Sunday, April 7, 2013

Kas Rutinim

[English will be added soon!]
Birkac yazi önce bir takipcim bana kaslarimi nasil yaptigimi sormustu, ben de ona sözlerle anlatmaktansa resimlerle anlatmak istedim. Ilk olarak sunu söylemeliyim: kaslarinizi kirmizi alt tonlu bir kas ürünüyle doldurmayin. Ben kirmizi alt tonlu olan Essence'in Wild Craft Koleksiyonunda cikardigi kas kitiyle dolduruyorum su an, cünkü bitmesini istiyorum, ve bu yüzden de cok hafif bir elle kullaniyorum. Yani su anki kas rutinim bu, ama siz lütfen benim gibi kirmizi alt tonlu kas ürünü kullanmayin, cünkü simdiye kadar kimde kirmizi alt tonlu ürün gördüysem hepsinde komik duruyordu. Sanki hicbir cilt ve sac rengine uygun degil gibime geliyor. Ben genelde MAC'in Omega fariyla doldururum kaslarimi, ama bu Essence kit bitene kadar onu kullanmayacagim. Essence bitince böyle bir yaziyi bir daha paylasirim. Benim sonucum bu:


Simdi ilk basta sunu söyleyeyim: Ben makyöz filan degilim, bu yüzden hicbir sey hakkinda 'bu böyle yapilir, bu yapilmaz' diyemem. Bu kendim icin uygun buldugum bir yöntem ve böyle uygulamayi seviyorum. Eger aranizda makyöz ya da kas makyaji hakkinda cok bilgi sahibi birisi varsa ve yanlis yaptigimi düsündügü bir sey varsa lütfen söylesin, ona göre rutinimi degistireyim. Genelde kül/gri/taupe rengine yakin olan MAC Omega'yi kullanirken kaslarimi daha agir boyardim, ama Essence'in bu kas kitini kullandigimdan beri daha hafif boyar oldum, cünkü agir bir kas sekli boyasam, o zaman icindeki kirmizilik daha da göze vuracakti, ve ben bunu istemiyorum. Bakalim bu kiti bitirebilecek miyim.

Adim adim nasil yaptigimi göstereyim en iyisi.

Bu benim 'ciplak' kasim. Biraz parlak görünebilir, cünkü bu resimleri cekmeden önce yüzüme nemlendiricimi sürmüstüm ve kaslarima da gelmis olabilir.


Essence Wild Craft Eyebrow Kit'in acik kahve rengini biraz daha kalin ve daha az keskin olan bir fircaya aliyorum gördügünüz gibi. Bu renk benim icin gayet uygun. Kirmiziya yakin dedigim renk yukaridaki koyu renk. Bu acik rengi bu yumusa fircayla uyguluyorum, cünkü daha dogal bir görüntü veriyor. Aslinda MAC 266 ile doldururum kaslarimi, ama o biraz daha ince, daha keskin ve daha detayli uygulamalar icin daha uygun, ama bu firca (Barbara Hofmann'dan) daha dogal bir görüntü veriyor. Bu yüzden artik MAC 266'yi sadece jel eyeliner veya göz altlarima far sürmek icin kullaniyorum. Bu yumusak fircayla acik kahve tonuyla kasimi tamamiyle dolduruyorum. Benim kaslarim sonlara dogru bayagi ince, ama ben biraz daha kalin bir görüntü vermek istedigim icin oraya da bu yumusak fircayla uyguluyorum. Eger daa ince bir kuyruk istesem, MAC 266 bunun icin iyi olabilirdi mesela, dedigim gibi daha detayli bir uygulama icin uygun bir fircadir kendisi.

Sonuc yukarida gördügünüz gibi. Ardindan ayni fircayla yukaridaki koyu kahverengi fari aliyorum ve daha cok kaslarimin kuyruguna odaklanarak uyguluyorum. Böylece ic tarafi daha acik, dis tarafi daha koyu oluyor ve bir 'dimension' (Türkcesi ne?) veriyor. Sonuc da asagidaki resimdeki gibi. Acik ve koyu renklerin arasindaki gecis hic belli degil, hatta kameram nedense iki tarafi da ayni renkte gibi cekmis.

Simdi kas kitinin kas alti icin olan beyaz parlak farini aliyorum. Eger simli/metalik/parlak bir göz makyaji yapiyorsam, genelde bu parlak farla kas altima highlight yapmiyorum, cünkü ben  genelde mat bir göz makyaji yapinca bu parlak farla kas altimi vurgulamayi seviyorum. Yani benim kendim icin uygun olan yöntemin bu oldugunu düsünüyorum: Mat göz makyaji + parlak kas alti aydinlaticisi -- parlak göz makyaji + mat kas alti aydinlaticisi.


Sonuc ise böyle...


Simdi Catrice'in Eyebrow Filler kas jeliyle hem her seyi sabitliyorum, hem de daha cok renk veriyorum.


Bu ürün kaslarimi cok iyi sabitliyor ve bazen dogal makyajli günlerimde de sadece bunu sürüp evden cikiyorum, cünkü gayet iyi bir görüntü veriyor.

Gördügünüz gibi kaslarimda cok basit ürünler ve yöntemler kullaniyorum. Bir de ben genel olarak o burnuna kalem tut, kasin basladigi yer, burnunun ucuna tut, kasin bittigi yer tarzindaki makyaj 'kuralina' inanmiyorum. Bazi makyözler var, bu yöntem herkeste ise yarar diyor, ama ben inanmiyorum, cünkü bazi insanlarda hicbir ise yaramaz. Mesela burun kanatlari cok genis olanlar burun kanadina kalem dayayinca o kalem göz bebeginin ortasindan gecer. Orada mi baslasin yani kasi? Demek istedigim, genelleme yapilmamali, ve bu yüzden bu kalemli kas kurali bana sempatik gelmiyor.

Bu arada, kas seklim her zaman böyleydi. Bu benim dogal kas seklim, hicbir zaman seklini degistirmedim, ve hicbir zaman da cok daginik ve 'killi' kaslarim yoktu. Tek yaptigim sey, bazen alt taraftaki nadir cikan killari cimbizla almak, o kadar. Ben kas sekline, bakimina veya alimina pek önem veren bir insan degilim, cünkü dogdugumdan beri kas seklim degismedi ve bu yüzden de cok ugrasma geregi duymuyorum.

Umarim kas rutinimi soran takipcim cok siradan bir rutin oldugu icin hayal kirikligina ugramamistir :-) Ama böyle yani, cok basit, cok cabuk, cok ugrasmadan yapilabilecek bir sey. Ben ugrasmayi sevmeyen bir insanimdir.

Hepinizi öpüyorum!
- iheartsu
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com

----------
Next Post: Clarins Daily Energizing Cream

11 comments:

  1. kaşlarının şekli çok güzel... Bence bir makyajda herşeyi tamamlayan kaşlar seninkiler de harika zaten :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet, kaslar sadece gözleri degil, bütün yüzü cerceveler. :-) Tesekkürler!

      Delete
  2. çok güzel, ben kaşlarınıza bayılıyorum zaten, çok başarılı gerçekten:)

    ReplyDelete
  3. valla bende senin gibi uğraşmayı sevmeyen bir insanım :D kaşların da güzelmiş canım buarada.

    ReplyDelete
  4. canım zaten kaş şeklin güzel bir kere :D bunun için abartılı bir uygulamaya da gerek yok, senin uygulaman gayet güzel. yazı da çok güzel olmuş ellerine sağlık <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senin de yorum yazan ellerine saglik canim benim! :-) Tesekkür ederim!

      Delete
  5. kaş farı gerçketen makyajın olmazsa olmazlarından, size de çok yakışmış.

    ReplyDelete
  6. Cok güzel Blogun var.

    bi sorum olacak "mim" lemek nasil oluyor? Benimde yeni actigim Blogum var. Almanyada Blogcularla Kontagim olsun istiorum. Simdiden tesekkürler.

    ReplyDelete