Sunday, February 10, 2013

Rival de Loop Cilt Temizleme Rutinim // My Rival de Loop Skin Cleansing Routine

Merhabalar! Size bugün cilt temizleme rutinimden bahsetmek istiyorum. Cilt bakima cok para vermeyi seven bir insanim, ama konu temizlemek olunca tek bir markaya güveniyorum, o da Rival de Loop. Bence RdL'nin sevilmeyecek yani yok. Ucuz, hayvanlarda test yapmiyor, etkili, ucuz, güzel kokuyor, iyi temizliyor, ucuz, her ihtiyaca göre ürünü var, ha bir de söylemeyi unuttum: UCUZ! :P Bana sorarsaniz, cilt temizligi önemli, ama cok para verilmemeli (tabii inanilmaz etkili ve esi benzeri olmayan pahali bir ürünse, alinir, o istisna). Cilt bakimi tamamen farkli bir sey. Cok pahali kremler almaya bayiliyorum, ama temizlik konusunda RdL'ye gercekten güvenim sonsuz. Bu yüzden cilt temizleme rutinimi tümüyle Rival de Loop ürünleriyle yapiyorum. Asagida gördügünüz resimdeki ürünleri makyajimi silmek ve yüzümü temizlemek icin kullaniyorum. Bu ürünlere iki 'tool' ve bir tonik de ekleniyor sonradan. Tek tek inceleyelim her seyi :-)

Hi everyone! Today I want to show you my skin cleansing routine. I'm someone who likes to spend money on skincare, however, when it comes to cleansing, my go-to brand is Rival de Loop. I don't think there's anything to not love about this brand. It's cheap, doesn't test on animals, qualitative cheap, smells good, cleanses really well, oh, and did I mention that it's cheap? :P If you ask me, skin cleansing is really important, but I don't think we should spend a ton of money on it (of course if it's something innovative and there is nothing like it on the cheaper market, then I would spend money to buy it, that is an exception. Skincare however, is completely different. I love buying expensive creams and treatments, but when it comes to cleansing, RDL is my favorite brand. That's why I do my cleansing routine only with RDL products. Let's look at my routine!


Step 1: Üni ya da isten eve geldikten ve rahat giyisilere gectikten sonra yaptigim ilk sey yüzümü Rival de Loop'un nemli mendilleriyle temizlemek oluyor. Derin bir temizlik degil tabii ki, ama yine de insanin icini rahatlatiyor. Not: Sadece yüzümde kullaniyorum, gözlerimde degil. Gözlerde kullanilir yaziyor paketinde, ama bence gözlerde kullanmak icin biraz fazla kaba ve göz makyajini pek iyi silmiyor. Icinde alkol yok. Bu mendillerin kokusu cok ferah ve güzel. Genelde 1,50€ civarinda fiyati, fakat her iki haftaya bir Rossmann'da indirim oluyor ve bunlar 0,95€'e düsüyor. Iste o zaman gidip üc-dört paket birden aliyorum.

The first thing I do after coming home from the University or work is get into some comfy clothes and clean my face with RDL's cleansing wipes. Of course it's not a deep cleansing, but it still makes me feel better, because as soon as I get home, my makeup feels ten times heavier and more suffocating. Is it just me that feels like this? :D Btw, I don't use it on my eyes it's a little too harsh for that. It's arounda 1,50€, but I always stock up on these when they're on sale for 0,95€.


Step 2: Rival de Loop 2 in 1 makyaj silicisini kullaniyorum. Yüz ve gözler icin diyor, fakat ben sadece gözümde kullaniyorum. Bir pamuk diske sürüp gözlerime bastiriyorum, 10 saniye öyle bekliyorum, sonra yavas yavas yuvarlak hareketlerle dikkatlice gözlerimi ovuyorum. Her tür göz makyajini cikariyor ve geride tertemiz kirpikler birakiyor. Yapi ve etki olarak ayni Neutrogena'nin makyaj silici kremi gibi, ama Neutrogena gözlerimi yakiyordu biraz. Bu hic yakmiyor. Agir makyajlarda iki pamuk disk kullaniyorum bir göz icin. Kesinlikle tavsiye ederim, cok hassas ciltler icin (ki herkesin göz cevresi hassastir) mükemmel. Fiyati 1,50€ gibi bir seydi herhalde.

Now I use the 2 in 1 Make-Up cleaning cream. It can be used on both eyes and face, but I only use it on my eyes with a cotton pad. It takes off any kind of makeup and thoroughly cleans my lashes. It's 1,50€.

Step 3: Ardindan yüzüme derin bir temizlik vermesi icin sabunsuz yüz temizleme jelini kullaniyorum. Sabunsuz olmasina dikkat ediyorum, cünkü genelde sabunlu olanlar cildimi cok kurutuyor. Fiyati 0,95€. Icinde size 3-4 ay yetecek kadar ürün var. Mendilin silemedigi her pisligi gideriyor ve cok güzel ve ferah kokuyor. Her gün bunu kullaniyorum ve haftada en az bir kere bunu bir fircayla yediriyorum. Peeling efektini veriyor cünkü. Asagidaki firca, benim deyimimle 'fakirlerin Clarisonic'i :P Bir Clarisonic alamadik gitti be.

To give my face an extra cleansing I use the soapless face gel from RDL, because cleansing foams with soap in them make my skin really dry. This is 0,95€ and one tube lasts around 3-4 months with daily use, which is incredible!. This removes everything that the wipes couldn't remove. I use this every day and at least once a week I rub it in with a brush. This is like a Clarisonic for poor people I guess. :P

Step 4: Yüzümü jelle yikadiktan sonra sira geldi temizleme rutinin son noktasina: derin temizleyici krem peelingi. Bunu tabii ki her gün kullanmiyorum, ama günlük kullanim icin uygun cünkü icindeki toplar o kadar kücük ki, hicbir sekilde cildi yipratmiyor. Kokusu ilk basta tuhaf gelmisti, adini koyamadigim bir krem gibi kokuyordu sanki, ama simdi cok seviyorum. Fiyati 1,49€.

After cleansing my face with the gel, I go on to the last step of my routine: peeling! I use it every 2-3 days, but the little particles are so small that it could be used as a daily peeling as well. The scent is really interesting, but in a good way! It's 1,49€


Step 5: Peeling'i yikadiktan sonra bu RdL havlusuyla yüzümü ilik suyla tekrar yikiyorum. Sanirim paketinde gözenekleri temizleyen ve peeling efektli havlu gibi bir sey yaziyordu. Peeling efekti var mi söyleyemeyecegim, cünkü öyle bir sey hissetmedim, ama gözenekleri kesinlikle aciyor ve temizliyor. Bunu cilt temizleme rutinime yeni ekledim, ama kisa süre icinde gözeneklerimin kücüldügünü gördüm. Mutlaka bu havludan kaynaklaniyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Fiyati 0,99€.

After washing off the peeling, I dampen this RDL towel and press it on my face. On the package it says that it cleanses the pores, and it really does! I really recommend it! It's 0,99€.


Step 6: Ve son olarak RdL Selection tonik! Bu temizlige girmiyor aslinda, daha cok bakima giriyor, ama yine de eklemek istedim buraya, cünkü kurulandiktan sonra yaptigim ilk sey, bunu bir pamuk diskle yüzüme sürmek oluyor. Icinde alkol var maalesef, bu yüzden cok hassas ciltlere tavsiye etmem, ama benim gibi dayanikli cildiniz varsa, cok iyi geliyor. Yüzümde herhangi bir degisim olmadi (ne iyiye, ne de kötüye), ama ben yine de bu tonigi kullanmayi seviyorum, cünkü cok büyük bir ferahlik veriyor. Fiyati 1,99€.

This step doesn't belong into the routine, but because I use it right after, I thought I could include it in this post. It's the RDL Selection Toner. It has alcohol in it, so I don't recommend it to really sensitive skin. It hasn't made a difference on my skin, but I still like using it. It's 1,99€
.


Gördügünüz gibi 10€'nun altinda cok derinden temizleyen bir rutin olusturdum kendime. Aylardir bu rutini uyguluyorum ve hicbir sorun yasamadim ve hicbir ürününden vazgecemem. Rival de Loop temizlik konusunda en sevdigim marka oldu ve uzuuuun bir süre yerini kimse alamayacak gibi görünüyor.
Sizin en sevdiginiz cilt temizleme markasi veya ürünleri neler?

As you can see, I've found some products that really work for me and all of these together are below 10€, which is just awesome. I've been doing this routine for so many months and I don't think I will change it anytime soon.
What's your favorite skin cleansing brand or products?

19 comments:

  1. rival de loop'un cilt temizleme ürünlerini çok merak ediyorum, almayı çok istiyorum ama elimdeki ürünleri bitirmeden alamayacağım malesef :S çok güzel bir rutin oluşturmuşsun kendine, hem hesaplı hem güzel :) yazı için teşekkürler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insallah en kisa zamanda deneme firsatin olur. :-) tesekkürler!

      Delete
  2. Kaliteli ve hesaplı bir rutin oluşturmuşsun kendine, ne güzel:) Darısı başıma, umarım:P

    ReplyDelete
  3. Rival de loop'un makyaj ürünlerini kullanıyorum ama temizleme ürünlerini denememiştim,bir dahakine deneyeceğim:)

    ReplyDelete
  4. Fakirlerin Clarisonic'i lafına bayıldım. :D Gözenek küçülten havludan bulsam pek şahane olacak. Belki buradaki Rosmann'larda da vardır. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insallah bulursun, cok seviyorum ben! Gözenekler icin süper :-)

      Delete
  5. Rival de Loop'un karma ciltler için olan temizleyicisi var mı canım?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba canim, öncelikle yorumun icin tesekkürler. :-)
      Gelelim soruna: Evet, Rival de Loop karma ciltler icin de cok uygun temizleme ürünleri sunuyor. Asagida sana karma icin uygun olanlari yaziyorum.
      - Rival de Loop Clean & Care Ferahlatici Yüz Tonigi (Alkollü)
      - Rival de Loop Clean & Care Sabunsuz Yüz Yikama Jeli

      Bu iki ürün karma ciltler icin uygun, yalniz alkollü tonikte dikkat et, bazen cildini fazla kuru birakabiliyor. Ardindan iyi bir nemlendirici kullanman sart. :-)
      Umarim yardimci olabilmisimdir, Sevgiler. <3

      Delete
    2. Yüz temizleme jelim bitince Rival'in sabunsuz temizleyicisini alayım o zaman merak etmeye başladım :) makyaj temizleme mendilini de deneyeceğim ;)

      Delete
  6. çoook bayıldım bu posta. hemen gidip bunları depo etmeliyim. ben hassas ciltliyim peelingini aldım hassas ciltler için ama acaba iyi midir kötü müdür bu marka diye düşünüp duruyordum. eline sağlık
    bana da beklerim msblueblack.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkür ederim, sana yardim edebildigime cok sevindim :-) Umarim bu cilt temizleme rutini senin de isine yarar :-)

      Delete
    2. hassas ciltler için olan peelingi ben kullandım çok memnun kaldım canım, öneririm, Kokusu ve yapısı bi harika.

      Delete
    3. aaaağğ harikasınız bunu neden geç gördüm ben onu da bilmyiroum :D elifcan ciddi mi inanılmaz sevindim.çok sağol <3 iheartsu sayende cilt bakımımı komple burdan oluşturdum :D ama tabi indirimde bile 50den aşağıya gelmedi tüm ürünler. tr çok pahalı. bu arada şu havluyu nasıl kullanıyorsun? hiç anlayamadım ben :(

      Delete
  7. Merhaba, bu cilt temizleme ürünleri yağlı ciltler için de uygun mudur acaba?

    ReplyDelete
  8. RDL ürünlerini ben de severek kullandım canım, ama o kadar güzel anlatmışsın ki bahsettiğin her ürünü alasım geldi en kısa zamanda..:) bu arada ben de bloğuma beklerim, post için de ellerine sağlık^^

    ReplyDelete
  9. Bende buqun makyaj ürünlernden ve kremlerinden aldim blki 1oo parca . Cok qzel diolr umarım qercekten qzeldir :)

    ReplyDelete