Monday, February 25, 2013

Essence OZ the Great and Powerful Koleksiyonu Aydinlatici + Önce/Sonra Resimleri

Merhabalar! Umarim bu Pazartesiyle güzel bir haftaya baslamissinizdir.
Essence yaklasik bir haftadir OZ The Great and Powerful koleksiyonunu cikardi burada. Türkiye'ye henüz gelmedigini bildigim icin elimi cabuk tutup size koleksiyonun en göze vuran ürünülerinden biriyle baslamak istedim: Aydinlatici!

Belki bu yazimdan sonra almaya ya da almamaya karar verirsiniz, orasini bilemem. Ama karariniz ne olursa olsun, umarim size yardimci olabilirim.

OZ koleksiyonundan aldigim baska bir sey yoktu. Göz kalemleri ilgimi cekmisti, ama nedense hepsi satilmisti bile standinda bakinca. Belki farkli bir magazada bulabilirim daha. Bulursam, onun da yazisini paylasirim. Onun haricinde krem alligi cok begendim, ama nedense almadim. Belki bulursam daha alirim.

Essence'in websitesinde bu koleksiyonu gördügümden beri bu aydinlatici aklimdan cikmadi. Fakat acik söylemem gerekirse, standinda canli canli görünce beni benden almadi. Nedenini birazdan söylerim. Tester'i de yoktu ki. Direkt magazada Swatch yapabilseydim almazdim.


Paketlemesi: Kesinlikle bu ürünü almama neden olan faktör paketlemesiydi. Ambalaji bildigimiz yuvarlak Essence formunda, ama pudranin kendisi cok güzel bir yaziyla süslenmis. Üzerinde 'things are not always as they seem', 'MASTER' ve 'goodness, kindness, generosity' yaziyor. Bence cok hos. Essence son zamanlarda cikardigi koleksiyonlarda yanak ürünlerine daha cok özen gösteriyor. Puan: 10/10

Icerigi: 10 gram. Uzun süre yetecek bir miktar yani. Puan: 10/10
Simdiye kadar her sey iyi güzel, ama yapisiyla basliyor sorunlar.


Yapisi: Aslinda gayet güzel, ince bir toz ve yanaklara cok agir bir his vermiyor. Bu yönden kesinlikle iyi. Ama yukaridaki resimde gördügünüz gibi, fircanizi bandirir bandirmaz cok tozutuyor her yeri, tipki Essence'in cogu farlarinda oldugu gibi. Fircaya gelen miktar cok fazla oluyor ve ben neredeyse her sürüsümde fircamdaki miktarin neredeyse yarisini silmek zorunda kaliyorum. Her yeri tozutan bir pudra beklemiyordum acikcasi. Puan: 4/10

Rengi: Bekledigim gibi degil. Zaten standinda bakarken de alip almamak arasinda kararsizdim, kasaya da tereddüt ederek gittim. Flasli resimlerde gördügünüz gibi simdiye kadar tanidigimiz aydinlaticilar gibi cok acik bir renge sahip degil. Hatta benim ten rengimden bile biraz daha koyu diyebilirim. Ve gün isiginda icinde hicbir sim veya parlaklik göremiyorsunuz, bayagi mat görünüyor. Sadece flasli resim cekince biraz ortaya cikiyor o parlaklik. Ben de belki bu kadar az parlaklik varsa cok hafif ve dogal bir aydinlik verir umuduyla almistim. Dogal bir görüntü veriyor, ona bir sey diyemem, ama tenime sürünce icindeki parlak tanecikler hic görünmüyor, yüzümde cok mat duruyor. Zaten dedigim gibi ten rengimden daha koyu, bu yüzden yanaklarima cok hafif bir Bronzer sürmüs gibi görünüyorum. Onun haricinde yüzüme sürünce sanki tenimdeki sivilceleri daha da belli ediyor, yani sivilcelerin etrafindaki kuru teni daha belirgin yapiyor, fondötenimi sürmeden önce cildimi cok iyi nemlendirdiysem bile! Rengi daha koyu tenliler icin cok iyi olabilir, ama siz de benim gibi koyun peyniri beyaz bir tene sahipseniz hic almayin. -_- Puan: 4/10

Önce / Sonra resmi. Önceki resimde gördügünüz gibi zaten cildim kuru görünüyordu (asagidaki sivilcenin etrafi mesela püskül püskül), her ne kadar nemlendirsem de ise yaramadi. Sonra resminde ise daha da belirgin oldu bu kuruluk, fakat kameram cok fazla zoom yapmis, o sivilce resime girmemis, kusura bakmayin.

Swatchlar'da da gördügünüz gibi flassiz olaninda mat, flasli olaninda ise cok hafif parlak görünüyor.


Sonuc olarak sunu diyebilirim: Benim gibi bembeyaz tenliler icin uygun olmayan bir ürün. Koyu tenliler isterse bir deneyebilir, ama renginden memnun kalsalar bile, aydinlatici görevini ve cok fazla tozutuyor olmasini begenmezler.

Toplam puanim: 4/10
Güzel görünüsü kalbinizi calmasin, bence almaya degmez.
Herkese 'parlak' bir gün dilerim!
- iheartsu

25 comments:

  1. Çoook iyi oldu bunu yazdığın!! Ben de sadece bunu almayı planlıyordum. Ama vazgeçtim.Tozutan ürünlerden nefret ederim. Aynı zamanda benim de rengim senin gibi çok açık beyaz.kesinlikle almıyorum o zaman.

    Eline sağlık canımın içi!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alma bitanem alma, hic degmez. Senin rengin benim gibi acik gercekten, o yüzden kesinlikle alma, facia bir ürün cünkü :D
      Rica ederim canim <3

      Delete
  2. tozutması fenaymış ama essencein bütün ürünlerinde var aynı sorun yine de rengini ambalajını falan beğendim güle güle kullan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valla aglaya aglaya kullan desen daha dogru olur :D Belki mükemmel ve sivilcesiz tenim olsaydi eh iste derdim, hafif Bronzer olarak kullanirdim, ama yok iste mükemmel cildim :D

      Delete
  3. hahaha, bugün ben de tam bu koleksiyona hafif değinmiştim. Aydınlatıcısı tahmin ettiğim üzere çok da parlak bir ürün değilmiş. Krem allığını merak ediyorum. Keşke önce sen de görebilseydim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet, yazini okudum ben de :-) Krem alligini belki tekrar gidisimde alirim :-) Tesekkürler!

      Delete
  4. yihuu yazısını yazmana çok sevindim! benim aklım bu aydınlatıcı ve krem allıktaydı ama almamaya karar verdim :D krem allığı almayı düşünüyorum hayırlısı artık :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Krem alligi bence al, ben magazada Swatch'ini yaptim ve kesinlikle cok hos, sekerimsi pembe bir rengi var. Cok cok iyi dagiliyordu elimde. Ben de bir sonraki gidisimde almaya karar verdim (tabii hala kaldiysa). Aydinlaticiyi aldigim gün almadim, cünkü son zamanda cok alisveris yaptigimi fark ettim, ama yine de alacagim simdi insallah. Bunda istisna yapiyorum. :-) Rica ederim bitanem <3

      Delete
  5. Allık olarak kullanılır sanki, ne dersin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allik olarak kullanabilirim, ama bunu elmaciklarima süremem tabii, cünkü mat görünüyor tende ve ten renginde olunca oraya bir derinlik vermis gibi görünürüm. Sadece yanak kemiklerime kullaabilirim bir allik olarak, ama ben genelde elmaciklarima sürmeyi seviyorum. Yani alligi kullanma tarzim degismeli. Ben bunu bitirmenin bir yolunu bulurum. :-) Israf etmeyi sevmiyorum!

      Delete
  6. Ben the Balm'ın aydınlatıcısını stipple tarzı bir fırçayla uyguluyorum, sonuçtan çok memnunum. Yazını okuyunca acaba o tarz fırçayla bu ürün daha az tozutur mu diye düşündüm? Ve ben de krem allığı merakla bekleyenlerdenim. (:
    Eline sağlık. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. O yönden düsünmedim bak, o zaman olabilir. Rengi hala koyu olur bana tabii, ama tozutma meselesi belki azalir. Bir sonraki kullanisimda Stipple firca kullanirim, süpersin tesekkürler :-)

      Delete
  7. Yazını okuduktan sonra bu ürünü iyi ki almamışım dedim. Her seferinde gözüm kalıyordu rafta. Yerine önerebileceğin bir aydınlatıcı var mı?
    Sevgiler

    missfiruz.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Türkiye'de olan bir theBalm'in Mary ou Manizer'i var, ama gerisini pek bilemiyorum drugstore ürünlerinden. =/

      Delete
  8. bu kadar tozuyan ürünleri hiç sevmem faydalı bilgiler teşekkürler.

    ReplyDelete
  9. Keşke almadan önce yazını okusaymışım... Gerçekten inanılmaz tozutuyor. Ben kaşlarımın alt kısmında kullanıyorum hepten boşa gitmesin diye. Ambalajı çook güzel ama o konuda hakkını yememeliyim.
    Çok güzel bir yazıydı zevkle okudum, keşke blogunu daha önce keşfetseymişim dedim. Yeni yazılarını da yine keyifle okuyacağıma eminim. Sevgiler =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok cok tesekkür ederim, blogumu begenmene cok sevindim! :-) Keske almasaydin, kasin alt kisminda kullanarak kim bilir ne zaman biter o sey. :D En iyisi birine hediye et :-)

      Delete
  10. iyi ki almamışım..essence ürünlerini çok seviyorum ama böyle pudramsı ürünlerinden memnun kalmamıştım.bunu okuyunca aferin dedim kendime:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle! Ben de cok tozutan ürünlerden nefret ederim :-) Iyi ki almamissin!

      Delete
  11. Bella's Secret da çok fena tozutuyordu :( Ortalık toz duman içinde kalıyordu resmen :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gercekten mi? Onu kardesim kullandi ve cok memnun kalmisti. Belki kullandigimiz fircalara baglidir? :-)

      Delete
    2. Evet, fırçalara bağlı da oluyor bazen, Ecotools'un fırçaları hiç tozutturmuyor mesela :)

      Delete
  12. Yazın çok bilgilendirici çok teşekkürler, bu güzel blogu artık takip ediyorum :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de cok tesekkür ederim böyle tatli bir takipcim oldugu icin. :-)

      Delete