Sunday, April 7, 2013

Banyo Rutinim #2

[English will be added soon!]

Merhabalar! Banyoda kullandigim ürünler ve rutinim degistigi icin güncellenmis bir banyo rutini yazisi paylasmak istedim. Bi önceki Banyo Rutinim yazisini görmek icin surayi tiklayin!

Bircok ürün ayni kaldi, ama bircogu da degisti ve ben su anki rutinimi ve ürünlerimi önceki yazida bahsettigim ürünlerden daha cok seviyorum acikcasi. Gittikce daha iyi ürünlerle karsilasiyorum ve rutinlerimi mükemmellestiriyorum. Bundan iki ay sonra yeni bir banyo rutini yazarsam sasirmayin yani. :-)

Toplu görüntü... (Evet, bu bakiri banyoya giderken yanima aliyorum :D)



Küveti su ile doldurduktan sonra köpürmesi icin herhangi bir dus jeli katiyorum. Bu konuda titiz degilimdir, sadece köpüklü olmasini ve hos kokmasini istiyorum banyonun, bu yüzden hangi ürünü kullandigimi göstermiyorum, cünkü her zaman farkli bir ürün oluyor. (O an küvetin yakininda ne duruyorsa onu kullaniyorum yani.)

Dislerimi fircaladiktan sonra sira geliyor yüz temizlemeye.

La Roche Posay Effaclar Yüz Temizleme Jeli: Bu kücük boy banyo kovam icin mükemmel! Bu Effaclar Duo ile bir set olarak gelmisti. Ikinci kullanisim oluyor ve kendisinden cok memnunum. Belki de full size alirim, ama onun yaptigi Rival de Loop Cilt Temizleme Jelim de yapiyor acikcasi.

Yüz Fircasi: Jeli bu fircayla yediriyorum ve köpürtüyorum. Cildi hem temizliyor, hem de peeling efekti veriyor. Cok hos bir firca gercekten, öyle ucuz durduguna bakmayin, bendeki sonuc harika, cünkü cildim cok ama cok temiz hissediyor bunu kullandiktan sonra. Cok seviyorum bu fircayi! :-)

Rival de Loop Clean & Care Creme Peeling: Bu krem yapidaki peelinge bayiliyorum! Ne yazik ki resimde gösterdigim paket bitti, bu yüzden yanina LUSH Mask of Magnaminty'yi koydum, RDL Peeling'i tekrar alana kadar onu kullanacagim. Ama her daim favorim Rival de Loop krem peeling. Mask of Magnaminty'yi neden sevmedigimi yazisinda söylemistim zaten. (Ismine tiklayarak yaziyi okuyabilirsiniz!)

Önceki Banyo Rutinim yazimda Yves Rocher'in 3 Minutes Narli Maskesi'ni kullandigimi söylemistim, ama artik bir maske kullanmiyorum, cünkü banyo disinda da haftada yaklasik iki defa bir maske kullaniyorum ve banyoda da kullaninca fazla gelebiliyor, bu yüzden banyoda kullandigim ürünleri azalttim biraz.

Rituals Yogi Flow Foaming Shower Gel:
Bunun kokusuna, yapisina, her seyine bayiliyorum! Tabii ki de banyo rutinimin bir parcasi ve umuyorum ki sonsuza kadar sabit bir parcasi kalir! Detayli yorumlarimi ismine tiklayarak okuyabilirsiniz!

L'Occitane Almond Shower Oil: Evet. Yine Sevim ve yine bademli dus yagi dediginizi duyar gibiyim. Ne yapayim, onu cok seviyorum. Ciddi söylüyorum, bunun sirf kokusunu duymak icin kapagini acip koklamadigim gün yok. Kardesim Esma da resmen hastasi! Ne zaman bana gelse siseyi alip kokluyor, atta bir kere "abla, bunu icsek nasil olur sence?" diye sordu. (Sordun valla! Bunu okudugunu biliyorum Esma! :D) Sensiz bir banyo olmaz Almond <3 Sensiz bir hayat, topsuz futbol gibi! Bu dus yagina sahip olmayanlarin hayati, topsuz futbol gibi, aha suraya yaziyorum. Alin, koklayin, bayilin, asik olun.


L'Oreal EverRich Sülfatsiz Sampuan + Sac Bakim Kremi: Bu iki ürünü gercekten ama gercekten cok sevdim. Bunlar bitince bizim DM Drugstore'da yeni satisa giren Aussie sampuanlarindan birini deneyecegim, ama onu sirf meraktan deneyecegim. Eger o bundan daha iyi bir sonuc verirse (ki verecegine pek inanmiyorum), bunu tekrar alirim. Kesinlikle cok begendigim bir sampuan ve kur oldu bunlar. Sac Bakim Rutinim yazisinda ikisinden de bahsetmistim.


Caudalie Divine Oil: Bunun artik kendi beyni var galiba, kendiliginden her yazima giriveriyor. Ben koymadim onu buraya yaa, kendisi geldi! :D Bu yaga olan hayranligimi Obama bile duymustur. Geceleri yatagina kivranip benim blogumu okuyup 'Aha, yine Divine Oil'dan bahsetti, manyahh' diyordur. -_- Bu yagi da L'Occitane Almond Shower Oil'da oldugu gibi her gün acip kokluyorum. Ben bu iki kokuyu hayatimin sonuna kadar her gün koklamak istiyorum. :-) Bu yagi eskiden hep sampuanima veya sac bakim kremima karistirip banyoda sürerdim saclarima, ama L'Oreal EverRich sampuan ve kremim yeterince harika botanik yaglar icerdigi icin gerek duymuyorum. Onun yerinde banyodan cikar cikmaz bunu hala islak olan vücuduma sürüp ovusturuyorum.

Rexona Maximum Protection Deodorant Confidence: Bu deodoranta ilk günden hayran kaldim. Kullanma kilavuzu biraz tuhaf: ürünün paketinde 'lütfen geceleri yatmadan önce kullanin' yaziyor. Ilk basta umurumda olmadigi icin normal kullanmistim, fakat bir gün merak edip geceleri de kullanmaya basladim. Yani ya ben deliyim, ya da gercekten bir fark var, cünkü geceleri kullaninca kokusunun kaliciligi cok daha artiyor. Belki de yatarken cok hareket etmedigimiz icindir. Sabahlari duydugum ilk koku bu deodorant oluyor ve böyle uyanmak kesinlikle cok güzel. Gün boyunca terlesem de hicbir iz veya kötü koku gelmiyor burnuma. Bu deodorant bitince yenisini mutlaka ve mutlaka alacagim.


Tangle Teezer: Sac Bakim Rutinim'de de dedigim gibi bu tarakla sampuan ve sac bakim kremimi saclarima iyice yediriyorum. Kuru kullanmiyorum, genelde banyo yaparken ve banyodan ciktiktan sonra, saclarim hala islakken kullaniyorum ve bakim ürünlerini cok iyi yediriyor ve saclarimin o ürünleri daha iyi emmesini sagliyor. Bunun sayesinde saclarim cok daha iyi besleniyor.

John Frieda Frizz Ease Glatte Magie Sac Kremi: Bu sac kremini hem kuru, hem de islak saclarda kullaniyorum. Bu maalesef resimi cektigim günden sonra bitti, bu yüzden yeni bir sisesini almam lazim. Neden o kücük kutuda diye sorarsaniz: kardesim bana kendininkinden biraz doldurmustu. Saclari cok iyi nemlendiriyor ve saman gibi kupkuru olmalarini önlüyor.

Bioderma Sensibio H2O: Banyo'dan ciktiktan ve deodorant veya sac tarama gibi islemleri bitirdikten sonra yüzüme herhangi bir tonigi sürüyorum. Genelde Bioderma oluyor, ama Essence My Skin Refreshing Toner'i kullandigim günler de oluyor kesinlikle. Bioderma'yi ben genelde temizlemek icin degil, tonik amacli kullaniyorum.

Clarins Daily Energizer Cream: Bunun yazisini biraz önce paylasmistim ve cok sevdigimi söylemistim. Ismine tiklayarak okuyabilirsiniz! En sevdigim nemlendirici ve özellikle banyodaki sicak sudan kupkuru olmus cildimi cok iyi nemlendiriyor. Ah, Clarins. <3

Just by Just Cavalli Body Lotion: Cilt bakimindan sonra sira geldi vücuda. Ben genelde hangi losyonlari kullandigima önem vermem, güzel koksun ve hemen emilsin, gerisi önemli degil. Su an bitirmeye calistigim Just Cavalli'nin vücut losyonunu kullaniyorum. Hicbir zaman sabit bir vücut kremim olmadi. Hatta hicbir seyi tekrar aldigimi da hatirlayamiyorum.

Caudalie Hand & Nail Cream: Ellerim icin bu kremi kullaniyorum banyodan sonra. Son zamanlarda Soap & Glory Hand Food'u daha cok disaridayken kullanmayi ve Caudalie El Kremi'ni evdeyken kullanmayi sevdigimi fark ettim, bu yüzden banyodan sonra tercihim Caudalie.

Evet, güncellenmis banyo rutinim böyle. Siz banyoda ve banyodan sonra en cok hangi ürünleri kullanmayi seviyorsunuz? Ya da cok ürün kullanmayi sevmeyenlerden misiniz? Bazilariniz icin kullandigim seyler cok gelebilir, ama ben banyo yapmak hakkinda basit düsünmüyorum. Banyo yapmak benim icin "gir yikan cik" degil, "gir, rahatla, üzerindeki stresi at, kendini en güzel kokulara ver, Allah'a sükret".

- iheartsu
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com

22 comments:

  1. O tarak cidden harika görünüyor ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet, islak kullaninca harika sonuclar veriyor bende. Kuru kullaninca felaket :-)

      Delete
  2. Yağlardan hoşlanmıyorum ama sen o kadar memnun görünüyorsun ki mutlaka denemem lazım fikri oluştu bende:D Keyifle okuduğum bir yazı oldu aşkısı<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oha! Yok mu? Hemen yarin gidip aliyorsun askisi <3

      Delete
  3. Şimdi niye dışladın ki beni yağım yok diye :( hıh üzüldüm :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, dislamadim :D Hem gidip alirsin olur biter :D

      Delete
  4. eşime göre banyodaki ürünlerin % 99'u bana aitmiş insanın kendisini sevmesi suç mu :))))

    ReplyDelete
  5. Bu banyo yağını nasıl kullanıyorsun peki banyo sırasında mı sonrasında mı ? Bilgisizliğimi mazur gör lütfen :) bir de ürünlerin fiyatlarını da eklesen postlarına çok güzel olacak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bu yag su ile karisinca ve ten üzerinde ovulunca hafiften kpürüyor. Yani bir dus jeli gibi kullaniyorum canim, cok kolay. :-)
      Ürünlerin fiyatlarini yarin insallah (unutmazsam :D) eklerim canim, cok tesekkür ederim <3

      Delete
  6. La roche posay effaclar yıkama jelinden bende çok memnunum , bitmek üzere ve yenisini hemen almayı düşünüyorum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de memnunum acikcasi, diger jellerimden daha iyi temizledigini dsünüyorum! :-) Büyük boyunu almaya kararliyim!

      Delete
  7. ben böyle bir banyo rutini ne gördüm ne duydum :)banyo yağı denilen şeyi de senle keşfettim ve merak etmeye başladım.öyle bir anlatmışsın ki yakında bir tane banyo yağı edinicem galiba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mutlaka kendine bir banyo yagi edin! Dus jelinden cok farkli ve daha iyi nemlendiriyor tabii yag oldugu icin. Benim tavsiyemle banyo yagi alirsan cok sevinirim :-))))

      Delete
  8. ben de Sephora'daki yüz fırçalarından denesem mi acaba bir tane?

    ReplyDelete
  9. loccitane ürünlerini çok severek kullanıyorum,öZellikle internetten alışveriş yapıyorum ki ürün gönderim şekilleri, koydukları kutular,özenerek hazırlanmış olması ve gönderdikleri testerlar çok güzel..duş yağı favorilerim arasında ama uzun zamandır internet stoğunda yok :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. O konuda cok haklisin, internetten siparis verince daha özenli paketliyorlar ve daha cok sample gönderiyorlar. :-) Ama dükkanda da bazen cok deneme oylari hediye ediyorlar. :-) Bence dus yagini dükkandan al :-)

      Delete