Thursday, February 14, 2013

Catrice Liquid Liner - 010 Dating Joe Black

Iyi aksamlar! Bugünkü ikinci yazimi yaziyorum. Bu ürün hakkinda aslinda bir degerlendirme yapmayacaktim, fakat Nimo ve Eba Design bunu 12.02.2013 Günün Makyaji yazimda görmüsler ve cok begenmisler durusunu ve mat bitisini, bu yüzden ben de detayli bir yazi yazmaya karar verdim. Asagidaki resimdeki eyelineri iste bu ürünle cektim.

Hello everyone! I didn't want to write a review about this product at first, but some blogger friends saw this in my 12.02.2013 EOTD and liked it so much that I thought I should write something about it.

Paketlemesi: Ince, uzun ve cok elegant duruyor. Catrice, Essence markasiyla kardes, yani Cosnova firmasinin markalari bu ikisi, tipki The Body Shop ve Garnier Loreal'e ait oldugu gibi, bunlar da ayni markaya aitler. Essence biraz daha, nasil desem, 'cocuksu' (?) bir marka. Catrice ise cok olgun, cok daha elegant ve 'kadinsi'. Bu iki markanin ürünlerini kiyaslarsaniz ne demek istedigimi anlarsiniz. Paketleme konusunda Catrice daha üstün bence. Paketlerinin bircogu siyah oldugu icin süper.

The package is thin, long and elegant. Catrice is a sister-brand of Essence. They both belong to Cosnova, just like The Body Shop or Garnier belong to Loreal. Essence is a little more on the childish/girly side, whereas Catrice is more of a grown-up kind of brand.If you compare products of these brands, then you will know what I'm talking about. I think in terms of packaging, Catrice is a hundred times better.


Fircasi/Aplikatörü: Cok ince, keceli bir ucu var. Bazi sivi eyelinerlar killi firca tarzinda olur, ama bu onlar gibi degil. Ince ve güzel bir keceli ucu var. Fakat sizi uyariyorum, bu eyelineri alacak olursaniz, kullanmadan önce fircayi kutunun kenarlarina silmeyi unutmayin, cünkü cikarirken bayagi cok ürün cikariyor. Cok fazla gelebilir.

It has a really thin felt tip. But I must warn you, if you buy this eyeliner and want to use it, you have to first scrape off any excess on the edge of the tube, because it takes out a LOT of product, it could be too much.


Yapisi: Cok ince ve sivi bir yapisi var. Ilk basta cok sasirmistim, cünkü benim simdiye kadar kullandigim sivi eyelinerlarin yapisi daha kalindi. Bu gercekten cok likit, cok sivi bir madde. Bununla calisirken dikkat edin, dedigim gibi fircada cok fazla ürün olmasin, yoksa her yere bulasabilir. Ince yapisinin bir avantji ise, gözlerde cok agir hissetmemesi. Cok güzel hissediyor! Bazi eyelinerlar gözlerimi agirlastiriyor resmen, ama bu problemi bu eyelinerla yasamadim. Ilk sürüste cok parliyor, fakat yarim dakika sonra tamamen kurumus ve mat oluyor.

It has a very liquidy and thin texture/consistency. I was really surprised at firt, because the liquid liners I have used so far have a thicker consistency. This one is really very liquidy and thin. You have to be careful when you work with this: make sure the brush doesn't have too much product, or else it will ruin your make-up. An advantage of the thin texture is that it doesn't feel heavy on your eyes at all. Some eyeliners tend to make my lids feel a little heavier, but this one doesn't. When you first apply it, it's really wet, but after about half a minute later it becomes completely matte.

(Wet)


(Matte)

Fircanin ince olmasi nedeniyle cok ince ve detayli cizgiler cekilebiliyor. Fakat sizi tekrar uyarmam gerekiyor, cünkü bu eyeliner amatörlere uygun degil. Gercekten cok dikkatli calismniz gerekiyor, yoksa her yere bulasiyor, ama eyeliner cekmeye alisiksaniz o zaman muhtesem görünüyor. Kullanisi zor ama sonucu mükemmel diyelim. :-)

Because the brush is so thin, it's easy to make really detailed and thin liners, but I have to warn you again, because this eyeliner definitely isn't made for amateurs. You have to be really careful, or otherwise it will be all over the place. However, if you manage to work with it, then the outcome is gorgeous. Let's say that using this is difficult, but the outcome is perfect. :-)


Hatta benim gibi cift kuyruklu eyeliner sevenler icin de uygun. Onu da size gösterebilmek icin uyguladim.
This is also great for people who like double wings like me.


Hatta ve hatta alt kirpiklerinize 'kirpik' eklemek icin de uygun. Bunun icin fircayi bir kere bandiriyorum eyelinera, ve sonra neredeyse hepsini kenarlarindan siliyorum, yoksa fazla geliyor göz altiniza. Üzerinde cok az bir miktarla calismaniz lazim alt kirpiklerinizde kullanacaksaniz. Benim cok sevdigim bir yöntemdir bu, cünkü alt kirpikleri cok yogun gösteriyor. Rimelsiz tuhaf görünebilir, ama rimel sürdükten sonra cok güzel oluyor, söz. :-)

Also, it's great for adding 'lashes' on your lower lashline as well! For this I just dip the eyeliner into the product once, then scrape off the excess so that barely anythin is left on the brush and then I just put tiny little dots on my lower lashline. It looks funny without mascara, but with mascara it's beautiful, I promise. :-)

Rimelli hali.
With mascara.

Kaliciligi: Orta. Cok fazla kalici degil, cünkü suya dayanikli/waterproof degil. Keske waterproof olsaydi diyorum hep. Ama gün boyunca formu ve kuyrugu hep kaliyor, tabii bu kisiden kisiye farkli oluyor. Mesela ben gün boyunca gözlerimle hic oynamam ya da gözlerimi ovmam. Siz ovuyorsaniz, o zaman pat diye sivariniz her yere.

The staying power is OK. It's not very lasting, because it's not waterproof. I wish I had gotten the waterproof one. The staying power depends on whether you rub your eyes a lot or not. I don't rub at my eyes, not even unconciosuly, so mine doesn't smudge at all.

Fiyati: Cok hesapli! Sadece 3,49€ idi. Essence'le hemen hemen ayni fiyatlari var. Essence'in her ürününe 1-2 TL eklerseniz Catrice fiyatlarini ögrenmis olursunuz. Umarim Catrice Türkiye'ye gelecek olursa cok pahaliya satmazlar. Essence'i zaten pahaliya satiyorlar. Buradaki 2€'luk alligi 10TL diye gagaliyorlar size. :D

The price is great! It was only 3,49€. I think it's absolutely worth the price and I would repurchase it over and over again!

Icerigi: 1,7 ml ile cok az icerikli, ama yine de uzun dayanan bir ürün. Ben bir tanesini genelde günlük kullanimla dört-bes ay icerisinde bitiriyorum.

There is 1,7 ml of product inside. When you look at it like this, it's not a lot, but it still lasts you a very long time. I usually use mine up within 4-5 months (with daily use!).

Gelelim en büyük dezavantajina: Silmek! Yukarida söylemistim, amatörlere uygun degil diye. Ben bir amatör degilim, hayatimda o kadar cok eyeliner cekmeye alistim ki, resmen ustasi oldum diyebilirim neredeyse, ama bu eyelinerda bir yildir hala alisamadigim bir sey var, o da onu silmek! Ne zaman üzerine bir damla su dokunsa HEMEN aninda bulasiyor her yere. Günün sonunda silmek icin pamuk diskle üzerinden gitsem iste bu görüntü cikiyor ortaya. Panda gözler!

Now let's move on to the worst point: washing it off! As I said before, this isn't made for amateurs. I'm not an amateur. I have used eyeliner almost every signle day of my life since I started getting into make-up, so I can safely say that I'm used to it. But there is one thing I will never get used to and that's washing it off! Whenever it touches a drop of water, it immediately starts smearing everywhere. When I try to wipe it off with my cleanser and a cotton pad, I get these panda eyes.


Cok fena duruyor, silmesi kolay ama cok cok pis, her yere bulasiyor. Yani makyajini silerken sadece pamuk disk veya mendil kullananlara tavsiye etmem bu ürünü, cünkü mutlaka ve mutlaka yüzünüzü yikamaniz sart, yoksa her yere bulasmis eyelineri tamamen gidermeniz imkansiz. Hemen siliniyor, ama her yeri batiriyor, elinizi, gözünüzü, yüzünüzü. Tuhaf bir olay gercekten, daha önce hicbir eyelinerda karsilsmadigim bir durum. Ama bitisi tamamen mat oldugu icin ve kullanimi benim icin cok kolay oldugu icin, asla vazgecemem bu eyelinerdan! :-) Bütün kötü yanlarini sifirliyor mat bitisi.

It looks horrible! Cleaning it off is simple, but it's so so dirty, it gets absolutely everywhere. So if you're someone who just wipes make-up off with a cotton pad and doesn't wash her face afterwards, then this is definitely not for you. You have to wash your face after this. But I love the matte finish so much that I can overlook this disadvantage.


Sonuc olarak söyle diyelim:
Tavsiye ettiklerim: Eyeliner cekmeyi iyi bilen, makyajini silerken yüzünü yikayan ve mat bitisi sevenler.
Tavsiye etmediklerim: Eyeliner cekmekte pek deneyimli olmayanlar, makyajini sadece pamuk disk / mendille silenler ve mat bitis sevmeyenler.
Insallah yakinda Essence gibi Catrice de Türkiye magazalarinda yerini bulur, bunun icin dua edelim! Cünkü ciddiyim, Catrice Essence'den yüz kat daha üstün ve kaliteli, hem de ayni fiyatlara. Daha ne olsun? <3

As a result I can say this:
I would recommend this to: people who know how to draw good eyeliners, wash their face after wiping off their make-up and like matte finishes.
I wouldn't recommend this to: people who aren't good at drawing eyeliners, don't wash their face after wiping off their make-up and don't like matte finishes.


- iheartsu

21 comments:

  1. matlığı ve gözde duruşu çok güzel gerçekten. temizlemesi de zahmetliymiş ben muhakkak gözüme kaçırırdım :D bu markayı ilk defa duyuyorum ama Türkiye'de de olsa hiç fena olmaz yani fazla marka göz çıkarmaz :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dimi ya! :D Ne kadar cok marka olursa, o kadar cok secenek olur! Ben büyük sehirlere gidip büyük kozmetik magazalarina girince var ya ölüyorum resmen. O kösede Chanel, bu kösede Benefit, diger tarafta NYX derken resmen 2 saat geciriyorum icinde. :D

      Delete
    2. evet kesinlikle ! cennete düşmüş gibi oluyorum :D

      Delete
  2. Bu nasıl bir renk yahu?! Senin yeteneğine mi eyelinerın rengine mi bayılsam bilemedim. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rengi kömür gibi, degil mi? :-) Benim yetenegim de zamanla böyle oldu, ama hala zorluk cekiyorum ara sira, olur tabii böyle seyler :-) Ama "deneyim ustayi yapar" der Almanlar. Ne kadar cok denersen, o kadar ustasi olursun :-) Cok tesekkür ederim!

      Delete
  3. eye liner'ı falan geçiyorum ben sürme şekline bayıldım:)) ne güzel yapmışsın:)

    ReplyDelete
  4. Senin kadar kusursuz eyeliner çekebileni görmedim kuzu:D Bu eyelinera da bayıldım. Mat bitişli eyelinerları severim. Sende de çok hoş durmuş hali.:)) Umarım Türkiye ye gelir de deneme fırsatı bulurum:):):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insallah gelir :-)
      Kusursuz degil ki, bak üst tarafi biraz bozuk, yine batirmisim :D

      Delete
    2. O kadar kusur kadı kızında da olur derler aşkısı:))) Bence kusursuz:)

      Delete
  5. Nasıl güzel bir liner bu!! Bende istiyorum... Parlak bitişlilerden çok hoşlanıyorum ama bunu gördükten sonra mat olanlara da bayıldığımı anladım ♥
    Görüntüsünden sonra silinmesindeki kusuru görmezden gelebilirim sanırım :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bazen cok parlak bitisler de biraz komik görünebiliyor :D Ben her daim mat bitisten yanayim kuzum :D

      Delete
  6. Ben mat bitişlileri sevdiğim gibi parlak lateks etkisini de çok seviyorum:) Keşke Catrice burda da olsa. Ben umutluyum bir gün getirecekler.

    Yalnız Essence kadar az kar koyulan başka bir marka yok TR'de sanırım. Bir NYX ve Phsycians Formula var sorma halini. 10 dolarlık şeye 50 lira fiyat koymuşlar. Aferin ya.

    ReplyDelete
  7. Ohoo, o daha ne ki. Ben yarisi bitmis bir dolarlik ELF alligini 35 liraya satani gordum. Hic utanmiyorlar da :D

    ReplyDelete
  8. Haaaarrriiiiikkaaa!!!

    İstiyorum bundan ya bayıldım!
    Eyeliner çok yakışıyor bebeğime <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Catrice'i ennn kisa zamanda TR'ye getirsinler ya, ne kadar cok sey kaciriyorsunuz var ya <3 Sana da her sey yakisiyor seker <3

      Delete
  9. resimlere baka baka aşağı inerken o dağılmış halini görünce kahkaha kopardım :D
    Ben de göz makyajını silerken gözleri balms awayle yoğurunca bu görüntüye benziyorum,,
    Çift kuyruk çok seksi bir şey bence,göz yapısı da uygunsa aman da kırmızı ruj varsa parti makyajı ;)
    Gözlerinin içine rival de loop lipliner kullandığını gördüm postlarında,uzun zamandır aranıyorum o tarz bir şey için,deneyeceğim mutlaka...
    Alt Kirpik diplerine liner'ı ufak aralarla bandırdın mı sen?Çok şaşırdım harika bir yöntem...
    İki postunun yorumunu ayna anda yaptım çünkü effaclar'a gidiyorum şimdi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bence de cift kuyruk cok seksi, ama bazen gercekten afedersin b*k ediyor insan. O kadar ugras ugras, sonra bi seye benzemesin. :D Hele bu linerla! O kadar sivi ki, bununla calismak bayagi zor. Ama ben cok seviyorum yine de <3
      RDL Lipliner'i dene! Rossmann'larda satiliyor ve cok cok iyi bir renk göz ici icin :-)
      Evet, alt kirpik diplerime linerla biraz bandirdim, böylece alt kirpikler daha da kalin ve belirgin olacak. ^^
      Yorumun icin cok tesekkürler! <3

      Delete
  10. bu tip eyelinerlarla cok beceriksizim, firca ve gel eyeliner daha iyi benim icin ama bu mat durusuna hayran kaldim. bi delilik yapip alcam sanirim. belki alisirim *-*

    ReplyDelete
  11. Bunun waterproof olanida var bende kullanip bitirdim o akma yapmiyo :)

    ReplyDelete