Thursday, February 28, 2013

Makyaj Dersi 4 - Düsük Göz Kapaklari Icin Dumanli Makyaj

Iyi aksamlar!
Evet, bugün 4 (!) tane yazi paylastim. Ama bundan öncekilerde uzun uzun bir seyi anlatmamistim. Blog yazmaya doyamamisim diyelim. Keske silmeseydim eski blogumu. Bunu son üc haftadir kac defa söyledim bilmiyorum bile. Olsun, her baslangic iyidir. Her seyde bir hayir vardir, degil mi? :-)

Bugün bir makyaj dersi paylasayim dedim! Step by step anlatimlari ne kadar sevdigimi biliyor bazilariniz. Sizin de seveceginizi umuyorum. Eski blogumun en popüler yazilarindandi bu makyaj dersleri. Insallah isinize yarar. <3

Bugünkü derste düsük göz kapaklilar icin bir dumanli makyaj sunuyorum sizlere. Tabii benim gibi göz kapagi düsük olmayanlar da seve seve yapabilir, herkese uygun aslinda.

Düsük göz kapaklilar bilir, gözlerinizi actiginizda göz kapaginizdan pek bir sey görünmez, kirpik cizginiz direkt kirisik bölgenizle birlesir. Bu cok sinir bozucu olabiliyor, özellikle Youtube'da sürekli izlediginiz o makyaj gurularin yaptigi makyajlarin aynisindan yapmaya calissaniz yapamazsiniz, cünkü göz yapiniz buna izin vermez. Olsun, cözümü var. Ayni görünmese de dumanli bir makyaj. Evet, eyeliner yok bu makyajda, cünkü düsük göz kapaklilarin cogu gözlerine eyeliner sürünce gözükmez bile, ama göz cizgimizden baslayarak dumanli bir sekilde koyudan acik renge gecisi de eyeliner kadar etkileyicidir bence. Bir deneyin isterseniz. :-)

Sonucumuz bu:


Step by Step anlatimima baslamadan önce size önemli birkac sey söylemem gerekiyor.
Yukarida da dedigim gibi, gözlerinizi actiginizda genel olarak sadece kirpikleriniz görünüyor. Tabii dogal olarak da burayi daha belirgin göstermeniz gerekiyor. Yani: bol rimel! Almanlarin bir deyimi vardir: "Kirpikler sinek bacagi gibi görünmesi lazim." diye. Kulaga her ne kadar igrenc gelse de, benimkiler gercekten sinek bacagina benziyor. :D

Bir diger önemli faktör ise far. Mat farlar kullanmaya dikkat edin, cünkü simli far icindeki simler yüzünden isigi geri yansitir ve böylece simli olan bölgeleri daha belirgin yapar. Fakat biz bunu istemiyoruz; bizim amacimiz, gözleri daha derin göstermek. Bu yüzden mat farlar kullanmamiz lazim. Yukaridaki resimlerde gözümde cok hafi bir parlaklik görebilirsiniz. Eger parlak far kullanacaksaniz, o zaman en fazla yukaridaki resimdeki kadar parlak olsun bence. Ama genel olarak mat far sart bana sorarsaniz. Gözleri daha derin gösteriyor.

Sonuncu önemli faktör ise dumanli gecis. Simdi ben kirpik diplerimden baslayarak yukari dogru dumanli bir sekilde yedirdim farimi. Düsük göz kapaklilarin göz sekli onlara koyu fari gözün dis kismina koyup gözün ic tarafina dogru yedirmelerine izin vermiyor, cünkü gözlerini actiklarinda bundan hicbir sey görülmüyor. Bu yüzden kirpik diplerinizden baslayip yukari dogru yedirmeniz daha dogru olacaktir. Gözlerinizi actiginizda da kaslariniza dogru yedirilmis fari göreceksiniz. Yani yine dumanli, ama farkli bir sekilde. Disaridan ice dogru dumanli olan bir makyaj isteyen varsa aranizda, o zaman koyu fari kirisiginiza degil de biraz daha üzerine sürmeniz lazim. Yani bir nevi 'sahte kirisik' yaratiyorsunuz. Ama bu yöntemi tavsiye etmem, cünkü basarmasi cok zor olabilir. Bazi makyözler bile zorluk cekiyor bunu yaparken. Biz en iyisi isin kolayina kacalim. :P

Diyeceklerim bu kadar. Aslinda uzun uzun düsük göz kapaklari hakkinda konusabilirim, ama acikcasi bazi yerlerde hakli miyim, degil miyim, onu da bilmiyorum. Yani su yukarida yazdigim seylerden yüzde yüz eminim, fakat size daha fazla bilgi vererek aklinizi karistirmak istemiyorum. Makyajda kural yoktur derler, ama besbelli iste bazi kurallar var. Zaten makyaj konusunda o kadar cok celiski var ki, kimin ne dedigine inanacagimizi biz de bilmeyebiliriz. Yalniz su yukarida yazdiklarima gönül rahatligiyla inanabilirsiniz, cünkü dogru olduklarini biliyorum. Daha fazla uzatmadan gelelim adim adim uygulamaya. :-)

Step 1: Göz kapaginizin tümüne nude/taupe renginde bir krem far uygulayin. Ben kremsi yapiya sahip olan bir kalem kullandim. Bunu bütün göz kapaginiza sürün ve yedirin.

Step 2: Simdi krem farin ayni renginde bir far alip üzerine sürün, kenarlarini da keskin görünmemesi icin yedirin.
(Benim kullandigim soldaki far simli görünüyor, ama göz üzerinde -birkac minik isilti haricinde (ki bunlar bir problem degil)- tamamen mat.)


Step 3: Kahverengi koyu bir fari fircaniza alip gözünüzün sadece alt tarafina, yani kirisigin altina kadar uygulayin.


Ardindan yumusak bir fircayla (isterseniz benim gibi ilk fari yedirdiginiz fircayi kullanabilirsiniz) yukari dogru yedirin. Dikkat: yana dogru degil, yukari dogru. Yana dogru yedirirseniz, bu gözlerinizi enine dogru uzatacaktir optik olarak. Yukari dogru yedirirseniz ise gözleri daha büyük gösterecektir.


Step 4: Simdi ince bir fircayla (bir yamuk eyeliner fircasi, veya bir dudak fircasi) siyah ve mat bir fari alip gözünüze eyeliner gibi uyguluyorsunuz. Kuyruk cekmeyin, bu bir eyeliner degil sonucta. Dedigim gibi, enine gitmemeli.

Step 5: Simdi bunu da önceki karistirma fircanizla yukari dogru yedirebilirsiniz. Gördügünüz gibi birkac basit adimla dumanli bir görüntü verdik gözümüze.


Step 6: Simdi ince bir göz fircasina daha önce kullandigimiz kahverengi mat fari (kullandigimiz ikinci far) alip, bununla göz altimizi boyuyoruz. Sadece disindan iceri dogru yarisina kadar uygulayin, göz bebeginizin ortalarina geldiginizde dumanli görünmesi icin git-gel hareketlerle karistirin.

(Herhangi bir far tozutmasi/düsmesi varsa, fondöten fircanizla silin. Isterseniz fondöteninizi uygulamadan önce de gözleri yapabilirsiniz, böylece göz altinizi islak mendille temizleyebilirsiniz. Size kalmis.)


Step 7: Pembemsi mat bir göz kalemiyle gözlerinizin icini boyayin. Bu gözleri daha büyük gösterecektir. Zaten gözümüzün altina o mat kahverengi fardan sürdügümüz icin kirpiklerimiz onun üstünde degil de, onun altinda basliyormus gibi görünecek, yani gözleri daha büyük gösterecek. Ardindan ayni kalemi gözünüzün altina aydinlatici amacli sürün ve parmaginizla yedirin. (Benim kullandigim kalem benefit'in Eye Bright kalemi.)



Step 8: Dolgunlastirici ve kirpikleri uzatan bir rimel kullanin. Ben Loreal'in Volume Million Lashes Rimel'ini kullanmistim. Hem üst, hem de alt kirpiklerime.

Gözlerle isimiz bitti! Gelelim diger seylere. Burada tabii istediginiz gibi takilabilirsiniz, gönlünüz neyi istiyorsa onu kullanin. Ama ben gözler de mat oldugu icin bütün yüzümün mat olmasini istedim ve yanaklarimda mat bitisli bir krem allik ve dudaklarimda mat bitisli bir Lip-Cream kullandim.


Ve makyajimiz bitti! Tabii ki düsük göz kapaklilar icin tek dumanli göz makyaji budur demiyorum, daha yüzlerce cesiti vardir herhalde. Ben sadece benim özellikle begendigim ve hem düsük, hem de normal göz kapaklilarin yapabilecegi bir makyaj oldugu icin bunu sectim. Ayrica sunu da söylemeden edemem, bence gözlerinizi kapatinca kirpiklerden baslayan koyudan aciga giden renk gecisi muhtesem görünüyor. Gercekten cok hos bence. Kendime yakistirdim diyebilirim. eger daha önce bu makyaji yapmadiysaniz, bir deneyin bence. :-)

Herhangi bir sorunuz varsa buyrun. Elimden geldigi kadariyla yardim etmeye calisirim, ve cevabini bilmedigim bir soruysa da mutlaka arastirip dogru cevabi bulurum sizler icin. Insallah isinize yarayacak bilgiler vermisimdir. Tabii yanlis yaptigimi düsündügünüz bir sey varsa da yorum birakin, düzelteyim. Dedigim gibi, makyajda her zaman celiski vardir. Hepimiz birbirimizden ögrenelim her seyi. :-)

Herkese iyi bir aksam dilerim. Söz, bu son yazim bugün icin. :P
- iheartsu

23 comments:

  1. Merhaba,
    Göz makyajına bayıldım.Cidden çok güzel yapmışsın.Ellerine sağlık.Bu arada ilk uyguladığın krem farın markası,numarasını söylermisin?

    Benim blogumada beklerim seni;
    http://pamuk-sekeer.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba! Öncelikle yorumun icin cok tesekkür ederim, begenmene cok sevindim. :-)
      Krem far olarak kullandigim kalem P2 markasinin 'Perfect Look Kajal 030 Bronze' rengiydi canim. ne yazik ki P2 markasi Türkiye'de satilmiyor, sadece Almanya'da bulabilirsin. Ama fiyatlari cok iyi, Essence fiyatlariyla ayni. Eger Almanya'da akraban filan varsa onlardan isteyebilirsin. :-)
      Bloguna da hemen bakiyorum <3 Tesekkürler tekrar!

      Delete
  2. İşte bu yazı tam benlik göz kapaklarımı yukarı doğru yapıştırasım valla :)
    Genelde günlük makyajımda uyguladığım yöntemlerden bahsetmişsin. Bilmediklerimde vardı içlerinde çok faydalandım yazından :)
    Teşekkür ederim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bu yöntemi kullanmana sevindim, cünkü bence cok hos görünüyor. :-) sende de güzel görünüyordur kesin <3
      Yorumun icin cok tesekkür ederim, yardimci olabildiysem ne mutlu bana. :-)
      Sevgiler~

      Delete
  3. Merhaba Sevim, göz yapın o kadar güzel ki ne sürsen yakışıyor bence :) Son zamanlarda göz makyajına merak salmış biri olarak bu postu çok tuttum diyebilirim:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba!
      Cok tesekkür ederim, begenmene cok sevindim! Ve de cok utandim hehe :D Bence her göz yapisi güzel, Allah bizi böyle yaratmis sonucta, degil mi? :-) <3
      Tekrar tesekkürler, umarim sana biraz da olsa yardimci olabilmistir bu yazi <3
      Sevgiler!

      Delete
  4. Aynı durum bende de mevcut. O yüzden baya bilgilendim. Diğer öneri yazılarını da merakla bekleyeceğim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sana yardimci olabildiysem ne güzel :-) Cok sevindim!
      Tesekkür ederim yorumun icin <3

      Delete
  5. :)makyajın çok güzel olmuş:) tam benlik ,tek farkı ben üst kısımlar için biraz parıltı yada canlı farlar kullanıyorum kirpik diplerimi koyu renkleri kullanıyorum. Bide merak ettim neden gözpınarlarını aydınlatmadın

    ReplyDelete
  6. :)makyajın çok güzel olmuş:) tam benlik ,tek farkı ben üst kısımlar için biraz parıltı yada canlı farlar kullanıyorum kirpik diplerimi koyu renkleri kullanıyorum. Bide merak ettim neden gözpınarlarını aydınlatmadın

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkür ederim :-)
      Göz pinarima aydinlatici sürmememin nedeni su: Zaten acik renkte göz iclerime kalem sürmüstüm ve ben genelde öyle gözlerimi büyük göstermesi icin ten renginde/pembe kalem sürdügüm zaman, göz pinarlarima aydinlatici sürmüyorum. Ikisi beraber fazla geliyor bana. :-)
      Cok tesekkür ederim yorumun icin, begenmene sevindim <3

      Delete
  7. Merhabalar. Makyaj konusnu gayet guzel aciklamissin. Eline saglik :) XO Sevgiler

    ReplyDelete
  8. Senden istediğim ilk makyaj:):) Devamlı bu makyajı kullanıyorum aşkısı <3 Senin anlatımına da bayılıyorum!! Yetenek fışkırıyo senden bebeğim ya:):):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ciddi? :P Yalanci seni, hep basit eyeliner yapiyon ya, Allallaaaa. Yalan söyleme. :D
      I love youuu <3

      Delete
    2. Basit deme aşkısı ya eyeliner sürmek daha zor benim için:D:D Ciddi emek harcıyorum her sabah:D Ben seni daha çok seviyom lannnn <3

      Delete
  9. sinir oluyorum düşük göz kapaklarıma! ben de istiyorum kocaman göz kapaklarım olsun eyeliner çekeyim, farlarımı kat kat süreyim pooof :) ben yana doğru olan dumanlılardan yapıyordum böylesini de deneyeyim hoş olmuş. anlatım da süper bu arada teşekkür ederiz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkür ederim, begenmene cok sevindim! Insallah denersin. :-)

      Delete
  10. işte bu! abartmadan söylüyorum bir yıldır aradığım konu ve bunu anlatan bir türkçe yazıı! :D çok sağol çok yararlı oldu bilgiler görsellerle birlikte..
    not: düşük göz kapağım için makyaj araştırması yaparken youtuberler sayesinde ingilizce öğrendim (şaka değil) :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, Ingilizce ögrenmis olmana cok sevindim, harika! :-)
      Sana yardimci olabildigim icin de cok mutlu oldum canim, insallah isine yarayacak bilgiler verebilmisimdir. :-) Yorumun icin cok tesekkürler!

      Delete
    2. denedimm! gerçekten harikaa oldu.pek makyaj sevmeyen annem bile bayıldı :))tekrar teşekkür etmek istedimm :))

      Delete
    3. denedimm!! gerçekten harika oldu.pek makyaj sevmeyen annem bile bayıldı :)) tekrar teşekkür etmek istedimm:))

      Delete
    4. Aaa, cok sevindim gercekten! Cok cok mmutlu oldum! :-)

      Delete