Wednesday, May 1, 2013

Nisan 2013 Favorileri

Merhabalar! Nisan Favorileri yazisina hos geldiniz. Hic uzatmadan baslamak istiyorum, cünkü ne zaman bloga bir yazi yazsam asil konudan farkli seyleri konusuyorum uzun uzun. -_-


Rituals Zensation Shower Foam: Bu ay cok sevdigim bir dus jeliydi. Rituals'in Yogi Flow Shower Foam'unu da bayilarak kullaniyorum ve yapisina hayran oldugum icin cok popüler olan diger türünün de bir kücük boyunu alayim dedim. Iyi ki de almisim. Fiyati 4€, biraz pahali, ama gercekten cok bereketli, bir aydir kullaniyorum, ve hala 3'te 1'ini kullanmisimdir ancak. Kokusu da cok güzel.

Nivea Creme Peeling Shower & Scrub: Beklentilerim yüksek degildi, ama kullandigim günden beri asik oldum buna. Tek begenmedigim yani, icinde benim zevkime göre biraz az peeling tanecikleri olmasi. Ben peelinglerde, özellikle vücut peelinglerinde cok yogun bir yapisinin olmasini isterim. Yani icindeki peeling tanecikleri bana biraz az geldi, ama kokusu cok güzel ve afif köpürüyor. Cildimi de yumusacik yapiyor.


John Frieda Frizz Ease Glatte Magie: Ikinci bahar mi demeliyim bu ürüne? Cünkü eskiden hastasiydim, ama sisesini bitirdikten sonra baska seyler kullanmaya ve bunu unutmaya basladim. Gecenlerde de Rossmann'da dolanirken gözüme carpti ve aliverdim. Iyi ki de almisim. Bunu ne kadar sevdigimi unutmusum. Umarim bir daha gözüm baskalarina kaymaz! John Frieda, söz veriyorum, senin üzerine sac ürünü koklamayacagim. :D Farkli seylerde kullanilabilir bu ürün. Ben genelde banyodan sonra islak sacima veriyorum ve havada kurutuyorum. Genelde fönle kurutmayi sevmem, saclarimi yiprattigini düsünüyorum. Onun haricinde bir de bir yere gidecekken sacimi yaptiktan sonra (mesela at kuyrugunda ya da topuzda) bunu sacimin üzerine veriyorum, düzlestirmesi ve oradan buradan cikan sac tellerini yatistirmasi icin. Bence harika bir ürün.



Catrice Prime & Fine Smoothing Refiner: Bu yüz bazini cok seviyorum. Kutusundan gördügünüz gibi uzun zamandir sahibim. Son zamanlarda her gün kullandim ve cok memnunum. Gözeneklerle hicbir problemim yok aslinda, ama bunu sürünce cildimin daha da düz görünmesi tabii ki iyi bir sey. Stippling brush tarzi bir fircayla burun kenarlarima, alnima ve ceneme sürüyorum. Dibini de görmeye basladim, muhtemelen bir sonraki Kozmetik Cinayeti'nde bunu da göreceksiniz.

Caudalie Anti-Oxidant Lip Balm: Caudalie'nin bu güne kadar denedigim her ürününe hayran kaldim ve bu lip balm da istisna degil. Burt's Bees'in Pomegranate Lip Balm'indan bile daha cok sevdigimi itiraf etmeliyim, cünkü nemlendirmesi daha kalici. Burt's Bees ise daha güzel kokuyor bundan, ama kokusu mu önemli, yoksa etkisi mi? Tabii ki etkisi. Bu yüzden gelmis gecmis en sevdigim lip balmim bu Caudalie'ninki oldugunu söyleyebilirim. Yazisini okumak isterseniz ismine tiklayabilirsiniz.


Ebelin Beauty Blender: Önceki beauty blenderimi cok kullandigim icin cöpe atmistim ve beauty blender olmayan günlerde firca veya ellerimle uygulamistim kapaticimi (fondöten cok kullanmiyorum son iki-üc aydir), fakat beauty blender kadar güzel ve dogal bir sonuc veren bir ürün görmedim hayatimda. Özellikle islak kullanilirsa cok harika bir sonuc veriyor. Benimkisi Ebelin markasinin beauty blenderi, cünkü sonsuza kadar güvendigim ve severek takip ettigim bir Alman blogger bunun orjinalinden daha iyi oldugunu söyledi. Orjinali biraz daha büyük. O bloggerin dedigine göre Ebelin'in kavucugu daha yumusak ve daha 'yogun', yani icindeki minicik delikler hic görünmüyor bile. Ki o genelde orjinal Beauty Blender'i kullanirdi her zaman, ama artik Ebelin'e gecti ve sadece onunla uyguluyor fondötenini simdi. Bu yüzden onun dediklerine güvenerek kendime orjinal BB yerine Ebelin'inkini aldim. Cok memnunum.

17 Supreme Shine Lipstick 'Day-Glo': Bu ruju aldigim günden beri cok severek kullandim. Kutudaki renginin 'cirtlakligina' bakmayin, uygulayinca (özellikle lip balm üzerine) cok hafif bir pembeye dönüsüyor. Gercekten hayran kaldim buna ve bunu ve P2 Lipstick Mona Lisa Smile'i haftalardir kullaniyorum. Mona Lisa Smile'i da o bloggerin tavsiyesi üzerine aldim bu arada. :P

Essence Black Gel Eyeliner: Aylardir bir kösede bekletip kullanmamama ragmen hic kurumamis ve ilk günkü gibi yumusakti. Eyeliner olarak genelde Catrice'in Liquid Liner 010 Dating Joe Black'i kullaniyorum, ama benimkini birkac hafta önce bitirdim, ve yenisini almadan önce su an elimde bulunan birkac gel eyelineri bitireyim dedim ve Essence'e gectim. Tabii fircayla uygula, fircayi yika temizle falan filan derken bayagi ugrastirici oluyor, ama bununla daha detayli cizgiler cekebildigime inaniyorum. (MAC 266 fircasi ile uyguluyorum bunu). Bu bitince Essence'in mor gel eyelineri ve Catrice'in mavi gel eyelinerini bitirmeye calisacagim. Bütün gel eyelinerlar bitince de ya Essence'in gel eyelinerini ya da Catrice'in likit eyelinerini tekrar alirim.

Catrice Geometrix Collection Kabuki Brush: Buna ASIGIM!!!!!  Bir firca bu kadar mi iyi olabilir ya?! Hicbir kil dökmüyor, ne yikarken, ne de kullanirken. O kadar yumusak ki resmen bütün gün yüzüme sürmek istiyorum. Aldigim günden beri HER GÜN bronzer ve alligimi uygulamak icin kullandim. Bronzeri cok harika uyguluyor. Firca bayagi büyük oldugu icin cok cok dogal bir görüntü veriyor. Alligi da cok hafif ve dogal uyguluyor. Dedigim gibi, büyük bir firca oldugu icin daha iyi yayilmis gibi oluyor yanaklarda. Gercekten hastasiyim. Keske koleksiyon ürünü olmasaydi.

Bourjois Blush Rose Ambre: Bu alligi cok begendim, benim cilt tonuma cok iyi gittigini üsünüyorum. Pigmentasyonu cok zayif, ama bunu sevmeme neden olan seylerden biri de bu aslinda, cünkü daha dogal bir renk veriyor.

Esence Floral Grunge Collection Blush 'Be Flowerful': Tamam, iste kelimelerin yetmedigi an budur. Ciddi söylüyorum, hicbir alligi bunun kadar sevmedim. Kutusundaki neon rengine bakmayin, yanaklarda o kadar dogal, o kadar hafif görünüyor ki, resmen siz kendiniz kizarmissiniz gibi, yanaklarinizda bir sey yok gibi görünüyor. Tabii benim bunu bu kadar cok sevmemin nedenlerinden biri de Catrice Kabuki fircasiyla uyguluyor olmam, cünkü o dogal görüntüyü o fircayla elde edebiliyorum. Diger allik fircalarim onun yaninda biraz ince oldugu icin onun kadar iyi yayamiyor ürünü. Bu alligin hastasiyim ve bundan sonraki her günün makyajinda bunu yanaklarimda göreceginizden emin olabilirsiniz!

MAC Heatherette Collection Beauty Powder 'Smooth Harmony': Ben bunu icindeki pudra icin degil, kutusu icin kullaniyorum acikcasi. Yillar önce almistim bunu ve cok cok severek cantama atip yanima aliyorum. Görüntüsü de cok hos, disko topu var üzerinde, isil isil parliyor. Cantaya koyup ayna olarak kullanmak icin mükemmel bence. Ayrica sadece rimel sürdügüm günlerde genelde günün sonlarina dogru rimel biraz soluk görünmeye basladiginda gözlerimin cansiz cansiz baktigini düsündügüm zaman parmagimin ucuyla bu Beauty Powder'dan alip göz kapaklarima dagitiyorum. Bakislarim direkt daha derin oluyor ve daha canli. Cok amacli kullanilan bir ürün benim icin. Can kurtaricim.

Benim favorilerim bunlardi! Sizin favorileriniz neler? Isterseniz bana blogunuzda paylastiginiz favori yazilarinizin linkini verin, girip bir bakayim sizlere de. :-)

Öptüm!
- iheartsu
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com

----------

11 comments:

  1. nivea nın peeling i burda da olsa keşke. çok merak ediyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben Nivea'nin bütün ürünlerinin orada oldugunu düsünüyordum. En azindan yakinda getirirler insallah da siz de deneyebilirsiniz.

      Delete
  2. Essence gel eyelıner benimde herzaman ki favorilerimden ;)

    ReplyDelete
  3. essence gel eyeliner'a bayılıyorum çok yumuşak sürümlü ve catrice markasını da çok merak etmekteyim umarım bir gün tanışırım :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bir gün tanisirsin insallah! Ve evet, Essence'in jel eyelineri gercekten harika. :-)

      Delete
  4. bourjois allık çok koyu bir renk mi?

    ReplyDelete
  5. Favorim Bourjois Rose ambre :)bundan 2 kutu bitirdim düşün resmen bu allığın fanatiğiyim stok yapıyorum indirimde bulunca=)) Bourjois allık kullandıktan sonra chanel den başka kullanamıyor insan :))

    ReplyDelete
  6. ich liiiiebe diese zensation serie von rituals <3

    ReplyDelete
  7. Ben MAC smooth harmony pudrayı yuzumu konturlemek icin kullanıyorum. yıllardır her gun kullandıgım urunlerden :) kutusu da dedigin gibi harika! dibini gordum bile :))

    ReplyDelete