Sunday, April 7, 2013

LUSH Popcorn Lip Scrub

Merhabalar! Bu yazida LUSH'in Popcorn dudak peelingi hakkinda konusacagim. Özellikle soguk mevsimlerde cildimiz daha kuru ve bakima muhtac olur. Ellerimiz, yüzümüz, dudaklarimiz sürekli soyulur (en azindan bende öyle). El ve yüzümüz icin nemlendiriciler var tabii, ama dudaklar icin özel bir bakim yok. Bana genelde lip balm yetmiyor, dudaklarimdan silindigi an yine kup kuru oluyor. Bu yüzden LUSH'in Popcorn dudak peelingi kesinlikle mükemmel. Genelde banyo yaparken kullaniyorum, yani her iki-üc güne bir defa. Her gün kullanmamaktan yanayim acikcasi, cünkü dudaklarda cok fazla böyle peeling tanecikli ürünleri sürterseniz, onlari daha cok yipratacagini düsünüyorum. (Bu arada, soguk mevsimler yakinda bitiyor ve sicak havalar basliyor, ama yine de bütün yil kullanabileceginiz bir ürün oldugunu düsünüyorum.)

Hello! In this post I want to talk about LUSH's Popcorn Lip Scrub. Especially in the colder seasons our skin dries out and needs protection and care. Our hands, face and even lips peel off constantly (at least that's the case with me). We have moisturizers and creams for our hands and face, but what about our lips? Lip balm just isn't enough for me in winter, once it wears off, my lips get flakey again, which isn't a pretty sight. That's where this lip scrub comes in. I usually use it when I take a bath, so about 2-3 times a week. I wouldn't recommend using it every day, because I think that if you scrub your lips too much, it will bruise them with time. (Btw, the winter months are almost over and the weather is starting to get a little warm, but this lip scrub can be used throughout the whole year.)


LUSH'in birkac farkli dudak peelingi var, fakat iclerinde koku olarak en sevdigim Popcorn oldu. Popcorn tadinda bir dudak peelingi biraz tuhaf gelebilir kulaga, ama karamel tadinda hafif tuzlu bu ürünün kokusunu ve tadini ben cok sevdim. Denemeden almam demeyin yani, belki seversiniz. Bir de gecen gün tuhaf bir sey duydum. Türkiye'deki sinemalarda karamelli patlamis misir satilmiyormus. Bu dogru mu? Nasil olur?! Sadece tuzlu patlamis misir mi satiyorlar yani? Bu cok tuhaf geldi bana. Ben hayatim boyunca sinemada hep karamel popcorn yedim, film izlerken tuzlusunu yeme düsüncesi cok tuhaf geliyor bana. Ama belki de size karamellisini yeme düsüncesi tuhaf geliyordur. :-)
Her neyse, Popcorn Lip Scrub'i bütün dudaklariniza sürüyorsunuz ve icindeki kaba seker tanecikleri dudaginiza sürttügünüzde cok iyi bir peeling veriyor ve ölü ten parcaciklarini gideriyor. Youtube'da birkac kisi bunu kullandiktan sonra dudaklarindan silmek yerine yalayip yuttuklarini söyledi, ama bence bu bayagi igrenc. Evet, ister istemez tadini aliyorsunuz dudaklariniza sürünce, ama yiyecek kadar da delisi olmamalisiniz :D Icerdigi jojoba yagi sayesinde dudaklari ayni zamanda da nemlendiriyor. Tabii bütün bu seyleri evde hazirlayabileceginiz bir peeling ile de yapabilirsiniz (bal + seker + zeytin yagi) - ayni sonucu verecektir diye düsünüyorum. Ama ben kokusunu sevdigim icin bunu sectim. Tabii bir de dis fircali tüyo var. Dis fircanizi dudaklariniza sürtüyorsunuz ve sonuc yine ayni. Yani sonuc konusunda degerlendirirsek, pek de inanilmaz bir ürün degil. Evde kolaylikla ayni sonucu elde edebilecegimiz bir peelingi kendimiz de yapabiliriz. Ama kokusu iste :-)
Fiyati 10€ civarindaydi galiba, hatirlamiyorum tam. Gramaji ise 25g.

LUSH has a few other lip scrubs, but Popcorn was the scent that I liked the most. It might sounds weird at first, since it's caramel-popcorn flavoured, but you get used to the caramelly, slightly salty taste of this. You smear this all over your lips, rub it in with your finger and then wash it off. I heard on Youtube that some people like to lick it off their lips, but that's kinda of disgusting to me. It has jojoba as well as some other oils in it that moisturize your lips while exfoliating them, which is nice. Of course you can get the same results with a homemade lipscrub (honey + sugar + olive oil), but I prefer this because of the smell. Of course there is also the technique with the toothbrush. You just scrub your lips with your toothbrush and they're good to go. So, if we look at it from the 'outcome' perspective it really isn't that spectacular, but the scent definitely is.
The price of this was around 10€ I believe, and it has 25g of product in it.
- iheartsu
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com

----------
Next Post: Kas Rutinim // My Eyebrow Routine

6 comments:

  1. karamelli popcorn ah yurtfışına alın beni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha :D Cok tatli gercekten! Belki onun da bir tarifini yaparim ve paylasirim blogda! :-)

      Delete
  2. yok evet, olduğunu da ilk kez sende duydum ben de şuan :D hahahah

    bu peelinglerden denemek istiyorum, ihtiyacım yok ama resmen rahat batıyor.
    yiyenleri ben de duydum, yenebiliyormuş zaten :D hatta mavi ojeli kız'çeciğim başka bir çeşidini kullanmış/yemiş :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahah kullanmis/yemis :D :D Evet, gördüm onu da. Digerlerini de denemek isterim, ama gereksiz pahali geliyor, evde de yapilir cünkü dedigim gibi.
      Karamelli popcorna bayiliyorum <3 Yammm!

      Delete
  3. Biri karamel mi dedi ? :)
    Kuzenimden duymuştum oda Almanya da yaşıyor.Ama bizde satılmıyor ne yazık ki.
    Denemek isterdim. Allahım burada ne kadar çok şeyden yoksunuz yaww.

    Madem karamelli patlamış mısır tadı varmış. Bu ürünü alayım bari :)
    Gerçi burada var mı yok mu oda belli değil.
    Mağazaya bir bakmak lazım.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tuhaf geldi bana :-) Sinemada tuzlu popcorn yemeyi hic hayal edemiyorum, ama dedigim gibi, belki siz de karamellisini yemeyi hayal edemiyorsunuzdur. Ama tat olarak karamellisi daha iyi tabii <3
      Bak bakalim, insallah vardir ve alirsin <3 Cok begeneceginden eminim!

      Delete