Tuesday, February 26, 2013

Makyaj Dersi 3 - Pin-Up Girl

Merhabalar!
Sizlere süper bir haberim var! Eski blogumda paylastigim bütün makyaj derslerini tekrar buldum! Önceki blogumu sildigimde dosyalarimdaki resimlerin de hepsini silmistim, ama onlar icin bir web albüm yaptigimi unutmustum! Dün nette gezinirken bir anda aklima geldi ve hemen baktim albüme - hala duruyorlar! Tabii hemen bilgisayarima kaydettim ve burada paylasmaya karar verdim. Bosa gitmesin onca emek.
Tabii ki bütün resimlerin üzerinde eski blogumun ismi yaziyordu (passionistaa.blogspot.com), onu silmek zorundaydim. Yerine Makyaj Tutkusu yazdim. O yüzden bir-iki resim biraz komik kesilmis durabilir, simdiden söyleyeyim.

Pin-Up makyajini bilmeyen var midir? Yoktur herhalde. Öyleyse hemen step-by-step anlatimina gecelim. Arada isinize yarayacak bilgiler de vermeye calisirim. Zaten bu seriye Makyaj Dersi demek dogru olmaz, sadece step-by-step uygulamasi aslinda.

Neyse, baslayalim! Ben model olarak netten buldugum bir Pin-Up Girl makyajina göre yaptim her seyi. Bir 'recreation' mi desek, 'inspired by' mi desek bilemedim. O modelden esinlendigimi söyleyebilirim, ama onun makyajinin yüzde yüz aynisini yapmadim. Onun mesela tek kuyruklu eyelineri var, ben ise iki kuyruklu eyeliner yaptim. Onun daha koyu bir ruju var, ben ise daha acik ve keskin olmayan bir renk sectim ve daha birkac degisiklik. 'Inspired by' desek daha dogru olur yani.

Sonucum bu...


Modelim de buydu.

Hatta onun gibi poz verip fotograf da cektim. Ayni degiliz tabii. Benim yüzüm daha tombul. :-)


Step 1: Temiz bir kanvas. Kaslarimi daha önce yapmistim bile. MAC'in Omega farini kullanmistim doldurmak icin.


Step 2: Ten renginde bir baz uygulayin gözünüze. Ben MAC'in Soft Ochre Paint Pot'unu kullandim. Bu hem far icin bir baz görevi görüyor, hem de göz kapaginizdaki renkleri dengeliyor. (Mesela minik damarlariniz varsa kapatiyor).

Step 3: Ardindan simli bir pudra alip bütün göz kapagima uyguladim. (MAC Irridescent Powder Silverdusk)

Sonuc:


Step 4: Griye yakin koyu renkte bir far alip bunu ince ama yumusak bir fircayla kirisik bölgeme uyguladim. (Henüz karistirmaniza gerek yok, sadece sürün). Farin cok simli veya parlak olmamasina dikkat edin. Gözlere derinlik verecekse, icinde cok fazla sim olmamali, cünkü sim isigi yansitir ve uyguladiginiz bölgeyi daha belirgin yapar. Kapish? :-)


Step 5: Ardindan soguk alt tonlu griye yakin bir far ve yumusak bir karistirma fircasiyla (MAC 217) kirisiktaki gri fari iyice yediriyorsunuz. Ben MAC'in Omega farini kullandim. Karistirma fazini bastan savma yapmayin. Uzun sürecekse de sürsün, yeter ki iyice karissin. Hicbir keskin cizgisi olmasin. Basladigi ve bittigi yerler belli olmamali.


Step 6: Eyeliner time! Ben jel eyeliner sectim, siz neyle en rahat calisabiliyorsaniz onu secin. Yalniz mat bitisli olmasini tavsiye ederim. Kuyrugunu cok kivrik yapmayin, düz gitsin.


Bana tabii bir kuyruk yetmedigi icin yine yaptim yapacagimi. Iki kuyruklu eyeliner, buyrun efendim...


Step 7: Simdi pembe veya nude tonunda bir göz kalemi alin ve bunu elinize bolca sürün. Ben P2 markasinin bir göz kalemini kullandim, ama buna benzer Benefit Eye Bright da var. Ardindan ince bir fircayla (dudak fircasi veya eyeliner fircasini öneririm) bu krem kalemden alin ve eyeliner kuyruklarinin arasina sürün. Bu eyelineri daha belirgin yapacaktir. Bu yöntemi sevdigim icin yaptim, ama istemeyen yapmak zorunda degil tabii.


Step 8: Gözlerinizin altina mat kahverengi bir far sürün, ama sadece gözün 3te 1ine ya da yarisina kadar. Ben neden bu kahverengi tonunu sectigimi bilmiyorum acikcasi. Bu dersi gecen sene yaptigimda herhalde elim ona gitmis. Simdi yapsam, yine Omega'yi alirdim (gerci onu sürünce cok belli olmuyor).


Step 9: Bolca rimel sürün. Gözleri daha da 'lifted' göstermek icin altina sürmeyebilirsiniz de, ama ben altina da sürdüm. Isteyen takma kirpik de takabilir, ama ben tercih etmedim.


Step 10: Daha önce kullandigimiz pembe/nude kalemi gözünüzün ic tarafina uygulayin. Bunun resmini cekmeyi unutmusum. Bu gözleri daha büyük gösterecektir.

Step 11: Kirmizi ruj zamani. Mankenin dudaklarinda kan kirmizisi bir ruj var, ama ben turuncuya kacan acik bir ton tercih ettim (Max Factor'un bir ruju) ve bunu bir dudak fircasiyla uyguladim. Gördügünüz gibi kenarlari cok keskin yapmadim, daha 'dogal' görünmesi icin. Gerci kirmizi rujun neresi dogal. -_- Ama siz anladiniz ne demek istedigimi, degil mi?

Step 12: Yanak kemiklerinizin altina mat bir bronzer sürün. Ben Benefit'in Hoola bronzerini sürmüstüm. Allik olarak da mat ve nude olan, ama cok hafiften seftaliye kacan bir renk sectim. Aydinlatici sürmedim.

Ve Pin-Up makyajimiz bitti! Illa Pin-Up benim dedigim gibi yapilir demiyorum, ama en önemli iki faktörü (eyeliner + kirmizi ruj) yaptik. Tabii bu tarz makyajin da yüzlerce cesiti vardir. Herkes kendine en uygun olanini bulmali. Ben bana en uygun Pin-Up makyajinin cift kuyruklu ve turuncumsu rujlu oldugunu düsünüyorum, ve bu yüzden böyle uyguladim. Siz de kalbiniz nasil istiyorsa öyle yapin. <3

Gözler:


Ve tekrar modelle yan yana:
Umarim bu makyaji begenmissinizdir. Eger benim step-by-step anlatimimla yapacak olursaniz, mutlaka resmini cekip gösterin lütfen, görmeyi cok isterim. :-)

Herkese güzel bir aksam dilerim!
- iheartsu

33 comments:

  1. Cook guzel olmus. Boyle anlatımlı makyajları cok sevıyorumm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkür ederim! Senin anlatimli makyajlarin da cok güzel :-) Daha bugün kesfettim blogunu <3

      Delete
  2. Allah! işte buna aşık oldum ben, keşke burda olsan da bana da yapsan aynı makyajdan, öperim öperim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Söz, bir gün ekstra sana makyaj yapmak icin Türkiye'ye gelicem Aysel ablacim <3 hehe :) Tesekkür ederim, bitanesin sen! Ben de öptüm!

      Delete
  3. senin zaten eyelıner çeekmene bayılıyordum canım,yeniden açman çok iyi olmuş,bir yerlere gitme :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Artik gitmek yok Özge abla, söz :P Tesekkür ederim, seni de blogumda görmek ne güzel <3

      Delete
    2. Aaaa adaşıma abla diyorsun haa :D Benden 1 yaşcık büyük o hehehh :)) Ben de aynen senin eyeliner çekişini çok beğenirdim,hiç hatasız resmen canımcım süper makyaj muaaahhh :-*

      Delete
    3. Sana da abla diyebilirim Junkie :P Ister misin? :D
      Tesekkür ederim canim, eyeliner konusunda cok titizim, mükemmel olmasini isterim hep :D Öptüm kocaman!

      Delete
    4. Bak yukarıda gördüm Aysele de abla demişin hahaa ,Aysel küçük benden :P Deme bana boşver,abla-abi hitaplarını o kadar sevmem :D

      Delete
    5. Tamam o zaman :D Sana abla demiyim <3

      Delete
  4. bayıldım ki yine !! :) evet o kızla aynı değilsiniz çünkü emin ol senin yüzün daha tatlı :) Deneyeceğim en kısa zamandaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de yorumuna bayildim ki yine! :D <3 Tesekkür ederim bu güzel sözlerin icin, insallah denersin!! :-)

      Delete
  5. waaauuuwww çok güzel olmuş canım bayıldım:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkür ederim, ben de senin yorumuna bayildim! Hehe <3

      Delete
  6. Harikaaaaaaaaaa! diyorum.

    Yazıda da en çok "gerçi kırmızı rujun neresi doğal"ı beğendim. :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de Tesekkürleeeeeer! diyorum <3 :-)
      Begenmene cok sevindim canim <3

      Delete
  7. denersem muhakkak fotoğrafı atarım tatlım bu tonlarda farım var mı diye bakıyorum şimdi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dört gözle bekliyorum canim, insallah yaparsin!!! :-)))

      Delete
  8. Zamanında deneyip de vurulduğum makyaj bu işte:D Tek kelimeyle mükemmel!! Ayrıca sen o kızdan daha güzelsin bi kerem:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bana makyaj dersi paylas diyip duran sensin, ama en son sen görüyosun yazilarimi, domuz yaa. <3 Yok, mükemmel olan sensin <3 :*

      Delete
    2. Ben zavallı çalışan yorgun yaşlı bir öğretmenim:D Yeni gördüm yazıyı yaa:* Ayrıca yarın bu makyajı yapıcam:):):) <3

      Delete
    3. Cift kuyruklu yaparsan affederim asko :D

      Delete
  9. inanılmaz gözükmüş *.* ben bu fotodaki hanımın makyajını çok beğeniyordum zaten. seninki de çok değişik ve başarılı bir uyarlama olmuş. keşke ben de böyle makyaj yapabilsem :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aslinda cok kolay, sadece uygularken biraz dikkatli olmak lazim ve dogru ürünleri/renkleri kullanmak lazim. Bence herkes bunu yapabilme yetenegine sahip, ama bilmiyorlar. :-) Öyle zor göründügüne bakma, cidden cok ama cok kolay <3 :-)
      Sevgiler <3

      Delete
  10. Bayıldım bayıldım :) Eski bloğunu da şimdi hatırladım. Hergün yazılarını keyifle bekler oldum :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkur ederim, ne kadar sevindim anlatamam :) Opuyrum kocamn!
      Sevgiler

      Delete
  11. bayıldım bayıldım bayıldımm! süpersin yahuu ☺

    ReplyDelete
  12. çok güzeeelll denicem denicem denicem:)) ♥

    ReplyDelete
  13. Gödugum en guzel Blogcu resimle ayni hicfark yok..harika

    ReplyDelete