Wednesday, April 3, 2013

Sac Bakim Rutinim // My Hair Care Routine

[English will be added soon!]

Merhabalar! Bu yazida sizlerle sac bakim rutinimi paylasacagim. Facebook'ta cok severek konustugum ve arkadas oldugum Dilan benden cok istiyordu bu yaziyi. Kendisi blogumun en sıkı takipcilerinden ve onunla Facebook üzerinden her gün konusuyorum. :-)

Ben saclarimda cok fazla ürün kullanmayi sevmiyorum, bu yüzden bu söyleyecegim ürünleri cok fazla kullanmiyorum. Cok kullaninca saclarimin agirlastigini ve daha cabuk yaglandigini düsünüyorum. Bir de ben 'kesinlikle sadece bu ürünü veya bu markayi kullanirim' demem asla. Sürekli yeni yeni seyler denerim, yeni ürünler kesfedip kullanirim. Saclarimda deneyim yapmayi seven birisiyim. Cogu zaman Drugstore ürünleri kullanirim, cünkü daha hesapli oluyorlar, ama son zamanlarda Paul Mitchell, Fekkai, Kerastase ve Phyto markalari da merakimi uyandirdi. Bu ürünler bitince onlara bir bakarim büyük ihtimalle.

Saclarim icin kullandigim ürünlerin toplu görüntüsü söyle...


Benim saclarim cok kalindir ve omuzuma kadar gelirler. Genelde elektrik altindaymis gibi cok kurudurlar, ve parlakligi pek iyi degildir. Bu ürünlerle istedigim sonucu elde edebiliyorum: daha parlak ve daha düz ve daha az elektrikli görünüm veriyorlar bana.

L'Oreal EverRich Shampoo: Bu sampuan sac maskesiyle beraber denemem icin gönderildi ve cok ama cok begendim. Su ana kadar kullandigim en iyi iki sampuandan biri diyebiliri. Digeri 'Alverde Intensiv Aufbau Shampoo'. Saclari cok yumusak ve cok ipek gibi yapiyor. Bitince tekrar alacagimdan eminim, cünkü köpürmesi de gayet iyi, Alverde'nin sampuani mesela hic köpürmüyor ve bu yüzden de kullanimi biraz daha zor. Bir de sülfatsiz bir bakim oldugu icin ve botanik yaglar icerdigi icin de iyi.

L'Oreal EverRich Hair Masque: Bu sac maskesini sacima verdikten sonra iyice yaymasi icin Tangle Teezer ile saclarimi tariyorum. Tarak ile yaymadan sürersem, o zaman sonucun cok iyi oldugunu söyleyemem, ama tarak ile saclarima iyice yedirince sonucu gercekten mükemmel. Bu iki ürünü beraber kullaninca cok iyi bir sonuc elde ediyorum. Saclarimda zaten tarama problemi yok, ama bunu kullaninca daha da iyi taraniyor.


Tangle Teezer: Genelde ya banyonun altinda, ya da banyodan cikinca islak saclarimda kullaniyorum. Kuru saclarimda hicbir zaman kullanmiyorum, cünkü elektrikli bir görüntü veriyor saclarima. Yukarida da söyledigim gibi, sac maskemi bu tarakla yaymayi cok seviyorum ve iyi bir sonuc elde ediyorum. Yazisi icin tiklayin.

Caudalie Divine Oil: Ay biliyorum, her yazimda bir kere bu yagin adi geciyor, ama ne yapayim? Ben ona resmen asigim! O kadar cok seviyorum ki bu yagi, sözlerle anlatamam. Tabii her sey icin kullanilabilir bu yag: tirnak, yüz, vücut, sac, vs. Ben son zamanda daha cok kütiküllerim icin kullanmis olsam da, saclarim icin de kullanmayi cok seviyorum. Genelde haftada bir kere banyodan cikar cikmaz saclarima bundan iki-üc fis veriyorum ve iyice yediriyorum. (Her banyodan sonra kullaninca daha cabuk yaglandigini hissediyorum, bu yüzden haftada bir kere kullanmanizi öneririm.) Özellikle sac uclarima cok iyi geldigini düsünüyorum. Evet, biliyorum, sac uclarimiz teknik olarak 'ölü', yani onlari daha canli göstermek icin elimizden bir sey gelmez, ama bu yag onlari en azindan biraz daha nemli ve bakimli gösteriyor. Benim uclarim kirik degil su an, ama kirik olsa da daha az kuru göstererek kirik olduklarini pek belli etmiyor ve bu yüzden cok seviyorum. Yazisi icin tiklayin.

DOVE Oil Care Spray: Üc ay önce aldigim bu spreyi nihayet kullanmaya basladim iki hafta önce. Gliss Kur spreyim bittigi icin buna gecis yaptim. Rossmann'da gezinirken bu DOVE sprey bana durdugu raftan güzel güzel bakiyordu ve üzerindeki yazilar ve sözler cazip geldigi icin aliverdim. Kesinlikle cok ama cok iyi bir ürün, hatta yillardir Gliss Kur spreyi kullanan beni bile Gliss Kur'umdan vazgecirdi. O kadar iyi yani. Daha önce Paul Mitchell'in Awapuhi sac spreyine sahiptim ve onu da severek kullandim, ama o pahali ürün bile bunun yaninda bir hic. O kadar yumusak ve bakimli yapiyor ki saclarimi, hayran kaldim! Genelde her banyodan sonra kullaniyorum ve ara sira banyo yapmadan da kullaniyorum. Tek kullanmadigim günler, Divine Oil kullandigim günlerdir, cünkü hem Divine Oil hem de bu biraz fazla geliyor bana. Yukarida da dedigim gibi, cok ürün üst üste kullaninca agir bir his veriyor saclarima, ve daha cabuk yaglanmasina sebep oluyor. Tabii DOVE'i marka olarak desteklememeye calisiyorum ve bu spreyi de yagmur ormanlarindaki olaylari duymadan önce almistim. Keske bu kadar iyi bir ürün olmasaydi, cünkü icimdeki 'tekrar-alma-hissi' büyük. Ama kafaya taktim bir kere, DOVE'i desteklemeyecegim. Bu bitince belki de Gliss Kur'larima devam ederim (ki Gliss Kur da o ana markanin bir alt markasi olabilir, onu da bilmiyorum, bilmek de istemiyorum acikcasi. Bu günlerde hangi marka hayvanlara iskence yapmiyor ki?)

John Frieda Frizz Ease Glatte Magie: Bu sac kremini yillar önce ilk defa almistim ve bitirmistim, ama bitince tekrar almamistim. Gecenlerde kardesim Esma kendisine bir tane almis bundan ve bana da kücük bir kutuya doldurdu (sevdigimi bildigi icin) ve ben o günden beri cok severek kullaniyorum. Bu bitince de tekrar full size alacagim kesinlikle. Genelde sacimi topuz filan yapinca bebek saclarim etrafta ucup duruyor, onlari yatirmak icin kullaniyorum ya da banyo yaptiktan sonra ve DOVE spreyi kullandiktan sonra bundan cok az bir miktar veriyorum elime ve iyice ovusturup saclarima yediriyorum. Genelde banyodan sonra iki-üc ürün birden kullanmayi sevmiyorum dedigim gibi, ama bu cok hafif bir yapiya sahip oldugu icin spreyden sonra cok agir hissetmiyor. Bu hafifligi daha önce hicbir sac kreminde görmemistim, bu yüzden bitince alacagim. Zaten sadece iki kullanimlik kalmis icinde. :-)

Schauma Cotton Fresh Dry Shampoo: Son olarak zamanim olmadigi  ve saclarimin yagli oldugu günlerde kullandigim bu kuru sampuani göstermek istedim sizlere. Daha önce de birkac farkli kuru sampuan denedim, hatta bir ara bebek pudrasiyla da ayni seyi yaptim, ama en sevdigi Schauma'nin kuru sampuani oldu. Kokusu cok güzel ve yapisi da kuru, pudramsi. Sac diplerime verip ellerimle biraz yedirince saclarim yine kuru oluyor. Tabii ki sürekli bu kullanilmaz, dedigim gibi, sadece zamanim olmadigi günlerde kullaniyorum. Aksam eve gelince tabii ki banyo yapiyorum. Tek kötü yani, etkisinin pek uzun sürmemesi ve bir süre sonra saclari biraz kepekli gibi göstermesi. Keske öyle olmasa, ama yine de tüm denedigim kuru sampuanlar arasinda en iyisi buydu simdiye kadar.

Umarim bu yaziyla sac rutinini nasil yapacagini bilmeyenlere kücük bir fikir verebilmisimdir. Ben bu rutinle saclarimin daha güclendigini hissedebiliyorum. Insallah siz de kendiniz icin en iyi rutini bulursunuz. Dilan'a da kocaman öpücüklerimi yolluyorum! :-)

- iheartsu
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com

----------
Next Post: Günün Makyaji // EOTD - 04.04.2013

13 comments:

  1. bende sevmiyorum saçlarım için bir sürü şey kullanmayı :) aslında üşeniyorum desek daha doğru olur :)) öpücükler :*

    ReplyDelete
  2. Şu aralar ihtiyacım olan yazı buydu :) L'Oreal EverRich serisini denemeliyim mutlaka, benimde bu aralar saçlarımla başım dertte

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bunu duyduguma cok sevindim! Bence L'Oreali gönül rahatligiyla kullanabilirsin, simdiye kadar kullanan kisilerden hep cok cok iyi tepkiler gördüm ve hepsi gercekten hayran - benim gibi! :-)
      Insallah denersin ve seversin canim!

      Delete
  3. Fotoğraflarında saçların çok sağlıklı görünüyor, saçlar için çok fazla ürün kullanmak doğru değil zaten bakım yapıcam derken saçlar daha da yıpranıyor.
    Sevgiler,

    missfiruz.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aynen öyle! Bence cok detayli ürünler de kullanilmamali. Cok enterean geliyor kulaga bazen, ama mesela dip yagi var, ya da kepek pudrasi, ya da bilmem neler iste. Öyle her cesit seyi kullaninca tabii daha da cok bozulur. Ben sade ve basit bir bakimi her daim tercih ederim :-)

      Delete
  4. Caudalie Divine Oil'i ilk gördüğüm fırsatta alıcam bebeğim,tavsiyelerine bayılıyorum,o saçlarını da öp kokla benim yerime <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ♥__♥ Yorumlarini böyle okuyorum askosum! <3

      Delete
  5. benim sorunum bir hevesle ürünleri alıp zamansızlıktan periyodik kullanamamak.
    o yüzden ekolojik olan ürünlerle yıkama ve kremlemeye çalışıyorum. ne kadar az yıpranırsa işime geliyor. :)

    ReplyDelete
  6. sende görüp yurtdışından tangle teezer aldım ıslak saça kullanıyorum:)
    birde loreal elseve 'in yeni çıkan bir saç yağı var mükemmel tavsiye ederm sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. O yag kardesimde var ama pek memnun degil. Belki ondan alip denerim saclarimda :-) Tesekkürler!

      Delete
  7. gratiste giovanni marka saç ürünlerini öneririm hem çok güzeller hem hayvanlara test yapmıyorlar

    ReplyDelete