Saturday, February 16, 2013

Clarins Eye Contour Gel


Herkese merhaba!
Clarins'e birkac ay önce bir E-Mail atmistim ve göz kremlerini merak ettigimi ve denemem icin birkac Sample göndermelerini istemistim. Bunun üzerine Clarins bana iki farkli göz kreminden birer Sample göndermisti (3 ml'lik). Birisi Eye Contour Balm idi, digeri ise bu jel. Ben jel olanini daha cok begenmistim samplelardan, bu yüzden gidip bunu almak istemistim, fakat ayni gün Douglas (Almanya'nin Sephorasi gibi bir sey) bana bir mektup yolladi. Yillardir Douglas Kart üyesi oldugum icin bana hediye olarak bu Clarins'in Eye Contour Balm'ini hediye etmek istemisler, tesadüfe bakar misiniz. Normali 20 ml iceriyor bu ise 10 ml. Zaten cok sevip sevmedigimi bilmiyordum ve full size almadan önce bu 10 ml'lik boyunu kullanayim dedim, tam da zamaninda geldi. Iyi ki de full size almamisim cünkü sonradan sonraya pek begenmedigimi anladim.

Bundan sonra degerlendirdigim ürünlere puan vermeye karar verdim. :-)

Fiyat: Full size ürün yaklasik 85-90 TL arasinda. Bir göz kremi icin gayet normal bir fiyat. Diyecek pek bir sey yok. Tabii bazilari icin pahali olabilir. Puan: 9/10.

Paketi: Standart göz kremi paketi iste. Ben genelde bu bastirmali paketleri daha cok tercih ediyorum. Digerleri, mesela kutuda parmagi bandirip alinan ürünler, hic hijyenik degil. Mesela Bobbi Brown'un göz kremleri öyle. Sonucta yüzün en hassas bölgesine sürüyoruz, biraz hijyenik olsun, degil mi? Puan: 10/10

Yapisi: Isminde de yazdigi gibi bir jel yapiya sahip. Daha önce hic jel tarzinda göz bakimi kullanmadigim icin ilk basta cok tuhaf geldi bana. Yapisi cok hafif, cok kaygan ve cok sivi; gördügünüz gibi de cok güzel bir mavi renge sahip. Gayet güzel yediriliyor ve hemen tenin icine isliyor. Bu yönden kesinlikle güzel bir ürün. Puan: 10/10.

Etkisi: Iste bu nokta yüzünden begenmedigim bir ürün oldu. Üzerinde göz sisikliklerine ve göz alti morluklara iyi geldigini söylüyor, fakat ben öyle bir sey göremedim. Internette bu ürün hakkinda birkac yorum okudum ve o kadar cok insan bunu yillardir kullaniyor, mutlaka iyi bir üründür diye düsündüm. Aslinda her seyi iyi, kesinlikle güzel nemlendiriyor göz bölgesini, ama ben sisiklik/morluk etkisini göremedim, tek problem bu. Ben sabahlari uyandigimda genelde gözlerim biraz sismis oluyor ve göz alti karanliklariyla yillardir savasiyorum, ama bu jel hicbir sekilde ne sisikligi ne de morluklari azaltti. Göz altina sürünce cok ferah ve soguk, bu yönden cok güzel, cünkü insani direkt ferahlatiyor ve daha temiz hissettiriyor, ama etkisi yoktu iste. Her iki haftaya bir iki tane tatli kasigini bes dakikaligina buzluga sokup sonra göz kapaklarima bastirinca bile daha iyi bir sonuc görebiliyorum. Puan: 5/10.

Sonuc: Her yönden iyi bir ürün, sürünce kendimi cok iyi hissettim, fakat iyi bir sonuc göremedim. Iyi ki bu ürünü bana hediye ettiler, yoksa bos yere sevmeyecegim bir ürünü almis olacaktim. Clarins bana sample'ini gönderdiginde nedense daha etkiliymis gibi hissetmistim. Belki de sample oldugundandir. Bazen sampleleri daha 'iyi' saniyoruz, farkinda misiniz? Icinde az ürün oldugundan azar azar kullandigimizdan midir nedir, bilmem. Mesela yakinda yazacagim La Roche Posay Effaclar Duo'nun da ilk önce bir sample boyunu kullandim ve cok begendim. Ürünün büyük boyunu aldigimda ise etkisi sampledaki kadar iyi gelmedi bana. (Tabii hala en sevdigim cilt bakim ürünüm, cünkü artik nasil kullanilmasi gerektigini biliyorum, yakinda yazisini paylasirim.)

Benim toplam puanim: 7/10

'Ferah' kalmaniz dilegiyle,
- iheartsu

Bloglovin': http://www.bloglovin.com/makyajtutkusu
Twitter: https://twitter.com/MakyajTutkusu
Facebook: https://www.facebook.com/MakyajTutkusuBlog
Google+: https://plus.google.com/u/0/111320306447544351145/posts
Pinterest: http://pinterest.com/makyajtutkusu/
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com


----------
Bir sonraki yazi: Makyaj Dersi 2 - Cabuk ve Basit Simli Makyaj

7 comments:

  1. Clarins ürünlerini beğeniyorum özellikle serum'unu,göz altı ürünün nemlendirmesinin iyi olması benim için yeterli elimdeki üründen sonra almayı düşünebilirim:)Bu arada göz altı şişlikleri için kremlerini alt kirpik dibine çok yaklatırmadan sürmeyi dene istersen çünkü ordaki deri çok ince olduğu için kremleri absorbe edemiyor ve bu yüzden bile şişlik oluşabiliyor diye biliyorum birde öyle dene istersen belki faydası olur:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa, ben bunu hic bilmiyordum, söylemen cok iyi oldu! Mutlaka deneyecegim, tesekkür ederim :-)
      Clarins ürünlerini ben de cok begeniyorum, özellikle tonikleri ve nemlendirici yüz kremlerini. :-)

      Delete
  2. Fiyatından ötürü iki tatlı kaşığı alayım lütfen. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah :D Ev yapimi cilt bakimi her daim daha iyidir :-)

      Delete
  3. Merhaba, sizden bir istedoğim olucak. Kullanıp beğendiniz göz kremlerinizle ilgili bir yazı yazabilirmisiniz? Mesela uygun fiyatlı( drugstore) ve high end karşılaştırması vb. Yapabilirseniz çok sevinirim. (yaşım 19 bu arada göz kremine başladım. Şuan benefit its point kullanıyorum ve bitmek üzere, yeni bir göz kremi arayışındayımda :) ) ya da burdan da tavsiye edebilirsiniz :D

    ReplyDelete
  4. Merhaba! Oncelikle yorumun icin tesekkurler. Bu istegi bir kenara yaziyorum, daha bu hafta icinde mutlaka bir yazi paylasirim goz kremleri hakkinda :-)
    Simdiye kadar denedigim tum drugstore ve high end goz bakimlarini bir arada toplar ve kiyaslarim :-)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete