Sunday, April 28, 2013

Kozmetik Cinayeti #3

[English will be added soon!]
Bu Kozmetik Cinayeti #3 yazim uzun zamandir isteniyordu. Nedense cok popüler oldu bu seri, cok sevindim. O kadar cok sey bitirdim ki bu sefer, gözleriniz O_O seklinde olacak. Renkli kozmetigi de bayagi iyi bitirdim bu ay. Bu arada, simdiden söyleyeyim: Birkac ürünü iki kere fotograflamisim. Nedeni söyle: Diyelim bir el kremini kullandim ve bitirmek üzereyim. Düsünüyorum ki 'amaaan, zaten bir defa daha kullaninca tamamen bitecek, bari simdiden resmini cekeyim de kullandiktan sonra direkt cöpe atayim'. Sonra resmini cekiyorum, ama ondan sonra o son kullanimlik el kremine degil de baska el kremlerimi kullaniyorum, cünkü ben her zaman farkli farkli seyler kullanmayi seven birisiyim. Tabii böylece de icinde bir kullanimlik kalan el kremi unutuluyor ve tekrar bulup kullandigimda resmini zaten cekmis oldugumu unutuyorum ve tamamen bitirdikten sonra yine resmini cekiyorum. Bilmem anlatabildim mi? Biraz tuhaf bir olay, ama mantikli hani. :D Buyrun 'öldürdügüm' ürünlere!



The Body Shop Havuclu Nemlendirici: Cok cok iyi bir nemlendiriciydi. Indirimde bulunca dogru hatirliyorsam 4 tane almistim ve bu sonuncu kutumdu. Cok severek kullandim, fakat artik Almanya'da satilmiyor ne yazik ki. Keske tekrar gelse. Yine alirdim ama simdilik diger kremleri bitirmeye calisiyorum.

Caudalie Divine Oil Mum: Benim en sevdigim vücut/sac/tirnak/yüz/HER SEY yagim Divine Oil'un mumu. Divine Oil ile beraber bir set olarak gelmisti, yani tek basina satilmiyor. Keske satilsa, fiyati ne olursa olun alirdim, cünkü kokusuna BAYILDIM.


Narli Dus Jeli: Markasi bile yok. Bir eczane alisverisimde hediye olarak verilmisti. Kokusu cok güzeldi, ama hic köpürmüyordu. Tekrar alinmayacak tabii.

Soap & Glory Hand Food: Bu el kremine hastayim! Yenisi hazirda zaten! Yazisini ismine tiklayarak okuyabilirsiniz!

Bourjois Magic Nail Polish Remover: Kardesim Esma'nin hediyesi. Aslinda tam olarak bitmedi, cünkü icindeki kavucuk hala sivi, ama o kadar cok kullandim ki, kavucuktaki oje artik parmagima bulasiyor, o yüzden cöpe attim. Kokusu cok güzeldi ve cok cabuk cikariyordu ojeyi. Tekrar alirim, ama bu markadan degil, malum Almanya'da satilmiyor ve asos.com'da bile cok pahali. Burada P2 markasi bunun aynisindan yapiyor, ondan aliveririm. Hem daha ucuz.

Fantasia Lip Brush: Lip brush diyorum ama lip brush mi degil mi onu da bilmiyorum. Ben dudaklarimda kullandim, fakat bu fircayi temizlemek cok zor oldugu icin ve yukaridaki resimde gördügünüz gibi temiz haliyl bile cok kirli göründügü icin cöpe attim. Onun haricinde gayet iyi bir performansi vardi.

Avene Eau Thermale: Bu spreyi cok sevdim, cünkü cok ince bir sekilde yayiyordu etrafa. Cok hafif ve ferahlaticiydi. Su an kullandigim Caudalie Eau De Beaute bitince bunu alirim tekrar. Iki tane bitti. ^^

Avene Hydrance Legere: Bu Hydrance kremlerinden hafif olani. Riche versiyonunun da testeri vardi bende, ama Legere'i cok daha cok begendim. Eger su an kullandigim nemlendiricim (Clarins Daily Energizing Cream) biterse ya bunu ya da asagida gösterecegim Bioderma Sebium'u alirim. Ikisini de cok begendim.

Soap & Glory Hand Food: Yukarida da bahsettigim gibi bunu fotografladigimi unutmustum, o yüzden tekrar burada resmini cekmisim.

Bomb Cosmetics Opium Den Mum: Kokusuna bayildigim bu mumu da bitirdim. Son zamanlarda mumlara gercekten cok ilgi göstermeye basladim. Her hafta bir tane bitiriyorum. Tekrar alamayacagim bu mumu, cünkü hicbir yerde bulamiyorum.

Burt's Bees Replenishing Lip Balm: Bu dudak balsamini BAYILARAK kullandim. Bu ve Caudalie Anti-Oxidant Lip Balm arasinda hangisinin favorim oldugunu bir türlü secemiyorum, ama bu daha hos kokuyordu. Su an kullandigim diger Burt's Bees (bögürtlenli) lip balmim bitince bunu tekrar alirim.


Gliss Kur Liquid Silk Express Repair Sac Spreyi: Genelde yikandiktan sonra kullandim saclarimda ve topuz yaparak uyudum. Bu seriden kac tane sise bitirdigimi hatirlamiyorum bile. Her cesidini kullandim, ama en cok Liquid Silk'i sevdim. Su an kullandigim Dove sac spreyim bitince yine buna dönecegim mutlaka. Cok begeniyorum etkisini!

L'Occitane Karite El Kremi: Cok ama COK yogun bir yapida olan bu kremin etkisini cok begendim, fakat avuc iclerime sürmemeye calistim, cünkü cok yagli bir his birakiyor tenin üzerinde ve hemen islemiyor. O yüzden sadece elimin sirtina sürdüm, cünkü avuclarima ve parmaklarima gelirse dokunmali telefonumda cirkin izler birakiyordu. Yedegi var zaten, ama yedegi bitince tekrar alir miyim bilmiyorum.



Soap & Glory Scrub Of Your Life: Cok yogun bir peelingdi, icinde o kadar cok peeling toplari vardi ki, cok iyi bir 'exfoliation' (Türkce?) verdi bana. Kardesim de kullanip cok begenmisti. Simdiki peelingim bitince bunu ya da Rival de Loop'un Krem Peeling'ini almayi planliyorum.

Soap & Glory Clean On Me Dus Jeli: Cok cok güzel kokan bir dus jeliydi. Kardesim hatta kendine bir tane almayi planliyor, sirf kokusu icin. Ama benim su an yeterince cok banyo ürünüm oldugu icin ben simdilik almamaya karar verdim.

Bioderma Sebium H2O: Sebium ve Sensibio'nun misel suyu arasindaki farki bilen var mi? Beni aydinlatin lütfen, cünkü ben bir fark göremedim. :-) Sensibio'nun zaten büyük boyu vardi bende, Sebium'u almaya gerek duymuyorum.

Japon Kiraz Agaci Mumu: Bizim burada da Sakura agaclari var, daha gecen gün yaklasik bir hafta boyunca cicek actilar, ama simdi bütün ciceklerini döktüler ve eski haline döndüler. :-) Cok güzel bir görüntüydü yaa. <3 Her neyse, bunun kokusu da harikaydi, bittiginde cok üzüldüm. Tekrar alacagim! Markasini bilmiyorum, Lidl'de satiliyor. Lidl ne diye sorarsaniz söyle cevap vereyim: gurbetcilerin cenneti. :D

Catrice Liquid Liner 010 Dating Joe Black: Eyeliner kullandigim bütün Günün Makyaji yazilarimda bulabileceginiz bu eyelineri da sonunda bitirdim. Yaklasik üc ay dayaniyor bana bunlar. Yenisini en kisa zamanda alacagim. Simdilik Essence'in Jel Eyeliner'iyla idare etmeye calisiyorum, ama aynisi degil tabii. Bu eyelineri cekilisimde de hediye ediyorum bu arada.

Missha M Vita BB Cream: Bunu da NIHAYET bitirdim. Yaklasik bir yildir kullanmama ragmen ve icinde sadece 20 ml olmasina ragmen o kadar zor bitirdim ki anlatamam. Bu BB kremler ne zor bitiyormu be arkadas! Yok, bir daha almam, seytan görsün yüzünü. Zaten benim yüzümü de seytan görmüse benzetiyordu, bembeyaz yapiyordu beni. Sanki yeterince beyaz degilmisim gibi. Israf etmemek adina nelere katlaniyoruz iste.

Essence Volume & Gloss Seffaf Parlatici: Gönül rahatligiyla cöpe attim! Dudaklari dolgunlastiracagini söyledi, ama ben pek etkisini göremedim. Kokusu hostu, hafif naneli gibi, ama tekrar almam. Zaten lipgloss sevmem, neden aldigimi ben de bilmiyorum.

John Frieda Glatte Magie Sac Kremi: Birkac defa blogda adi gecmisti, eskiden cok sevdigimi, sonra varligini unuttugumu ve birkac hafta önce kardesim Esma'nin bana bir kaba doldurup vermesiyle ona tekrar asik oldugumu söyledigimi hatirlarsiniz belki. Bu kutuyu bitirdim, simdi tekrar full boyunu aldim. Ask yasiyoruz.

Schauma Cotton Fresh Kuru Sampuan: Bu kuru sampuani seviyorum. Acil durumlarda kahramanimdir kendisi, ama etkisi sadece bir saate kadar güzel duruyor. Bir saatten sonra saclarimi baglamak zorunda kaliyorum, cünkü hafif kepekli ve yagli gösteriyor yine. Ama olsun, yine de hos. Ben zaten sacimi baglamayi cok severim. Tekrar alinacak.


Lilibe Islak Mendiller: Rossmann'da satiliyor bu marka, deneenizi tavsiye ederim. Rival de Loop'un islak mendillerinden daha iyiler, ama RDL'ninkiler daha güzel kokuyor. Cok seviyorum bunu, yüzümü yikayip makyajimi sildikten sonra ya geriye kalan son kirleri gidermek icin ya da ferahlamak icin kullaniyorum.

John Frieda Glatte Magie Sac Kremi: Yine resmini cekmisim unutup.

Essence Studio Nails Caring Nail Oil: Bu tirnak yaginin kokusunu cok sevdim. Kardesim Esma ve ben ünide derslerde hep makyaj cantalarimizi cikarip 'güzellik saati' yapiyoruz. Cantalarimizin icinde ne var ne yok cikarip bir güzelce kremleniyoruz yani. Bu da o ürünler arasindaydi, ikimiz de cok cok sevdik. Hele kokusuna bayildik! Ama ben yine de kütiküllerimde Caudalie Divine Oil'u daha cok seviyorum. Ama bunu tekrar alma ihtimalimiz yüksek, fiyati da uygun.

Essence S.O.S Cuticle Peeling: Kütikül peelinglerini seviyorum. Genelde banyo yaparken yüzüme peelingii sürdükten sonra da elimde geriye kalanini kütiküllerime sürerim. Bu ürün cok iyiydi, ama keske icinde biraz daha yogun peeling tanecikleri olsaydi. Fazla sivi geldi bana. Tekrar alirim belki, henüz emin degilim.

Alterna Bamboo Anti-Frizz Shampoo & Conditioner: Kokusu güzeldi, saclar kuru oldugunda bile yumusacik hissetti, fakat fön cekerken saclari cok elektrikliymis gibi gösterdi. Ismi Anti-Frizz ama sonuc pek Anti-Frizz degildi yani. Full size alinmayacak.

Alterna Bamboo Hair Oil: Kokusu cok güzel, ama performansi Caudalie Divine Oil kadar iyi degil. Full size alinmayacak.

Alverde Repair Hair Butter: Yapisi cok kalin, bu yüzden kullanmayi/uygulamasi biraz tuhafti. Kalici bir etkisi yoktu, ama saclari yikarken güzel hissetti. Tekrar alinmayacak.

Soap & Glory The Righteous Body Butter: Kokusu cok güzel ve hafif. Nemlendirmesi süper. Bu bitince icine L'Occitane'dan verilen 10'a yakin Almond Body Butter testerini doldurdum, resmen bu kutuyu doldurdular. Onun kokusu da muhtesemdi, o kadar güzel kokuyordu ki sözlerle anlatamam. Nemlendirmesi cok iyiydi, ama (!) bir süre sonra kolumu filan kasiyinca soyuldu. Böyle olmasaydi full size almayi planlardim, ama soyuldugu icin almayacagim.


Caudalie Divine Oil (Travel Size): Hepimiz bir dakikamizi ayirip bu harika yagi analim. Bedenin bizden ayrildi, ama ruhun her daim bizimle olacak. Saka bir yana, bitmesine üzüldüm valla. Cok güzel kokuyor yahu. Yemin ederim, resmen her yazimda bundan bahsediyorum, sizi biktiriyor muyum acaba? Hepiniz teker teker bunu alana kadar basinizin etini yiyecegim! Aha suraya yazdim! Yenisi hazir tabii. Yedek olmazsa olur mu hic.

Rival de Loop Sabunsuz Yüz Temizleme Jeli:
Tek kelimeyle muhtesem. Bütün Biodermalara, La Roche'lara tas cikartir. Hem o kadar ucuz ki! Her tür kiri cikariyor, geriye HICBIR pislik birakmiyor. Kokusu cok hos ve sabunsuz oldugu icin de cok fazla kurutmuyor cildinizi. Su an Nivea'nin hic memnun kalmadigim yüz temizleme köpügünü kullaniyorum, ama o bitince yine buna dönecegim.

Chanel Le Volume De Chanel Mascara: Güzeldi, iyiydi. Fiyati biraz fazla olmasa alirdim, ama eger High-End bir rimel almaya karar verirsem bu yine de bu degil Diorshow Iconic olurdu. Onu bitireli birkac yil oluyor ve hala özlüyorum. Belki birdaha ki efer Douglas'a gittigimde onu alirim. Chanel iyiydi, ama beni benden almadi.

Garnier Under-Eye Roll-On: Kofein iceren bu kapaticiyi cok begendim. Cok iyi nemlendiriyor ve kapaticiligi da gayet iyi. Yenisi hazir.

L'Occitane Karite El Kremi: Tekrar resmini cekmisim bunun da.


Just by Just Cavalli Body Lotion: Kokusunu hic begenmedim. Bu böyle kokuyorsa parfümü nasil kokuyor acaba. Böyle cok duman gibi, sigara gibi kokuyor. Hic hos degildi. Ayaklarima sürüp bitirdim, cünkü ayaklarim burnumda uzakta, kokmak zorunda kalmadim. :D

Bioderma Sensibio Light Soothing Cream: Bunu ve Avene'in Legere kremini cok begendim, ikisi de harika ve cildimi ovusturunca soyulmuyor/yüzülmüyorlar. Ikisi arasinda bir secim yapip herhangi birinin full boyunu alacagimdan eminim.

ELF Mineral Lipliner Peach: Harika bir rengi vardi, yapisi cok yumusak ve kremsiydi. Tekrar almayacagim ama. Zaten bunu bitirdigime sasiriyorum. Bir daha alirsam baska rengini denerim.

Shiseido Intensive Anti-Spot Serum: Anti-spotmus. Buna 'sütle karistirilmis su' deseniz daha yerindedir. Hic ama hicbir sey yapmadi. Bir de insanlar buna bu kadar para veriyor. Gerci herkesin cilt tipi farklidir, herkeste farkli sonucla verir, ama bende hicbir etki birakmadi. Ama bu sivilcemin olmadigindan kaynaklaniyordur belki de. Sütlü su rengi vardi, yapisi su gibiydi (serum tabii). her gün yüzüme sürdüm, ama hicbir degisiklik olmadi. Bir daha alinmayacak.

LUSH Mask of Magnaminty: Yüz haric her yerde kullanildi. Yüzümde kullaninca ne sonuc verdigini yazisinda yazmistim (okumak icin ismine tiklayin). Herkes bunu nasil bu kadar begeniyor bilmiyorum gercekten, ama begenmeyen bir tek benmisim gibi göründügüne göre, sorun bende herhalde. :-/ Tabii ki tekrar alinmayacak.


Essence SOS Nail & Cuticle Cream: Bu tirnak kremini 'Kullanmadigimiz Kremleri Nasil Bitirebiliriz?' yazimda paylasarak diz kapagimda kullanip bitirmistim. Tirnaklarimda kullanmak icin de gayet iyi, hatta performansi harika, ama ben bunu yalan söylemiyorum iki yil önce aldim ve artik bitmesini istedim. Bosu bosuna yer kapliyor böyle seyler. Yenisini almam. Farkli seyler denemek istiyorum.

Caudalie El Kremi:
Kokusunu cok sevdigim bu el kremini de bitirdim. Tic Tac gibi koktugunu söylemis miydim? <3 Gercekten harika bir performansi vardi! Ama nemlendirme konusunda L'Occitane Karite El Kremi ve Soap & Glory Hand Food daha iyiydi. Tekrar aldim bile, hazir duruyor.

Chanel Precision Nemlendirici: Kokusu hostu, ama nemlendirmesi siradandi, etkisi de uzun sürmedi. Full size alinmayacak.

Manhattan 2 in 1 Perfect Teint Powder & Make-Up: Bu pudra bana cok koyu kacmisti, o yüzden genelde göz altlarimdaki kapaticiyi sabitlemek icin kullandim, ama bitiremeyecegimi anlayinca benden daha koyu olan kardesim Esma'ya verdim. Onu bir görmelisiniz, resmen ürünlei yiyor gibime geliyor. O kadar cok sey bitiriyor ki, bu Kozmetik Cinayeti yazisi onun bitmis ürünleri yaninda bir hic. Zaten bu yazilarim icin en cok ürünleri bana o veriyor. Bunu okudugunu biliyorum Esma, itiraf et, yiyorsun dimi? :D


Nivea 48h Sensitive Deodorant: Bunu da Esma bitirdi. Kokusunu cok begendigini söyledi. Su an kullandigi baska bir deodorant var, ama o bitince benim tavsiyem üzerine Rexona'nin Maximum Protection deodorantini alacagini söyledi.

Primark Refreshing Hand Wipes: El temizleme mendillerini cok kullanirim ben. Bir daha Primark'a gittigimde bunlardan depolamaliyim. Özellikle benim gibi her gün trenlerdeyseniz tavsiye ederim.

Evet, bu kadardi bitirdigim seyler. Iki saattir bilgisayar basindayim, bir türlü bitemedi bu yazi. Nihayet sonuna geldim. :-) Aksam Instahafta #4 gelecek, onu bekleyin arkadaslar. ^^

Öpüyorum hepinizi! Siz neler bitirdiniz bakalim? Benim gibi caliskan miydiniz? :P
- iheartsu

Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com

----------
Next Post: Instahafta #4



23 comments:

  1. oy maşallah <3 içlerinde benim de kullandığım ürünler var ama listen o kadar uzun ki unuttum hangileriydi hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha :D Cok bitirdim bu sefer ya, kendimle gurur duyuyorum! 40 küsür sey bitirdim ama sadece 10a yakin sey aldim bu ay, cok iyi gidiyorum valla. :D

      Delete
    2. maşallah maşallah :D eskiler gitsin yeniler gelsin :p

      Delete
  2. her bitirdiğin üründe bitiremediğim ürünleri bitirmişim gibi bi ferahlama hissettim içimde :p

    bu konuda gerçekten başarılısın:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunu sizlerden duymak cok güzel yaa. Ay cok mutlu oldum <3

      Delete
  3. Vuuu ne kadar çok şey bitirmişsin gerçekten :) Tebriklerrr :))
    Ben de bitirmem gerekenleri bir kutuya koydum, hep onları kullanmaya çalışıyorum. Bitsinler artık diye dua ediyorum :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benim bitirmek istediklerim de bir kutuda, sadece ve sadece onlarla makyajimi yapiyorum, baska seylere hic bakmiyorum bile. :D Tesekkürleeer!

      Delete
  4. Bu ay herkesin bitenlerin de Gliss olacak gibi :) Tebrikler,yenilere bol bol yer açılmış

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yenilere degil de simdilik var olanlara odaklanmaya calisiyorum, ama yakinda büyüüüük bir alisveris yapacagim belli, cünkü bir sürü sey bitirdim ve bitirecegim. :D Gliss bitsin bitsin <3 Herkes kullansin <3

      Delete
  5. Aman tanrım tam bir katliam olmuş! :o
    Matte BB kremden bende almayı düşünüyordum matlık sağlıyormuş falan filan diye ama almasam mı dedim şimdi yazıyı okuyunca. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok kül gibi bir rengi var, hic hos degil acikcasi. Alma canim. Ve cok zor bitiyor -_- Kapaticiligi cok iyiydi, ama rengi ölü gibi.

      Delete
  6. yenilerini şimdiden güle güle kullanın.:) ayrıca garnier under eye rollonu ilk defa bu kadar metheden sizi duydum gördüm :) bende de var ama çok canımı sıkıyo sevimsiz bir ürün geliyo bazen.Bir de bereketli yahu..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hem de nasil bereketli :D Ama cok iyi kapattigini ve nemlendirdigini düsünüyorum. :-)

      Delete
  7. Rival de Loop Sabunsuz Yüz Temizleme Jelini deneme boyunu almıştım seyahate çıkarken, dediğin gibi harika bir ürün. Fiyatına göre performansı cidden şaşırtıcı..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gercekten öyle! Benim gibi düsünen birini buldugum icin cok sevindim! :-)

      Delete
  8. aman aman ne güzel ne çok ürün bitmiş o essencein cuticle peelingini çok merak ettim tr ye gelir umarım ki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TR'de var diye düsünüyordum ben, ama bunu eskiden almistim, belki satilmiyordur artik. =/

      Delete
  9. waaaaaaaa tam bi cinayet olmuş :))) tebrikler tatlım.

    ReplyDelete
  10. Sen de benim gibi bir sürü ürün bitirmişsin.Ben odam çöp doldu hala post yazamadım.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha :D Benim gibi yap: Ben bir-iki sey bitince direkt fotograflarini cekiyorum, sonra atiyorum cöpe. Hepsini biriktirmene gerek yok ki. Iki tane bos ürün bitsin, yan yana koy, fotosunu cek, cöpe at, bu kadar basit. :-)

      Delete
  11. waauww nw çok ürün bitirmişsin öyle :) blogunu yeni okumaya başladım başlığı dikkatimi çekti yazının hemen atıldım :D ilginçç

    ReplyDelete
  12. ich sehe einen anonymen soap&glory liebhaber :)

    ReplyDelete