Wednesday, February 27, 2013

Kozmetik Cinayeti #1

Merhabalar! Daha önce paylastigim Kozmetik Cinayeti Icin Sectiklerim #1 yazisindan sonra da ilk Kozmetik Cinayeti'mi paylasma vakti geldi diye düsünüyorum. Oradaki ürünlerin bazilarini bakalim bitirebilmis miyim?

Bitenler yazilarini seviyorum, cünkü her ürün hakkinda kisacik bir degerlendirme veriliyor. Okuyucu da iyi bir degerlendirmeyse eger, bu ürün hakkinda daha genis arastirmalar yapip alip almama karari verebiliyor. Bence cok yardimci yazilar.

Gelelim 'öldürdügüm' ürünlere :-)
Sac ve vücut ürünlerini (deodorant haric) koymadim buraya, cünkü 1. hicbiri bitmedi ve 2. sac ürünlerini sürekli degistiren biri degilim, yani eger sac ürünü koyarsam, büyük ihtimalle diger Cinayet yazilarinda da onu göreceksiniz. Yani eger bir sonraki bitenler yazimda bir sac ürünü görürseniz, bir sonrakinde (bitirdiysem bile) resmini koymam, sadece kisa bir paragrafta 'sac ürünü olarak yine sunu ve sunu bitirdim' derim. Öyle her Cinayet yazisinda bahsetmeye hic gerek yok bence.


Scarlett by Cacharel (50 ml): Bayilarak kullandigim, kokusunu saatlerce koklayabilecegim parfümüm bitti. Kis icin hic uygun bir koku degil, ama ben cogu zaman soguk havaya inad baharimsi parfümler ve renkli makyajlar yapmayi seven birisiyim, bu yüzden kis mevsiminde de bayagi bir kullandim bunu. Tekrar alacagim. Parfümüne cok cok önem veren bir insan degilim aslinda, genelde cok cesitli parfümlerim yoktur. Genel olarak ilkbahar ve yaz icin Scarlett ve sonbahar ve kis icin de Dior Hypnotic Poison kullaniyorum. Arada tabii baska parfümler de var, ama hep tekrar aldigim/alacagim iki parfüm bunlar. Parfüm konusunda pek bilgili degilim, yani eger ilkbahar/yaz icin baska bir tavsiyeniz varsa alayim, cünkü yeni seyleri denemeyi severim.


Garnier Mineral 48h Deodorant: Kokusunu sevdim ve kaliciligi da iyiydi, ama dolabimda denizde kum tanecikleri kadar cok deodorant var. Bitirdigime sasirdim acikcasi. Sira geldi Nivea'nin Angel Star Deodorant'ina. Onu da bir sonraki yazima kadar bitirirsem kendimi yeni bir kozmetik ürünüyle ödüllendirecegim! (Her seyin cok fazlasina sahip oldugu icin cok sey bitirmeye calisan birinin bir seyi bitirdiginde ödül olarak kendine yeni bir sey almasi da cok mantikli tabii.) Tekrar almam bunu.

Victoria's Secret Very Voluptuous Lip Plumper Extreme Lipgloss: Yuh. Dumbledore'un full ismi bile bu kadar uzun degil. Etkisi süperdi, ama dudaklarimin dolgunluguyla su an memnun oldugum icin bitirip cöpe attim. Tekrar almam. Hem icinde sadece 1,9 ml ürün vardi, ben neden iki yilda düzenli kullanista bitiremedim bilmiyorum. (Harry Potter'i sevmeyen ölsün pls.)

Clarins Eye Contour Gel: Yazisinda da bahsettigim gibi, memnun kalmadim. Gözümün etrafindaki karanlik bölgeleri aydinlattigini söyleyemem. Full Size almam.

P2 Cuticle Softener Gel: Bu marka Türkiye'de satilmiyor. Neden buraya koyduysam. Tirnak etlerini yumusatan ve fazlalik etleri cözen bir jeldi. Kokusu süperdi, ve etkisi de iyiydi, fakat daha kalici bir sonuc vermesini isterdim. Tekrar almam.

Caudalie Lip Conditioner Anti-Oxidant: Lip Balm Koleksiyonum yazisinda bahsettigim bu lip balm en sevdiklerim arasinda. Asagida bir tane daha bitirdigimi görebilirsiniz ve yenisi de hazirda duruyor. O da bitince yine alacagim tabii.



Caudalie Hand and Nail Cream: Bu biten el kremi birincimdi. Su an ikincisini bitirmek üzereyim ve ücüncüsü yine hazirda duruyor. Cok sevdigi bir markayla tanistigi icin Allah'a sükreden tek insan ben miyim acaba diye merak ediyorum. Siz hic cok sevdiginiz bir markayi kesfettiginiz icin mutluluk hissi duymadiniz mi? Allah'a sükürler olsun tabii, Caudalie gibi iyi bir markayi kesfettigim icin. Hakkinda hicbir kötü sey söyleyemeyecegim bu el kremini hayatimin sonuna kadar kullanabilirim. Hem Tic Tac gibi kokuyor. Bir köseye kivranip kedi gibi elimi yalayasim var bazen. Alinacak, alinacak, alinacak.

ELF Blush 'Tickled Pink': Icinde hafif bir parlaklik olan seker pembesi bu alligi sevdim. Ki sevmesem bitmezdi, cöp kutusunun basina gecip catalla tozutup dökecek degiliz ya. (Hayale bak!) Tekrar alir miyim bilmiyorum, emin degilim. Güzeldi, hostu, ama "Yarabbim, hayatimda kullandigim en iyi allik, yemin billah" tarzinda degildi.


Figs & Rouge Balmlar: Bittiler! 40 gün 40 gece dügün yapicam sizi bitirdim diye! Bir süre sonra pitir pitir olmaya baslayan bu balmlardan kurtuldugum icin o kadar mutluyum ki. Bir kutusunu icini temizleyip kardesime verdim, simdi o icine kendi Caudalie lip balminin geri kalan kismini koydu (hani kutunun icinde kalir da parmaginla cikaramazsin ya, iste o kismi). Kutulari güzel. Ama bir daha alirsam arap oliyim.


Rival de Loop Hydro 3 in 1 Yüz Temizleme Mendilleri: Yine bitti. Digerini de bitirmek üzereyim. Bu Rossmann ne zaman yine indirim yapacak yaa, gidip stoklamam lazim sundan. Tekrar alinacak tabii.

Bioderma Sebium Gel Gommant: Kardesimin bitirdigi ve 'cinayet yazinda paylassana' dedigi bir sey. Birkac ay önce beraber bir eczaneye gitmistik ve orada Bioderma ürünleri bulunca (Almanya'da cok yer satmiyor) önce bi uyusturucu almis tavuk gibi gidakladik, sonra da icinde üc tane deneme boyu bulunan birer Bioderma makyaj cantasi aldik. Onunkinde cikan bu yüz temizleme jelini bitirmis, ama full size almam dedi. Onun yaptigini her ucuz jel de yapiyormus.

P2 Quick Dry Spray: Bunu da kardesim buraya koymam icin verdi. Ben kendim hic kullanmadim (sinav stresinden tirnaklarimi isirmaktan tirnak mi kaldi ki), ama o kullandi ve memnun kaldi. Oje sürdükten sonra bu spreyden verince hemen kuruyor dedi. Tek kötü yani hemen bitmesiymis. Tirnaklarim bi güzelce uzasin ben de alacagim.


Caudalie Lip Conditioner Anti-Oxidant: Yukarida.

Garnier Miracle Skin Perfector BB Cream: Nihayet bitti diye kurban kesicem resmen. Kapaticiligi sifir ve benim ten rengime cok koyu. Tek iyi yani kokusu aslinda. hayatta bir daha almam.


Catrice Color Infusion Longlasting Lipstain 'Meet Mrs Roosvelt': Rengi cok cok güzel olan bu Lipstain'i de bitirdim. Bu serinin diger renklerini de deneyecegim, cünkü cok begendigim bir ürün oldu. Tek sevmedigim özelligi, keceli ucunun hemen kurumasi ve dudaklardaki kuru bölgeleri daha koyu boyamasi. Diger renkleri alinacak listemde.

Essence 'All About Cupcake' Ruj: Bu ruju da bitirdim sonunda. Mükemmel pembe denilince aklima direkt bu renk geliyor. Yapisi, kokusu, durusu, görünüsü, her yönden cok iyi bir rujdu bence. Tabii Essence'in her ruju icin gecerli degil bu sözler. Mesela o kahverengi simli ruj var ya, tam cöplük. CSI:NY dizisinde bir ölü görünce bile bu kadar igrenmiyorum. Duydun mu Essence, o simli kayinvalide renklerini kaldir da adam gibi renkler koy yerine! 'All About Cupake' tekrar alinacak.

Ilk Kozmetik Cinayeti yazimin sonuna geldik, bir sonraki yazimda görüsmek üzere!
Ben simdi Pretty Little Liars izlemeye gidiyorum. <3 Herkese güzel bir aksam dilerim!
- iheartsu

28 comments:

  1. Merhaba Catrice Lipstain'i nereden aldığını merak ettim :)
    Blogunu yeni buldum, sanırım sen de yenisin hayırlı olsun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba :-)
      Ben yeni degilim aslinda, yaklasik bir yil önce bir blogum vardi (Onun da ismi Makyaj Tutkusu idi), fakat özel nedenlerden dolayi silmek zorunda kaldim. Simdi tekrar actim. Yani blog yeni, ama blogger eski diyelim. :-)
      Catrice Lipstain'i buradaki DM magazasindan aldim (Almanya'da yasiyorum). Türkiye'de bulunmayan bir marka ne yazik ki, ama eminim o da yakinda Essence gibi size gelecek. Insallah gelir de süper ürünlerle tanisirsiniz. :-)

      Delete
    2. Keşke firmalar duysa sesimizi de catrice, MUA, revlon fln gelse Türkiye'ye cnm ^^

      Delete
    3. Almanya'da Revlon satiliyordu bir ara, ama kaldirdilar artik. Tam da Just Bitten Kissable Balm Stain'ler ciktigi zamanda... :-( Bir de Rimmel gitti bizim burdan :-(
      MUA'yi bize de getirseler hicte fena olmayacak :D

      Delete
  2. Aşkısı ne kadar çok şey bitirmişsin böyle!! Tebrikler sonunda katil oldun:D:D Garnierın bb kremini bitirebilmişsin, ben dayanamadım attım. Sen de benim gibi bembeyazsın nasıl kullandın merak ettim, bana çok koyu geldi çünkü:):) Bir de essencede hiç güzel renkli ruja rastlamadım. Ne zaman gratise gitsem kahverengi tonlarında simli rujlarla karşılaşıyorum:):):) Essence ruju denemek nasip olmadı daha, Allahtan kalemleri var:D:D
    Pretty Little Liars'ı ben de izleyesem iyi olur:D İzlemeyeli haftalar oldu bea. Olayları unuttum resmen:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dayandim valla, Garnier'i bitirdim :D
      All about cupcake'i dene Essence'den o süper :D Genel olarak icinde sim olmayan rujlari iyi oluyor Essence'in, ama neredeyse hepsinde sim var. -_-
      PLL bu bölümde biri ölüyormus. Ay kalbim <3

      Delete
  3. o figs and rouge lipbalmların kutusu beni benden aldı :)) Birde o essence ruju merak ettim doğrusu :) Dha nice kozmetik cinayetlerine tatlım :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insallah! Hepsi biter de yenilerine yer cikar insallah :D :D

      Delete
  4. ohhh rahatlamışsın canım:) ne çok ürün bitmiş tebrikler:)

    ReplyDelete
  5. ohhh rahatlamışsın canım:) ne çok ürün bitmiş tebrikler:)

    ReplyDelete
  6. all about cup cake'i senin tavsiyenle bende deneyeceğim rengi cidden güzelmiş alınacaklar listesine eklendi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insallah benim kadar begenirsin :-) yorumun icin tesekkürler canim!

      Delete
  7. Her şey tamam da büyük gramajlı allık ve far bitiren insanlara hastayım! Tebrikler, saygılar, sevgiler. :))

    ReplyDelete
  8. burada olmayan ürünler buraya gelse de hepsini denesem diye bekliyorum.. tebrik ederim bir sürü ürün bitirmişsin bu arada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insallah gelir hepsi, hele Catrice ve P2 :-) Bunlar da Essence gibi ayda birkac tane koleksiyon cikaran markalar. :-)
      Tesekkürler <3

      Delete
  9. Bloğun, makyajların, güzelliğin vs. vs. herşeyine hayranım da Türkçe'ne bayılıyorum :) Tanıdığım Almanya'da yaşayangiller aman bir meraklılar Almanca konuşup yazmaya, Türkçe'ye önem vermemeye. Bir Tuguna bir de sen bu konuda gerçekten çok iyisiniz.

    Scarlett parfümün kokusunu bilmiyorum ama ambalajına hayranım.. Ne kadar çok şey bitmiş bunun için de kutlarım ayrıca :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciddi misin? Ne kadar sevindigimi anlatamam! Türkce'mi gelistirmeye calisiyoru, bir ara hikaye filan yazdim, bir sürü de kitap okuyorum. Insanin dininden sonra en önemli sey ana dilidir (daha dogrusu memleketi/kendi ülkesidir) bence. Unutmamaliyiz <3 Cok fazla Almanlasip Türkce'yi unutan o kadar cok gencler var ki burada, aklin durur... Bir yandan aciyorum, bir yandan da umurumda degiller. Kendileri etmis, kendileri bulmus yani. Dil zenginlik demektir. :-)

      Tesekkür ederim bu güzel yorumun icin, cok sevindim beni begenmene, hehe <3

      Delete
  10. içimdeki caudalie aşkı bambaşka:) el kremini de merak ediyordum iyi ki yorumladın:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. El kremine ayri bir yazi yazacagim canim, onu beklersen daha detayli bir degerlendirme okuyabilirsin :-) Caudalie forever <3 Tesekkürler!

      Delete
  11. Katil :P
    All about cupcake Essence'in en güzel ruju bence de ama neden gittiğim tüm Essence standlarında bitmiş oluyo, nedenn!? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Millet hep bunu aliyor da ondan :D :D nsallah birinde nasip olur :D

      Delete
  12. yakında ben de bir cinayete başlayacağım :) bakalım ne zaman bitecek (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo, bol sanslar! Nefret ettigin her seyi bitirirsin insallah! :D

      Delete
  13. bu parfumun tester ını kullanmıstım bende cok gzueldi=)

    ReplyDelete
  14. Rossmann'ın o temizleme mendili müthiş bir şey ya! Bayılıyorum! Ben şuana dek 2 tane bitirdim ama 124637874378218 tane daha alacağım! ^__^

    ReplyDelete