Sunday, February 17, 2013

Lip Balm Koleksiyonum

Neden buna Koleksiyon ismini verdigimi bilmiyorum. Bile bile biriktidigim bir sey degil sonucta; ben fark etmeden zamanla cogalan bir sey.

Asagidaki resimde gördügünüz gibi bayagi cok lip balma sahibim ve 'To-Buy' listemde birkac lip balm daha var. Mesela Kiehl's, Korres ve Nuxe'un dudak balsamlarini cok merak ediyorum. Bunlardan birkacini bitirir bitirmez onlardan alacagim.


Teker teker hepsi hakkinda bir yorum yapayim en iyisi.


Figs & Rouge 'Rambling Rose' Lip Balm


Bunu Ingiliz Youtube-Gurusu Fleur De Force yüzünden aldim. Genelde onun begendigi seyleri ben de cok begeniyorum, ama bu sefer dogru cikmadi. O bu lipbalma bayilirken, ben hicbir sekilde sevemedim. Su an bitirmeye calisiyorum, cöpe gitmemesi icin. Birincisi, kutusuna parmagi bandirip sürmeyi pek tercih etmem, hijyenik bulmuyorum. Ikincisi, kutusu zor aciliyor, cok bilek gücü gerekiyor. :D Ücüncüsü, kokusu cok fena. Gül gibi kokuyor diyor, ama neresi gül bunun? Eksi limon gibi kokuyor. Dördüncüsü de, yapisi. Ilk basta aldigimda yapisi yumusakti, fakat simdi (aradan yaklasik yarim yil gecti) hic begenmiyorum, cünkü pitir pitir olmaya basladi. Bozulmadi henüz, ama bozulmak üzere. Bitmesi icin geceleri dudaklarima bol bol sürüyorum. Yüz ve tirnaklar icin de uygun oldugunu söylüyor, ama ben bunu yüzüme asla sürmem. Ara sira tirnak etlerimi yumusatmasi icin tirnaklarima sürüyorum. Bilmem, belki de bozulmak üzeredir, belki bitiremeden atarim cöpe. Fiyati 5 sterling gibi bir seydi dogru hatirliyorsam.


Etude House Follow Me Lip Tint

Itiraf ediyorum, dudaklara renk verdiginden degil, sirf paketi ve en sevdigim Koreli kiz grubunun (2NE1) cikardigi bir lip balm oldugu icin aldim, fakat sonradan cok begendim. Kesinlikle güzel nemlendiriyor ve ayni zamanda dudaklara fusya pembesi bir renk veriyor. Ilk sürdügünüzde seffaf, fakat birkac dakika sonra cok koyu bir pembeye dönüyor rengi. Cok hos bir ürün bence. Daha önce Lip Tint olarak sadece kalem seklindekileri ya da Benetint gibi sivi Tintleri kullandim, bu yüzden dudaklarima bakim yapmamisti hicbiri ve dudaklarimi kuruttular. Özellikle kuru bölgeleri daha koyu bir renge boyuyorlardi. Bu hic hos bir görüntü degildi. Ama bu bir yandan Lip Balm, bir yandan Lip Tint oldugu icin hem renk veriyor, hem de besliyor. Kutusundaki mavi rengi sizi korkutmasin, dudaklarda pembeye dönüsüyor. Kesinlikle tavsiye ederim, tabii nette satin alabileceginiz bir yer bulabilirseniz. Biraz zor bulunan bir ürün. Fiyati 10$ civarindaydi. 

Carmex Moisturizing Lip Balm

Makyaja ilk basladigim yillarda tanismistim bu ürünle. (Ondan önce Labello filan kullanirdim hep). Yillar boyunca sadece bunu kullanmistim, ama simdi dudaklara verdigi soguk his beni biraz rahatsiz ediyor acikcasi. Kokusu hos, begeniyorum. Bazilariniz itici bulabilir. Peppermint gibi ferah bir kokusu var, ayni ferahligi da dudaklarinizda hissedebilirsiniz. Love or Hate durumu bence. Ya seversiniz, ya nefret edersiniz. Ortasi yok bu ürünün. Tipki kahve gibi. Ya seversiniz, ya da nefret edersiniz. (Ben kahveden nefret ederim bu arada.)
Carmex'i seviyorum, ruj altina cok iyi bir baz ve bütün gün kalici bir nem veriyor dudaklariniza. Fiyati 2$. Bir bastirmali paketi olmasi da cabasi. Alinir.

NONIQUE Luxurious Lips Lip Balm

Eski blogumdan bilen bilir, NONIQUE markasina bayiliyorum. Ne yazik ki artik burada da cogu magazadan kalkti, sadece birkac (benim sehrime uzak) olan magazalarda bulabiliyorum. Ama sirf onun icin yola cikarim yani. En sevdigim lip balmlarindandir Luxurious Lips serisi. Baska lip balmlari da var, fakat bu en güzel kokusu olan bence. Cok... lüks kokuyor, ismi gibi. Cok cok cok iyi nemlendiriyor dudaklari ve bütün gün boyunca kaliyor nemi. Muhtesem bir ruj bazi. Kesinlikle tavsiye ederim. Fiyati 1,95€.
Lip Balm'in formuna bakmayin, ben böyle yuvarlak kullanmam, benimkiler düz olur. Bunu annemden caldim, annem yuvarlak kullanir dudak ürünlerini. :D

Labello Fruity Shine Cherry

bayilarak kullandigim bur kirazli Labello hala bitmedi. Ne kadar verimliymis yahu! Fiyati 1,95€. Dudaklari cok iyi nemlendiriyor, ve saatler sonrasinda hala nemli ve islak görünüyor. Cok tatli kiraz bir rengi var, cok begeniyorum bu ürünü. Lipgloss sevmem ben, bu yüzden bu tarz ürünler her zaman hosuma gidiyor, cünkü Lipgloss kadar agir degil ve saclarim buna yapismiyor. Her yönden mükemmel! Hele kokusuna hic baslamayayim... Saatlerce burnuma tutup koklayabilirim.


Gelelim en sevdigim iki lip balm markasina. Birisi Burt's Bees.

Üstteki Burt's Bees Lip Balm Acai Berry
Alttaki Burt's Bees Lip Balm Pomegranate

Ikisi de muhtesem, ama aralarinda en sevdigimi secmek zorunda olursam, Pomegranate, yani narli olanini (sagdaki) secerdim. Ikisi de cok iyi nemlendiriyor ve dudaklara cok agir bir his vermiyor. Kalici ve ruj icin mükemmel bir baz. Bütün koleksiyonumdaki balmlardan size en cok bu markanin lip balmini ve Caudalie'yi (birazdan geliyor) tavsiye ederim. Mutlaka denemeniz lazim!
Bunlarin birbirinden tek farki kokulari. Acai Berry bögürtlen gibi kokuyor, cok güzel ve tatli. Rengi ise hic yok.
Pomegranate olani nar gibi kokmuyor aslinda. Biraz tuhaf bir kokusu var, ama iyi anlamda tuhaf. Cok cok cok seviyorum kokusunu ve dudaklardaki durusunu. Ürünün paket kapagiyla rengi ayni, ama dudaklara renk vermiyor. Yine de bazen biraz renk veriyor gibi görünüyor, yoksa benim gözüme mi öyle geliyor? Fiyatlari 4€ civarinda. Mutlaka deneyin!

Ve son olarak...
Caudalie Lip Conditioner Anti-Oxidant

Su an en sevdigim dudak balsamim. Zaten Caudalie markasinin hastasiyim, yakinda ürünlerini de tanitacagim. Fiyati 3,95€. Dudaklarda mat görünüyor ve cok iyi besliyor. Yirtik ve catlaklari bir gün icerisinde gideriyor, bunu garantileyebilirim. Kokusu cok cok hos, üzüm gibi kokuyor. Zaten Caudalie bütün markasini üzüm üzerinde kurmus. Cok nemlendirici ve cok iyi hissediyor dudaklarin üzerinde. Kutusunda ruj seklinde cikiyor, bu da sürmesini kolaylastiriyor. Bayiliyorum buna!

Umarim bu kisa degerlendirmelerle Lip Balm seciminde yardimci olabilmisidir sizlere. Aslinda hepsinin etkisi süper, su ana kadar kötü bir Lip Balmla karsilasmadim.

Zamanla koleksiyonuma eklenen diger Lip Balmlar hakkinda da yazilar yazarim.

Herkese 'nemli' (o.O) günler!
- iheartsu

11 comments:

  1. Etudeeee ♥ 2NE1!!! ♥
    Bende seninle aynı sebeplerden dolayı almış olabilirim ondan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2NE1 rocks <3 Onlarin cikardigi her sey mükemmel :D Elimden gelse hepsini alirdim :D

      Delete
  2. ben burt's bees narlı'yı kullanıyorum.doğal içeriği ve kokusu hoşuma gidiyor.ama şu aralar dudaklarımda aşırı bir kuruma olduğu için yeterli gelmemeye başladı.caudelia'dan çok memnunsun,sanırım Türkiye'de satılmıyor.Nereden temin edebilirim?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Burt's Bees'in Narli olani da cok iyi nemlendiriyor aslinda. Ama daha cok neme ihtiyacin varsa sana Caudalie'yi öneririm gercekten. Burt's Bees'den daha cok nem vermiyor aslinda, ama Burt's Bees bundan daha cabuk dudaklarin icine isledigi icin hemen daha cabuk kurutuyor dudaklari. Caudalie ise dudaklarin üzerinde daha uzun bir süre kaliyor. Türkiye'den satin alabilirsin aslinda, internet eczaneleri satiyordur mutlaka. Magazalarda filan alamazsin, ama online eczanelere bir bak istersen. :-)
      Yorumun icin tesekkürler!

      Delete
  3. Labello Niveanın oradaki ismi mi ? Bazı markaların ülkelere göre isminin değiştiğini duymuştum.
    Ambalaj tasarım aynı da ilgi mi çekti :)
    Burt's bees e bende çok seviyorum zaten %100 doğal daha ne olsun.
    Doğal olan her şey candır.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hayir, Labello Nivea'nin alt markasi, yani sadece lip balmlari icin ayri bir alt-markasi var Nivea'nin. Nivea da Beiersdorf'un bir alt markasi oluyor ayni zamanda. Yani Labello ve Nivea Beiersdorf'a ait. :-) Kesinlikle dogal olan her sey candir can! :-)

      Delete
  4. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş,teşekkürler :)

    ReplyDelete
  5. Burt bees lerin naelısını swosh mudur artık yanlış yazmış olabilirirm yapar mısın rengini görmek istiyorumda☺️Ona göre alıcam ballı burt beesim var ama kokusu bbiraz itici ayrımtılı bilgi verirsen çok sevinirim

    ReplyDelete
  6. Baby Lips önerir misin?Peach Kiss ve Cherry Me aldım,kullandıysan önerilerine ve eleştirilerine açığım :)

    ReplyDelete