Monday, February 25, 2013

Büyük Tavsiye: Caudalie Divine Oil - Mucize Ürün!

Herkese merhaba!
Bugün yeni bir seri baslatiyorum blogumda: Büyük Tavsiye! Kullanip cok cok cok ama cok sevdigim ve sizin de mutlaka denemeniz gerektigini düsündügüm ürünlerde artik bu basligi kullanacagim. Bir baska ismi 'extreme spazzing' olabilirdi herhalde.

Caudalie markasini ne kadar cok sevdigimi Alisveris #1 ve Banyo Rutinim yazilarimda söylemistim. Bu markayi bu kadar sevmeme neden olan sey bu yazida bahsedecegim Divine Oil ürünü oldu. Bu yagi almama neden olan kisi ise Alman Youtube Gurusu 'funnypilgrim' oldu. Cok severek takip ettigim bir guru ve ne zaman bir ürünü cok sevdigini söylese, ben de hemen aliyorum aynisindan, cünkü onunla cok ayni oldugumuzu ve ona güvenebilecegimi düsünüyorum.

Iyi ki de almisim bu yagi! Yaklasik üc aydir kullanmama ragmen hayatimda kullandigim en iyi 10 ürün arasinda yer aliyor simdiden. O kadar hayraniyim ki bu yagin, anlatamam sizlere.

Paketlemesi: Yukarida gördügünüz gibi ince ve uzun bir sisede geliyor. Bendeki 50ml'lik versiyonu (full size 100 ml) olmasina ragmen cok agir bir sise, cünkü camdan yapilmis ve cok 'kuvvetli'.

Bu resimde gördügünüz gibi sisenin arka tarafinda üzüm seklinde bir 3D desen var. Cok güzel ve cok enteresan bir ayrinti bence.

Kapagi ahsap ve güclü duruyor ve cok kolay kayip cikmiyor. Yani sadece kapagindan tutarsaniz agir sisesi yere düsmez.

Gördügünüz gibi bir sprey kafaya sahip. Daha önce kullandigim vücut yaglari (mesela Bübchen Bebek Yagi) sprey kafali degildi ve dogru miktari ayarlamak biraz zordu. Bu sprey sayesinde hem dogru miktari belirleyebiliyorsunuz, hem de sprey kafasi yagi güzelce yayiyor, yani bir cizgi halinde degil de genisce yayiyor etrafa yagi. Zaten oldum olasi ince, uzun ve elegant ambalajlari sevmisimdir, bir de sprey kafasi eklenince daha da güzel benim icin. Paketleme konusunda diyecek hicbir negatif noktam yok. Puan: 10/10

Icerigi: Benimkinde 50 ml var, yani tam boyu degil. Full size 100 ml oluyor. Ben benimkini mum, vücut peelingi ve bu yagdan olusan bir set olarak aldim. (Kücük not: Mumu da muhtesem kokuyor, yatip kalkip sadece onu koklayasim var.) 50 ml'lik boyu uzun süre yetiyor, ama nasil kullandiginiza bagli. Bu boy cantama almak icin cok büyük oldugu icin üc tane minik boyundan da aldim. Puan: 10/10

(Soldakini kullanmadim, ortadakini banyoda kullaniyorum, sagdakini de el cantama koyuyorum.)

Fiyati: Fiyatina göre icinde biraz daha fazla olabilirdi, ama dedigim gibi, nasil kullandiginiza bagli dayanikligi. Ben bunu sette 25€'ya aldim, bu yaklasik 60 TL yapiyor. 100 ml'lik olani 67 TL'ye geliyor. Ama ben mumunu ve peelingini de denemek istedigim icin set olanini aldim. Bu bitince fullsize alirim. Puan: 8/10

Icerigi: Bu yagi özel yapan sey nedir? Icinde dört cesit yag bulunuyor: Üzüm yagi, susam yagi, argan yagi ve ebegümeci yagi. Onun yani sira bir de üzüm polifenol iceriyor. Farkli yaglari birlestiren ürünleri hep sevmisimdir. Puan: 10/10

Kokusu: Kokusu, etkisiyle birlikte en cok sevdigim noktalari oldu. Kokusu hakkinda aklima gelen kelimeleri söylemem gerekirse, sunlar olurdu: günes, sicaklik, lüks, ahsap, ciceksi. Ilk kokladigim günden bugüne kadar bunu sirf koklamak icin acmadigim bir gün olmadi. O kadar sicak, o kadar lüks kokuyor ki, resmen beni benden aliyor. Puan: 10/10

Etkisi: Yukaridaki resimlerde gördügünüz gibi bir kere elime spreyledim ve sonra yedirdim. (Tabii sisko parmaklarimi görmezden gelirseniz sevinirim :P) Sürer sürmez yuvarlak hareketlerle tenime yediriyorum ve hemen icine cekmis oluyor yagi. Yani cildin üzerinde yagli bir tabaka birakmiyor. Onun yerine hafif bir parlaklik katiyor teninize ve cok nemli gösteriyor. Nemlendirme konusunda cok basarili buluyorum, cünkü sabah kollarima sürdügüm yag, aksama kadar hala nemlendiriyor tenimi.

Bu ürünü her sey icin kullanabilirsiniz: sac, vücut, yüz, tirnaklar, vs. Ben her kullanma seklini denedim.

Sac: Banyo yaparken elime sampuanimdan biraz katiyorum, ardindan bu yagdan veriyor biraz ve karistirarak sacima yediriyorum. Banyodan cikinca da saclarim hala islakken uclarima veriyorum ve cok iyi nemlendiriyor. Kardesim de bu sekilde kullanmis kendi yagini (ona da ayni setten almistim, cünkü biz bakim/makyaj konusunda resmen ikiz gibiyiz), ama gece yataga uclarina yag sürdügü saclariyla yatip sabah kalkinca yastiga gecen yaglari yüzünden yanaginda üc tane sivilce cikmis. Onun cildi akneye meyilli, bu yüzden bu yag yüzünden olduguna emin olup olmadigini sordum ve kesinlikle bu yag yüzünden dedi. O gün bu gündür bu yagi saclarinda kullanmaz oldu. Ama bende bu sorun hic cikmadi. Kisiden kisiye farklidir diye düsünüyorum.

Vücut: Banyo yaptiktan sonra hala islak olan tenime bu yagdan spreyliyorum ve tenimdeki suyla beraber iyice ovuyorum. Böylece bu yag o suyu ve nemi vücudumda hapsediyor. Bunu kendi basina da bazen cok kuru bölgelerimde (diz kapaklari, dirsekler, vs) kullandim, ama o suyla beraber olan yöntemi daha etkili geldi bana acikcasi.

Yüz: Iste burada biraz dikkat etmeniz lazim. Eger yüzünüzde kullanacaksaniz, cok az bir miktar alin. Sadece bir kere spreylemek yetiyor. Onu da direkt yüzünüze degil, önce elinize yapin. Ben genelde banyoda yapiyorum bunu: yüzümü suyla yikiyorum, sonra ellerimi islatiyorum ve bu yagdan bir sprey veriyorum, ellerimi birbiriyle ovusturup yüzüme bastira bastira uyguluyorum. Genelde kuru bölgelerime odaklaniyorum, yani yanaklarima. T-bölgem cok yagli degildir genelde, ama ne olur ne olmaz diye burnuma, alnima ve ceneme sürmüyorum. Onun haricinde bir de boynuma bastirarak uyguluyorum. Burada özellikle suyla karismis yöntemini tavsiye ederim size, cünkü sirf bu yagi kullanirsaniz biraz fazla gelebilir. Dikkat etmeniz lazim.

Tirnak/El: Baska bir kullanma yöntemi daha. Say say bitmiyor ki :-) Tirnak etlerimi yumusatmasi icin kullaniyorum genelde. Üni'de dersin ortasinda makyaj cantami aliyorum kucagima ve basliyorum bu yagdan sürmeye. Elime fazla yag verdiysem de gerisini ellerime sürüp yediriyorum. Sonuc: yumusak tirnak etleri, nemli eller ve mis gibi bir koku, hem de bütün gün boyunca.

Etkisi her seferinde beni hayret icinde birakiyor. Caudalie websitesinde bu ürüne 'kuru yag' ismini vermis, ve ben bu ismi dogrulayabilirim. Tene hemen isliyor ve kesinlikle cok yagli ve islak degil, aksine cok 'kuru'. Mesela ellerinizde kullaninca dokunmali ekran telefonunuzda iz birakmiyor parmaklariniz.

Etkisine puanim: 10/10

O kadar kullanisli, o kadar güzel bir ürün ki, say say bitmez faydalari.

Toplam puan: 1000000/10!

Bunu alirken eczanedeki eleman bana ne dedi, biliyor musunuz? Caudalie her satilan Divine Oil icin yagmur ormanlarina bir agac dikiyormus ve Aralik 2012'de bu sayi 150.000'i bulmus. Ne kadar sevindim bilemezsiniz. Gecen gün internette Dove markasinin hurma yagini elde edebilmek icin yagmur ormanlarini yaktiklarini okudum. Binlerce hayvanin yasam ortamini elinden almak ne kadar kötü, insanlik disi bir sey, degil mi? Divine Oil'u alip da benim de bunu durdurmak icin bir sey yapmis olmam - kücük de olsa - cok mutlu etti beni. Benim yagmur ormaninda bir agacim var! :D Canim benim ya, hemen büyü de bir sürü maymun oynasin üstünde emi~ Kardesimin agaciyla da yan yana duralim, maymunlar agaclarimiz arasinda sallanip dursunlar. <3

(Evet, kafam gayet yerinde.)
Bu ürünü size kapali gözlerle öneririm. Pisman olmayacaginizi aha suraya yaziyorum.
Herkese 'sicak' ve 'dogal' bir gün dilerim!
- iheartsu

20 comments:

  1. Saç ürünü deyince bende akan sular sel derya deniz hemen ışınladım sonuna kadar okudum. Caudalie markasını zaten severim ama cilt bakım ürünlerini kullandım hep. Ayrıca ağaç dikme kampanyası da ne sosyal bir yaklaşım. trde fiyatı 84 TL imiş. Ne kadar süre gider bi şişe düzenli kullanımda tatlım?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bizde daha ucuzmus bak :P
      Ben bunun 15 ml'lik kücük boylarindan aldim üc tane yukarida da gördügün gibi ve icinde en az olanini da üc aydir kullaniyorum, hem de her gün. Hala bitmedi! 15 ml bile üc ayda bitmemisken, full size olan 100 ml kim bilir ne zaman biter Ceren'cim <3 Sen al onu, en az bir yil yeter. Bir yil icin de 84 TL verilir hani. :-) Yeter ki al!!!!! :D

      Delete
    2. Verilir canıııım çok ğahalı değil zaten başka ürünlerle kıyaslayınca hatta gayet iyi. zaten daha ucuz olması da böyle etkili bir ürünn bekleneme. Sıradaki keşfim o zaman sen bu kadar tam puan veriyorsaaaaaaannn Caudale Divine Oil oluyooooooor ;)
      teşekkürler fıstık!

      Delete
  2. Mutlaka alınacaklar listesinde 1. sıraya oturdu, o kadar güzel anlatmışsın ki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yuppiii, birinci sirada! Evet, mutlaka al <3 Daha bu sabah kollarima sürdüm, aksam oldu hala kokuyor Isik abla yaa <3 Ben bayiliyorum buna!

      Delete
  3. İşte beklediğim yazı:) yağmur ormanlarına dikilen bir ağaç için bile almak yeterli sebep ama öyle güzel anlatmışki alışveriş listemde birinci sırada şuan:))

    ReplyDelete
  4. İşte belediğim yazı :)Sadece yağmur ormanlarına bir fidan dikilmesi için bile alınabilir ama öyle güzel anlatmışsınki alışveriş listemde birinci sırada:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dimi ya? Ben de ögrendigimde cok mutlu oldum <3 Sen de benim kadar begeneceksin, söz veriyorum! :-)
      Yorumun icin tesekkürler <3

      Delete
  5. mucize bir ürün sanki bu arada sendede bi guru kapasitesi var :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cidden mucize bir ürün bence :-) Oh, tesekkürler, bu ne güzel bir iltifat <3 Ama guru dedigin her alanda bilgili olandir, benim daha ögrenecek cok seyim var :-)

      Delete
  6. Uzun zamandır bu ürünle ilgili araştırıyordum emin olamamıştım ama artık karar verdim.ALIYORUMMM (: banada beklerim canım sevgiler www.sherfinka.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Almaya karar verdigine cok sevindim! Gercekten de muhtesem bir ürün, inan bana :-) Blogumu takip ettigin icin tesekkür ederim, hemen ben de seni takibe aliyorum! :-)

      Delete
  7. Şimdi yazdıklarını okuyunca mutlaka almalıyım bu yağdan diyorum. Özellikle hem ciltte hem de saçlarda kullanılması çok iyi. Ama Türkiye de hep 100 ml satılıyor. Keşke önce küçük bir boyunu deneme şansımız olsaa :/ Gerçi 100 ml de alınabilir. Saçına olmazsa yüzüne, yüzüne olmazsa tırnaklarına kullanırsın. Öyle değil mi yahu :D :))
    Bana da beklerim cnm http://grumpywitchh.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet evet, mutlaka almalisin bu yagdan! Daha gecen gün arkadaslarimdan biri de benim tavsiyemle almis, cok cok sevindim! Senin de almak istedigine de sevindim! :-) Ben senin sayfani zaten takip ediyordum ki :-))) <3

      Delete
  8. buna çok özeniyorum öğrenci bütçemi aşmaşa bayıla byaıla alıcam bunu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insallah bir gün uygun fiyata bulursun canim, cnkü mutlaka denenmesi gereken ürünlerden oldugunu düsünüyorum! :-)

      Delete
  9. merhaba bu yazinizi okuduktan sonra bu urune bende mutlaka sahip olmaliyim tesekkurler (:

    ReplyDelete
  10. Böyle nemlendirme özelliği yüksek olan bir ürün arıyordum ben de. Yazı süper oldu yani. Ellerim resmen Gobi çölüne dönmüştü. Hemen edinmem gerek bundan.Teşekkürler.:)

    ReplyDelete
  11. Bunu geçenlerde burada bir AVM'de dolanırken Caudalie standına baktığımda eczacı bayan söylemişti "çok iyi bir ürün" diye. Sanırım Caudalie'ye bir alıcı gözüyle bakmam gerekecek :)

    ReplyDelete