Monday, February 18, 2013

Kozmetik Cinayeti Icin Sectiklerim #1

Kiminizin 'Project Pan' dedigi bu seriye ben Kozmetik Cinayeti diyorum, eski blogumdan bilen bilir. 'Pan' dedigin farin/pudranin/alligin altindaki metal kattir. Yani Project Pan dediginiz sadece pudra ürünlere gecerli olmali degil mi? Ben öyle düsünüyorum. Konu Ingilizce olunca cok titiz oluyorum. Bu yüzden ben bu serinin ismini 'Kozmetik Cinayeti' koydum. Bu ürünlerin hepsini öldürmek istiyorum cünkü! Bir türlü bitmiyor geberesiceler!

Bu ürünleri Cinayet icin sectim. Bakalim bir sonraki Kozmetik Cinayet'i yazimda bunlardan görebilir miyiz? :-)
(Edit: Ilk Kozmetik Cinayeti yazisini suraya tiklayarak görebilirsiniz!)


Urban Decay Primer Potion: Kardesim bu ürünün jumbo boyunu almisti kendisi icin, ve bana kücük bir göz kremi kutusunda (gördügünüz Estee Lauder) doldurmustu biraz. Her gün kullanmama ragmen bitmiyor salak sey. Zaten sevmiyorum bu ürünü, herkes neden delisi anlamiyorum. Göz kapaklarimi kupkuru yapiyor. Ha fari gün boyunca yerinde tutuyor ve daha belirgin gösteriyor, ona lafim yok. Ama göz kapaklarim o kadar kuru ki! Aman bir an önce gebersin gitsin.

The Body Shop Havuclu Nemlendiricisi: Bu kremi hep sevmisimdir. Yaklasik bir yildir sürekli kullandigim krem oldu, fakat satistan cikarildigi icin artik alamiyorum. Satistan cikarildigi zaman 5-6 kutu birden almistim ve su an elimdeki son kutusu. Bu da bitsin bir an önce, cünkü Avene'den yeni bir krem ismarladim netten, onu kullanacagim, ve begenirsem onda kalacagim. Zaten ne zaman bir seyi begensem satistan cikariyor Body Shop. Öl emi.


Garnier Miracle Skin Perfector, diger ismiyle 'Yalanci BB Krem': Canim, bunun neresi BB krem? BB krem dedigin biraz kapaticiliga sahip olur. Alin, size Cirkin kadin yoktur, az makyaj vardir'in 'BB Kremler Nedir, Ne Ise Yararlar?' yazisini vereyim, ögrenin gercek BB kremin ne oldugunu. Garnier'inki BB krem degil, renkli nemlendirici. Her neyse. Neredeyse bir yil oldu bunu alali, artik bitsin istiyorum! Son zamanda birkac sivilcem cikti, daha cok kapaticiligi olan bir fondötene ihtiyacim var, bu yüzden bunu hic kullanamaz oldum. Cildimin durumu böyle devam ederse bunu cöpe atmak zorunda kalacagim, cünkü yavas yavas bozulmaya baslayacak diye korkuyorum.

Missha M Vita BB Cream Matte: Iste BB Krem dedigin böyle olur. Rengini pek begenmiyorum bunun. Eskiden cildime cok uygun oldugunu düsünürdüm, ama simdi cok fazla griye egilimli oldugunu düsünüyorum. Belki de kis mevsiminde oldugumuz icin benim cildim biraz daha acik olmustur, bu yüzden uygun degildir. Ama bitse iyi olacak.


Catrice Prime and Fine Smoothing Refiner: Benefit'in Porefessional'indan da daha iyi buldugum bu ürüne uzun süredir sahibim. Her gün kullanmama ragmen hala bitiremedim ve yavas yavas bozulmadan ondan ayrilma zamani geliyor. Ya elimi cabuk tutup bitirmem lazim, ya da cöpe atmam lazim. Biterse de tekrar alacagimdan emin olabilirsiniz. Belki de cöpe gider. Hani olur ya filmlerde, kiz zengindir, oglan fakir. Kizin babasi kizi tehdit eder, ya oglandan ayrilirsin, ya da onu öldürürüm diye, kiz da oglanin iyiligi icin ondan ayrilir? Ha, iste aynen öyle.

KIKO Water Blush Cheek Stain: Ben bunu ne zaman aldigimi hatirlamiyorum bile. Ciddi anlamda bozulmak üzere. Zaten sivi bir yapiya sahip ve bildiginiz üzere sivilar daha cabuk bayatlar. Belki cöpe atarim. Duygusal bir bagim yok bu ürüne, bana kalirsa gebersin gitsin, yoklugunu fark etmem.


Catrice Sun Glow Bronzing Matt Powder: Bu bronzera bayiliyorum! Cok hafif turuncumsu bir alt tonu var. Bronzerda genelde Benefit Hoola gibi soguk tonlu bronzerlar secerim, ama bu sicak alt tonlu bronzer da yüzüme cok sicak bir görünüm veriyor. Seviyorum! Ama ayrilmam lazim, cünkü 1. kapagi kirildi, makyaj cantama koyarsam her yeri batiriyor, ve 2. yedegi zaten var.

Essence Wild Craft Koleksiyonu Kas Seti: Ben bronzerda da oldugu gibi, kaslarimda da soguk alt tonlu renkler tercih ediyorum, mesela MAC'in Omega fari. Fakat bir gün Rossmann'da dolasirken bu carpti gözüme ve bir cirpida aliverdim, nedenini bilmiyorum. Yine de birkac ay boyunca kullandim, ama Omega kadar güzel degildi maalesef. Olsun, ben bunu bitirmenin bir yolunu bulurum. Kim demis kaslarda kullanilmasi gerektigini? Bu üc renk beraber olunca süper bir göz makyaji da cikar ortaya. Hatta bununla bir makyaj yapip Günün Makyaji yazisi yazarim size.


Essence A New League Koleksiyonu Krem Farlar: Suradaki Makyaj Dersi'mde kullandigim renklerin ikisini de bitirmeye calisiyorum. Ikisi de muhtesem krem farlar, fakat diger farlari kullanmaktan bunlara asla sira gelmezdi, ve bunlar krem yapida. Pudra hadi neyse, üc yila kadar dayaniyor, ama krem daha cabuk bozuluyor, bu yüzden bunlari daha önce bitirsem iyi olacak. Bu arada, cogu ürünün Essence ve Catrice oldugunu görüyorsunuz, bu iki marka kardes markalar. Ikisi de 'cosnova' firmasina aitler. Daha 'ucuz' ürünleri bitirip, pahali ürünlerime gecis yapmak istedigim icin simdiye kadar blogta sadece ucuz ürünler hakkinda konustum. Su an drugstore ürünlerime konsantre olmaya calisiyorum. Ucuz olunca cok aliyor insan, ve cok olunca da bitiremiyor iste.


Victoria's Secret Very Voluptuous Lip Plumper Extreme: Hayatimda denedigim en efektif dudak dolgunlastiricisi. Seffaf bir gloss olarak sürülüyor ve dakikalar icerisinde dudaklara botoks efekti veriyor, gercekten süper. Ama bitmek üzere oldugu icin ve son zamanda hic kullanmadigimi fark ettigim icin bitirmek istedim. Dudaklarimin dogal dolgunluguyla memnunum zaten, bu ürüne daha fazla gerek yok.

Essence My Glam Koleksiyonu Kahverengi Eyeliner: Bu eyeliner cok hos, bununla size yarin bir Günün Makyaji yapabilirim. Gercekten cok hos bir metalik bitisi var, ki ben mat bitisleri severim. Ben bir metalik bitisli eyeliner kullaniyorsam eger, o eyeliner gercekten mükemmel demektir. Ama uzun zamandir sahibim ve yavas yavas kurudugunu fark ediyorum, bu yüzden tamamen kurumadan önce bitsin.

P2 Lipliner: Ismini okuyamadigim bu dudak kaleminin rengi cok güzel, fakat sonuna yaklasiyorum. En sevdigim liplinerim degil, ama yine de cok hos. Her gün kullanmaya calisacagim ki cabuk bitsin. Sirada bitirmek istedigim birkac lipliner daha var cünkü.

Figs & Rouge 'Rambling Rose' Balm: Lip Balm Koleksiyonum yazimda da bahsettigim bu ürünü de bitirmek istiyorum. Geceleri kalin bir kat sürüp uyuyunca sabahlari dudaklarim cok yumusak oluyor, ama pitir pitir olmaya baslamasi beni cok rahatsiz etti. Kendime yemin ettim, bir sonraki Cinayet yazimda bu bitmis olacak.

Schwarzkopf Gliss Kur Liquid Silk Sprey Kur: Bu ürünün kokusunu o kadar cok seviyorum ki anlatamam. Ama henüz baslamadigim ve denemek icin can attigim bir-iki sprey kurum daha var ve bu bitmeden onlara baslamamaya söz verdim kendime, bu yüzden bunun bitmesini istiyorum. Bu da herhalde 3. ya da 4. sisem oluyor. Sevdigim bir ürün.

Schwarzkopf Schauma Cotton Fresh Kuru Sampuan: Kokusunu seviyorum, ama saclarima verdigi hissi ve görüntüyü sevmiyorum. Saclarim yagli oldugu zaman ve ben yikamaya vakit bulamadigim günlerde kullaniyorum. Iyi bir ürün yagliligini hemen aliyor, ama geriye kepekli görünen saclar birakiyor ve bu görüntü hic hos degil. Genelde saclarim yagli olunca at kuyruguna baglarim, ve bu ürünü kullaninca yagli olsalar bile kuru görünürler umuduyla artik baglamak zorunda kalmam diye düsünüyordum, ama yine de baglamak zorunda kaliyorum, cünkü cok kepekli gösteriyor kafami. Bitsin, bir daha almam.


John Frieda Pure Bändigung Sac Yagi: Güzel bir ürün gercekten, ve cok verimli. Birkac aydir kullaniyorum ve daha ücte birini bitirebildim. Iki katli bir ürün, biri yag, biri bilmem ne. Makyaj silen yaglar olur ya hani iki katli, onlar gibi. Ama artik en sevdigim sac yagimi buldum (Caudalie Divine Oil), bu yüzden bu ürüne gerek kalmadi. Bitmesi icin her dustan sonra kullaniyorum, insallah hemen biter de Caudalie'me kavusurum!

Nivea Angel Star Deodorant: Annemin bana aldigi bu deodorantin kokusunu cok begendim, ama biraz kafa agritici. Disari cikmadigim günlerde, yani evde kullaniyorum sürekli. Hayatimda hicbir zaman tek bir deodorantta kalmadim, sürekli degistiriyorum, tipki Leonardo DiCaprio'nun kadin degistirdigi gibi.

Bakalim bunlardan birkacini bir sonraki Kozmetik Cinayeti'nde görebilecek miyiz?
Herkese 'cinayet dolu' bir aksam dilerim.
(Bu biraz yanlis cikti ya.)

-iheartsu

8 comments:

  1. Okurken çok güldüm be:D:D Hasta hasta iyi geldi bu cinayet serisini okumak. Zengin kız fakir oğlan süperdi:D:D Leonardo'nun kadın değiştirdiği gibi ben de deodorant değiştiririm:D Tam yerinde bir benzetme olmuş, deli aşkım benim:D:D <3 Kısa sürede bitirirsin umarım hepsini... Öpüldün kocamannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuzum, seni güldürebildiysem ne mutlu bana. <3 Tesekkür ederim :-))

      Delete
  2. ne güzel cicilerin varmış senin o essencelere bayıldım.. TBS'nin havuçlu kremi var hala burda ama ben de kullanıyorum onu ve bitmek bilmiyor haklısın..

    ReplyDelete
  3. ne güzel cicilerin varmış senin o essencelere bayıldım.. TBS'nin havuçlu kremi var hala burda ama ben de kullanıyorum onu ve bitmek bilmiyor haklısın..

    ReplyDelete
  4. ne kadar güzel cicilerin var senin öyle.. essencelere bayıldım..TBS havuçlu krem burada var geçen gittiğimde görmüştüm ben de kullanıyorum onu ve haklısın bitmek bilmiyor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet, kesinlikle cok verimli bir ürün, bir kutusunu her gün kullansam iki ayda anca bitirebiliyorum, o da sabah ögle aksam vakti kullansam :P
      Yeni bir nemlendirici ariyorum, acaba buna benzer bir tane önerebilir misin?

      Delete
    2. ayy 3 yorum birdenmi yollamışım bennn.:-)) kusura bakma.. yine doğal nemlendirici benim de göz çevresini kullandığım Sephoralarda satılan yes to serisi var.. onun yes to carrots veya yes to cucumber serileri sanırım sana uyacaktır. kullanmadan önce bir miktar tester da isteyebilirsin minik bir kaba koyup veriyorlar.. fiyatları da 45-55 tl arasındaydı sanırım..

      Delete
    3. Yes To serisinden cok sey duydum! Bizde de bir ara satiliyordu, ama satilan magaza iflas ettigi icin artik yok. :-( Belki daha büyük bir sehirde satiliyordur, bir bakmam lazim. Yoksa da feelunique.com'dan bedava kargolu ismarlayabilirim. :-) Cok tesekkür ederim, Yes To Cucumber serisini cok merak ediyordum, hele göz kremlerini!

      Delete