Saturday, February 23, 2013

Essence Mattifying Compact Powder 07 Translucent + Önce/Sonra Resimleri

Bu pudrayi suradaki Alisveris #1 yazimda aldigimi söylemistim. Indirimdeydi ve fiyati 0,95€ idi. Bence bu fiyata kötü bir ürün olsa da kizilmaz. Genelde pudra kullanmayan birisiyim, cünkü cok mat bir görünüsü tercih etmem ve cildimin 'nefes' alamadigini düsünürüm hep. Kullanmayi sevseydim bile eminim ki High-End bir pudra alirdim (belki MAC'in Mineralize Skinfinish Natural serisinden ya da Make Up Forever'in HD Powder'sini). Cildime ten renginde bir pudra yerine matlastiran renksiz bir pudra ariyordum ve Essence'in bu pudrasini indirimde görünce denemekte fayda var ve para kaybim da hic yok diyerek aliverdim. Aslinda bastirilmis degil de toz seklinde bir pudra ariyordum, ama bunu kullaninca bunun daha iyi oldugunu anladim acikcasi.


Paketlemesi: Essence'den tanidigimiz standart paketi, diyecek pek bir sey yok. Keske kare seklinde olsaymis, ben kare seklindeki pudralari / farlari tercih ediyorum genelde. Puan: 9/10

Pigmentasyonu: Pek iyi degil, ama bu her zaman kötü anlamina gelmez. Ben sahsen ilk basta fircami sürünce ve fircama cok pudra gelmedigini anlayinca biraz bozuldum, ama cildime sürünce cok fazla olmadigi icin sevindim, cünkü tenimin üzerine cok ince bir kat pudra yayiyor ve böylece 'bogulma' ve 'nefes alamama' gibi bir his vermiyor. Pigmentasyonu zayif, ama bunun yüzünden verdigi görüntü süper diyelim. Puan: 10/10

Gelelim önce ve sonra resimlerine. Gördügünüz gibi cildim pudradan önce pek yagli degildi, ama yine de cok güzel mat bir finish verdi.


Kaliciligi: Bunu bir haftadir kullaniyorum (yukaridaki resimleri ilk aldigim gün cektim, bu yüzden ellenmemis duruyorlar), ve kaliciligiyla cok memnunum. Mesela dün sabah bir seminere gittim ve bunu sürdüm. Aksam eve geldigimde (yaklasik 9 saat sonra) tenim hala matti ve fondötenim hala oldugu gibi duruyordu. Puan: 10/10

Baska bir etkisi de, bu pudrayi sürüp fondötenimi sabitledikten sonra, üzerine alligi cok daha kolay sürebilmemdi. Allik icin iyi bir baz bence.

Essence'in Copper Island isimli farindan (yazisi icin tiklayin) ve bu pudrasindan cok memnun kaldim. Genelde Essence'in standart ürünleriyle pek alakam yoktur (birkac haric), bunlari da zaten sadece indirimde olduklari icin aldim, ama pozitif bir sürpriz oldu benim icin. Normalde hep koleksiyon ürünlerini alirim, cünkü onlar cok daha kaliteli oluyor.

Standlarda hala görürseniz mutlaka deneyin derim. Herkese tavsiye ederim. :-)

Herkese 'yagsiz ciltli' bir gün dilerim!

10 comments:

  1. bende demeyi düşünüyorum cnm,cildinde güzel durmuş

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mutlaka denemelisin, eger hala varsa sizde de :-) Tesekkürler!

      Delete
  2. Yaaaaaaa oooff bayılıyorum transparan natural ürünlere. Gidip hemen bakıcam bundan varsa hemen almam lazım!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle bir bak, varsa da al. Zaten fiyata diyecek bir sey yok, benim kadar begenmezsen de pek bir sey kaybetmis olmazsin. :-) Tesekkür ederim yorumun icin!

      Delete
  3. blogunu çokkk beğendimmm :) hayırlı olsunnn :) banada beklerim bende yeniyimm :)

    http://jelibonunrenklidunyasi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben yeni bir blogger degilim aslinda, yaklasik bir yildir yapiyorum, ama önceki blogumu sildigim icin bu yeni blogumun üye sayisi kücük. :-)
      Seni de takip ederim tabii, tesekkür ederim yorumun icin! <3

      Delete
  4. Beklendiğinden iyi çıkan ürünleri seviyorum.. Aklımda dursun bu üründe, evdeki 15745475 pudrayı bitirirsem alırım belki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohoo, o pudralari bitiresiye kadar bu gitmis olur. :P Elini cabuk tut cingu!

      Delete
  5. Merhaba .postlarindaki fotolar sayfa acildiginda görünmüyor.mobilden giriyorum.bu sorunu sadece senin sayfanda yasadim.bilgine canim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkür ederim canim, farkli bir server kullaniyordum, o yüzden göremiyorsundur belki. Bir sonraki yazimda Blogger'in normal resim sistemini kullanacagim, insallah o zaman görünür :-)

      Delete