Thursday, February 21, 2013

Banyo Rutinim

Merhabalar! Bu yazida sizlerle banyo rutinimde kullandigim ürünleri göstermek istiyorum. Bu rutin her zaman degisiyor, ama su ana kadar en uzun süredir kullandigim ürünler bunlar oldugu icin, bir yazi yazmak istedim. Ürünleri anlatirken bir de bu ürün bitince almayi/kullanmayi düsündügüm ürünleri söyleyecegim. Dedigim gibi her zaman degisiyor.

Asagida gördügünüz gibi bütün ürünleri kücük bir kutuya doldurdum. Ilk basta daha az ürün kullaniyordum banyoda, ama gittikce cogaldigi icin kutu da böyle doldu tasti. Daha genis bir kutu bulmam lazim. :-)

Bu arada, cok ürün kullandigim icin saatlerce banyodan cikmadigimi düsünmeyin, bu rutin en fazla 20-25 dakika sürüyor. Yani hemen hemen yarim saat icinde tamamen bitirmis oluyorum rutini.
(Not: Sampuanimi göstermiyorum, sadece yüz ve vücut ürünleri var burada. Sampuan hakkinda detayli bir yazi yazabilirim isterseniz.)


Bu kutuyu ve giyecegim esyalari alip banyoya giriyorum, haftada 3 kere, yani her iki güne bir banyo yapiyorum. Küvete oturuyorum ve suyu acmadan önce yüz rutinimi yapiyorum, sonra sira dus jeline gelince suyu aciyorum.

Ilk önce dislerimi fircaliyorum, cünkü bir seyi temiz ve ferah bir agizla yapmak her zaman daha iyi gelir bana.
Dis macunumun markasina pek bakmam aslinda, ama her zaman disleri beyazlattigini söz veren bir macun secerim. Ortada gördügüüz seyle dilimi temizliyorum (kulaga igrenc geliyor, ama ise yariyor). Agiz kokusunu azaltan bir sey.

Sonra aliyorum aynayi karsima ve basliyorum cildimi temizlemeye.

Her iki güne bir banyo yaptigim icin her iki güne bir de peeling yapiyorum tabii. Haftada bir kere yapmamiz öneriliyor her yerde, ama ben peeling yapmayi cok seviyorum ve hem cildim cok dayanikli (Allah'a sükür), hem de kullandigim peeling'in tanecikleri minnacik, hic yipratmiyor teni, bu yüzden de bir kereden fazla kullaniyorum haftada.

Kullandigim ürünler bunlar:
Rival de Loop Clean & Care Sabunsuz Yüz Yikama Jeli
Yüz Fircasi
Rival de Loop Clean & Care Krem Peeling

(bu ürünler bitince tekrar ve tekrar ayni ürünleri alacagim icin alternatif söylemiyorum)

Temizlikten sonra sira geldi yüz bakimina. Ben genelde banyo kutuma büyük boy koymayi sevmiyorum, bu yüzden kücük boylari tercih ediyorum. Her seyin kücük boyu iyidir, her daim ise yarar.


Cildimi temizledikten sonra sira geliyor bir maskeye: Yves Rocher 3 Minutes Masque Eclat Pomegranate (yazisi yakinda). Bu bitince Createurs de Beaute'de gördügüm siyah kil maskesini denemeyi düsünüyorum.
Temizlik ve maskeyi ardi arda kullaninca cildim biraz kuru hissediyor, bu yüzden tenime nem katmak icin elime bir kere bu Caudalie Divine Oil'dan veriyorum ve ellerimde dagitip yüzüme (en cok yanak bölgelerime) bastiriyorum. Bu kücük boyu. Yazisini yakinda paylasirim. Bu ürün bitince yerine alacagim bir sey yok. Biterse, tekrar bundan alacagim, hem de hayatimin sonuna kadar! Aha, suraya yaziyorum vallahi. :-)

Simdi banyoya su dolduruyorum ve vücut bakimina geciyorum.

Banyoya su doldururken suyun altina L'Occitane Bademli Dus Yagini (kücük boy) tutuyorum, hafif köpürüyor ve bütün banyoya mükemmel bir koku veriyor. (Bunu da tekrar alacagim). Ardindan Caudalie Crushed Cabernet Scrub (kücük boy) vücut peelingini dirseklerime ve diz kapaklarima sürüyorum. Icindeki tanecikler cok kaba oldugu icin kaba yerlerde kullanmak daha dogrudur diye düsünüyorum. (Bu bitince Soap & Glory'nin Flake Away Vücut Peelingini almayi planliyorum). Ardindan tekrar L'Occitane'in Bademli Dus Yagini alip bütün vücuduma sürüyorum. Bunun kokusu var ya... hayatimda bir kozmetik ürününde koktugum en mükemmel, en muhtesem koku.

Sonra sacimi yikiyorum, kurumu kullaniyorum ve banyoda baska ne yapilirsa onu yapiyorum (bacaklari almak, vs). (Dedigim gibi, sac bakimim hakkinda ayri bir yazi yazabilirim).
Banyodan cikinca da sira geldi diger ürünlere.

Kurulandiktan sonra ve giyisilerimi giydikten sonra ilk yaptigim sey Nivea'nin Angel Star Deodorantini kullanmak oluyor. Banyodan cikip güzel kokmayi seviyorum. Bitince Nivea'nin Invisible deodorant'ini kullanacagim.

Ardindan bir pamuk diske Bioderma Sensibio H2O döküp yüzümde kullaniyorum. (Bunun da yazisi yakinda.) Kimisi Bioderma'yi makyaj silici olarak kullaniyor, ama ben hem makyajimi silmek icin, hem de tonik olarak kullaniyorum. Bitince baska bir ürün almayi düsünmüyorum, yine bunu alirim herhalde.

Banyodan cikinca cildim hala biraz nemliyse, tekrar Caudalie'nin Divine Oil'unu kullaniyorum. Bunu kollarima ve dekolte bölgeme sürüyorum. Mükemmel kokuyor! L'Occitane Dus Yagi'ni kesfetmeden önce hayatimda koktugum en güzel kokunun bu oldugunu sanmistim, ama L'Occitane onu da gecti.

Simdi sira geldi diger vücut ürünlerine.

Vücut losyonu olarak bana bir alisverisimde hediye edilen Jil Sander Everose Body Lotion'unu kullaniyorum. Cok güzel gül gibi kokuyor. Bitmesini bekliyorum, bitince Yves Rocher'in bademli vücut losyonunu almaya kararliyim.

Ardindan el kreminde sira. Soap & Glory'nin Hand Food kremini kullaniyorum. (Yazisi yakinda!) Bu bitince L'Occitane'in bademli el kremine gecis yapacagim.

Son olarak da dudaklarima NONIQUE'in Luxurious Lips dudak balsamini sürüyorum. Bu bitince Carmex'e gecis yapacagim.

Son üc ürün pek banyo rutinine girmiyor, ama bu siralamada sadece banyo rutinimde kullandigim icin göstermek istedim. Bu rutinden sonra da sira geliyor cilt bakim rutinime. Onu da isterseniz baska bir yazida gösterebilirim.

Bence banyo yapmak sadece temizlenmek degil. Banyo yapmak, rahatlamak, kendisine zaman ayirmak, ruhunu dinlendirmektir bence. Bu yüzden de cok ürün kullanmayi seviyorum. Siz de benim gibi banyo yapmayi cok sevenlerden misiniz? Banyo rutinlerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim!

Hepinize 'temiz' bir gün diliyorum!
- iheartsu

18 comments:

  1. caudalie divine oil'i çok merak ettim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onun hakkida yakinda detayli bir yazi yazacagim canim, onu bekle :-)

      Delete
  2. saç bakımı yazınıda merakla bekliyoruummmm :)

    ReplyDelete
  3. Ayy icim şişti kac dakika kalıyorsun banyoda

    ReplyDelete
  4. Her seyi teker teker anlatinca cok gibi gorunebilir ama uygulamasi cok cabuk. Genelde 20 dakikada cikiyorum banyodan :-)

    ReplyDelete
  5. off süper ürünler ve süper rutin ...

    ReplyDelete
  6. Soap & Glory ürünlerini nerden bulabiliriz ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yorumun icin tesekkürler öncelikle :-)
      Soap & Glory ürünlerini bildigim kadariyla Türkiye'de hicbir magaza veya online alisveris sitesi satmiyor, ama gittigidiyor.com'da yurtdisindan alip da Türkiye'de satan birkac satici bulabilirsin ve onlardan istedigini alabilirsin. Biraz önce bir baktim ve hemen hemen her cesit ürününü satiyorlar. Yalniz fiyatlari biraz tuzlu. Ben Almanya'da yasiyorum, ve bizim burada Soap & Glory gayet uygun fiyatlara satiliyor, fakat gittigidiyor.com'dakiler markanin Türkiye'de satilmamasindan faydalanarak fiyatlarini acimasizca yükseltmisler. =/
      Yurtdisindan siparis vermek istersen de sana http://www.cosmetics-skincare.co.uk/ sitesini öneririm. Ingiltere'den satis yapan bu sitenin kurucusu Türkiye'ye de yolluyor, hem de 2-3 sterling kargo ücretine. Oradaki fiyatlar cok daha yerinde ve genel olarak da her markanin ürünlerini satis fiyatlarindan cok daha ucuza bilabilirsin o sitede, mutlaka öneririm. Ben de iki defa bir sey aldim oradan ve kesinlikle cok memnunum. Umarim yardimci olabilmisimdir. :-)
      Sevgiler <3

      Delete
    2. almanyada nerden alıyorsunuz acaba? bi online sitesi var mı?

      Delete
  7. Ben de aradım bulamadım hiç bi yerde.Bu arada cevabın çok çok yardımcı ve açıklayıcı olmuş , teşekkür ediyorum yardımın için :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rica ederim, yardimim dokunduysa ne mutlu bana :-))

      Delete
  8. Rutin de çok güzel, ürünlerde.ama caudalie divine oil'i ve L'Occitane Bademli Dus Yagini çok merak ettim. Ya hemen anlat ya da ben yarın gidip alayım :))bu caudalie yağ saçada sürülüyormuş, doğru mudur? www.cosmodemo.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkür ederim yorumun icin :-)
      Evet, Divine Oil kesinlikle her yerde kullanabiliyor, MUTLAKA denemen lazim! Zaten Shower Oil ve Divine Oil hakkinda birer yazi paylasacagim, resimlerini cektim bile. O kadar memnunum ki anltamam sana, gercekten hayatimda kullandigim en iyi 10 ürün arasinda bu ikisi var. Divine Oil'u saclarda, yüzde, tirnaklarda, kisacasi her yerde kullanabilirsin! :-) Yazisini beklemeden de alirsan yine de memnun kalirsin, ama bence önce yazimi bekle :P Yarin paylasirim Divine Oil yazisini :P

      Delete
  9. Tamam, yazını bekleyeceğim o zaman. çok amaçlı ürünleri oldum olası çok severim.Takipteyim...bana da beklerim..

    ReplyDelete
  10. yazılarınız çok güzel benim de bloguma beklerim. http://elifveyasam.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete