Friday, February 15, 2013

Makyaj Dersi 1 - Altin Bronz Dumanli

Herkese merhaba!
Umarim cok güzel bir gün geciriyorsunuzdur. Bu blogu actigimdan beri hem özel arkadaslarimdan, hem de özel mail atan izleyicilerimden sürekli eski blogumda da yayinladigim makyaj derslerinden yapmam istendi. Eski blogumu bilen bilir, cok sevilen bir seriydi ve birkac kisiye gercekten yardimim dokundugunu görmek cok güzeldi. Bu blogda da devam edecegim tabii ki, ve bu yüzden bugün sizinle ilk makyaj dersimi paylasmak istiyorum. Tabii ki bir profesyonel degilim, benim de makyaj hakkinda ögrenecek cok seyim var, fakat kendimce uygulamasini iyi becerdigimi düsünüyorum ve yillardir makyaj hakkinda biriktirdigim bilgileri ve tüyolari sizlerle de paylasmak istiyorum. Fakat nerede bir hatami görürseniz, hic cekinmeden söyleyin lütfen. Hicbirimiz mükemmel degiliz :-) Yapici oldugu sürece her elestiriye acigim.

Gelelim derse! Ilk dersimi en sevdigim arkadaslarimdan Emel'e adiyorum. Seni cok seviyorum birtanem, ruh ikizim :-)

Bronz ve altin bir makyaj olsun istedim, cünkü bronz/altin tonlari yüze daha sicak bir görünüm katiyor. Soguk havaya inad sicak görünelim! <3

Sonuc iste böyle...


Step 1: Temiz kanvas. Isteyen göz bazi uygulayabilir, fakat ben tercih etmedim, cünkü ben krem farlarla calisacagim ve onlar kuruyunca kesinlikle birikme yapmiyor. Birazdan neyi kullandigimi gösteririm size.

Step 2: Kaslarinizi doldurun. Siz nasil dolduruyorsaniz öyle yapin; ben genelde MAC'in Omega farini kullaniyorum. Kaslarimi cok agir boyamamayi tercih ettim, yoksa agir gözlerle birlikte fazla olabilir.

Step 3: Kas jeli kullanin. Ben Catrice markasinin seffaf jelini kullaniyorum. Gün boyunca istedigim gibi tutuyor saclarimi. Asagidaki resimde cok fazla uyguladigimi anladim ve sonra bir fircayla azalttim. :-)

Step 4: Altin tonunda acik renkte bir krem far alip göz pinarinizdan baslayip gözünüzün yarisina kadar sürün. Bunun icin yüzük parmaginizi kullanmanizi öneririm, cünkü yüzük parmagi, insanin en gücsüz parmagidir ve göz kapaginizin tenini yipratmaz. (Tüyo: göz kremi uygularken de daima yüzük parmaginizi kullanin). Bu krem fardan göz altiniza da sürün. Ben Essence'in 'A New League' koleksiyonunda cikardigi krem farlarini kullaniyorum.

Step 5: Ayni koleksiyondan aldigim bu bronz krem fari bos biraktigimiz bölgelere, yani gözün dis kisimlarina uyguluyorum ve altin farla birlestigi yerleri temiz bir parmakla birbirine karistiriyorum. Farin bittigi yer biraz keskin durabilir, onu sonra düzeltecegiz, merak etmeyin.



Step 6: Simdi yumusak bir fircayla mat ten renginde bir far alip bronz farin bittigi yerleri karistiriyoruz. Benim kullandigim far MAC'in en sevdigim farlarindan 'Kid' idi.

Step 7: Simdi bronz krem fari serce parmaginizla göz altiniza (yarisina, belki de dörtde ücüne kadar) uygulayin.


Step 8: Krem renginde acik bir farla kas altinizi aydinlatin. Bircok kisi bu makyaja mat bir aydinlatici kullanir kasinin altina, fakat bence biraz parlak bir far da olabilir. Ben parlak far kullandim. Siz ne isterseniz onu kullanin.

Step 9: Siyah bir fari ince bir fircaya alip bir eyeliner gibi kirpik diplerinize uygulayin. Gözün disina dogru daha kalin olmasina dikkat edin. Benim kullandigim far Makeupgeek - Corrupt.

Step 10: Simdi yumusak bir fircayla gözün dis tarafindaki siyah fari karistirin. Ic tarafina pek dokunmayin. Karistirirken rengi biraz grilesirse, o zaman ince fircayla dis tarafina tekrar biraz siyah far uygulayin, sonra tekrar karistirin. Bunu far dilediginiz koyuluga gelesiye kadar tekrarlayin. Ardindan ince fircayi tekrar alin ve üzerinde siyah fardan geriye ne kaldiysa göz altiniza (gözün ortasina kadar) uygulayin.

Step 11: Göz beyazlarimi biraz daha büyük göstermek icin krem renginde bir göz kalemi alip, bunu gözümün ic tarafina uyguluyorum: Rival de Loop Lipliner Natural.

Step 12: En sevdiginiz rimelinizi sürün. Ben Essence'in yeni cikardigi I Love Extreme Crazy Volume Mascara'sini kullandim.



Step 13: Allik olarak Essence'in Breaking Dawn Part 2 Koleksiyonunda cikardigi 'Renesmee Red' alligini kullandim.

Step 14: Gelelim dudaklara. Baz olarak renksiz bir lipbalm sürün. Ben lipbalm sürmeden cekmisim resimi :D

Step 15: Nude ve seftali karisimi bir dudak kalemiyle dudaklarinizi doldurun. Ben P2 markasinin bir linerini kullandim. Cok daha güzel gösteriyor dudaklarimi, ve cok dogal duruyor kendi basina.

Step 16: Ve son olarak dudak kalemine benzer bir renge sahip olan bir parlatici kullanin. Ben son zamanda parlaticilardan nefret etmeye basladim, cünkü saclarim hep yapisiyor dudaklarima, ve bana verdigi o agir hissi igrenc buluyorum. Ama ELF'in bu Mineral Lipgloss'unu bitirmeye calistigim icin kullandim. Rengi cok hos (Sorority Girl).

Ve bu kadar. Nasil buldunuz? Umarim begenmissinizdir. Ben özellikle dudak kombinasyonunu cok begendim. Cok parlak! Sanirim bu parlaticiyi daha cok kullanabilirim bundan sonra. Belki sacimi bagladigim ya da topuz yaptigim günlerde kullanirim.

Göz makyaji hakkindaki düsüncelerinizi benimle paylasiraniz sevinirim! Ve bundan sonraki ders icin isteginiz varsa alayim. :-)

Cok 'parlak' bir gün gecirmeniz dilegiyle,
- iheartsu.

21 comments:

  1. Yeniden hoşgeldin blog dünyasına. Çok üzülmüştüm gittiğinde yine görünce o kadar sevindim ki..

    Makyajın harika olmuş. Keşke böyle far sürmeyi becerebilsem..

    Sevgiler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkür ederim, seni tekrar görmek cok güzel :-)

      Delete
  2. Çok beğendim makyajını,renk uyumu harika:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkür ederim! Altin bronz renklerini cok severim! :-)

      Delete
  3. makyaj dersi yazılarına başlaman çok iyi olmuş, gerçekten eğlenceli ve yararlı oluyor :) makyajını çok beğendim! ben olsam gloss sürmez ve kirpiklerimi tek tek ayıracak şekilde rimel sürerdim :) ellerine sağlık..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glossuz da güzel görünürdü, evet haklisin :-)
      Ve ben de kirpiklerimi ayirmak istiyorum, ama kullandigim rimeller bunu pek beceremiyor bu yüzden kirpik ayiran irca gibi seyler olur ya hani, demirden telleri vardir incecik. Tweezerman'in var mesela ya da Real Techniques'in de var bir tane öyle fircasi. Onlardan istiyorum, ama henüz alma firsatim olmadi, insallah en kisa zamanda alabilirim! Cok tesekkür ederim yorumun icin! :-)

      Delete
    2. evet evet kirpik tarağı diye görmüştüm. kirpikleri tek tek ayırmak isteyenler için çok güzel bir ürün. en kısa zamanda alırsın inşallah :)

      Delete
  4. Yaşasın makyaj dersleri geri döndü!! Eskileri sildim diye üzülme, biz onlarında nasıl güzel olduğunu hatırlıyoruz ama şimdi yeni makyajların zamanı ^^
    Essence krem farlar ne güzel, altın renkte olanından bende istiyorum :D
    Dudak kaleminin ve parlatıcının rengi de çok güzel ♥ Parlatıcı konusunda bende senin gibi düşünüyorum, eğer saçlarımı topladıysam o zaman sürüyorum ama, ee elimdekileri bi şekilde bitirmem gerek :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet haklisin, yenilik her zaman iyidir. :-) Ama onca emegin bosa gitmesi insani üzüyor iste, ne yapalim :-)
      Keske krem farlari sadece koleksiyonda cikmasaydi da sabit olarak kalsaydi. Hepsi birbirinden güzel!
      Bak yine parlatici konusunda ortak noktamizi bulduk! Biz ikiz olmayalim? :P

      Delete
  5. Ruh ikizin sana kurban olur aşkısı:)))♥ Bu derslere bayılıyorum!!! Yaptığın makyajları denemek hoşuma gidiyor, her ne kadar senin gibi sürmeyi beceremesem de deniyorum en azından:D Ayrıca krem farlar çok hoşmuş ya. Essence standında görüyorum krem farlarını ama hiç almayı düşünmemiştim bakmakta fayda var sanırım:)) Çok çok çokk dersler koy aşkısı, zevkle takipcinim:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabahtan beri yorumunu bekliyorum be! -_-
      Cok ders koyucam askisi, sirf sen istiyon diye. :D

      Delete
    2. Sabahtan beri yorumunu bekliyorum be! -_-
      Cok ders koyucam askisi, sirf sen istiyon diye. :D

      Delete
    3. Yeni gelebildim eve kuzu:))Gelir gelmez okudum zati:D

      Delete
  6. Derslerin devaminiii istiyoruu her gun bakip yapiciiiim
    Harikasiiiin. Renklere bayildiiiiiiimmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkür ederim, begenmene cok sevindim! Insallah denersin, kesin cok yakisir sana da :-)

      Delete
  7. Çok güzel olmuş canım, parlatıcıyı çok beğendim, rengi çok güzel:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkür ederim! Yurtdisindan tanidigin biri varsa siparis et istersen, gercekten cok güzel günlük bir parlatici :-)

      Delete
  8. Ruja bayıldım istiyoruuummm!!!!!

    Yine süper olmuş harikasın!

    ReplyDelete
  9. ne güzel bir anlatım böyle! gerçi benim gibi beceriksizler için video olsa daha iyi olur gibi geldi ama, çok sevdim yine de :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkürler! Valla videolu anlatim istiyorsan Londradabirtürkkizi'ni ve Gizemilktan'i izle, ikisi de harika! Ve Bilgentolis muhtesem makyaj üstü sohbetler yapiyor <3 :-)

      Delete