin :-)

      Delete