Sunday, March 3, 2013

Avene Termal Suyu

Merhabalar! Bu da uzun zamandir hazirda duran, ama yazmaya üsendigim ürünlerden bir tanesi. :-)
Avene Termal Suyu / Avene Eau Thermale

Hayatimda termal suyunu cok kullandim. Bir yil öncesine kadar Evian'in Eau Brumisante spreyi vazgecilmezimdi. Yillar boyunca kullanmistim hatta. En az 10-15 kutusunu bitirmisimdir onun. Fakat nasil oldu bilmiyorum, bir süre sonra ilgim azaldi ve 'zaten sadece su' deyip kullanmayi biraktim. "Evian ve Avene'in arasinda ne fark vardir ki?" diye düsündüm bu spreyi alirken, öylesine yine bir termal spreyim olsun diye aldim. Ama inanin bana, aralarinda daglar kadar fark var. Bunu kullanmayanlar asla tespit edemez bence. Iki ürünü de kullanmis biri olarak kesinlikle sunu söyleyebilirim: Avene Evian'dan bin kat daha iyi.

Simdi bu ürünün özelligi ne? Her tür sey icin kullanilabilir bir sprey. Ben Evian'i özellikle yaz aylarinda sicak havalarda ferahlamak icin kullaniyordum, bunu Avene de basariyor. Ama Evian'in özelligi orada biterken, Avene'in özellikleri say say bitmiyor.

Baslayalim her yönden incelemeye.


Paketlemesi: Benimkisi 50 ml olan en kücük boyu. Cok farkli boylarda da satiliyor, fakat ben el cantama koymak icin en kücük sisesini tercih ettim. Standart Avene logosu ve yazilari var üzerinde ve elde güzel duruyor. Puan: 10/10

Sprey kafasi: Iste bu ürünü bu kadar iyi yapan sey bence. Suyu simdiye kadar hicbir üründe görmedigin kadar hafif ve ince yayiyor etrafa, bu yüzden direkt uygulayacaginiz bölgelerin üzerine tutup spreylemek yeterli. Cok güzel ve ince dagitiyor suyu; ne fazla ne de az. Cok muhtesem. Puan: 10/10

Fiyati: Bu 50 ml boyu 2,95€ idi. Diger boylarinin fiyatlarini bilmiyorum. Fiyati nasil kullandiginiza göre ya pahali, ya da ucuz olabilir. Benim icin ucuz, cünkü ben bu spreyi her dakika kullanmiyorum. Bazi insanlar ise her yerinde kullaniyorlar, ve onlarda da dogal olarak daha cabuk bitiyor ve daha cok almalari gerekiyor. Dedigim gibi, kullaniminiza bagli. Benim puanim: 10/10

Etkisi/Kullanisi: Gelelim en önemli noktaya. Bunu nasil ve hangi bölgelerde kullanabilirsiniz? Genel olarak suyu vücudunuzun her bölgesinde kullanabilirsiniz, ama ben size en cok yarali veya yipranmis teninizde kullanmanizi öneririm. Asagida benim kullandigim bölgeleri sayiyorum sizlere:

Yüz: Bazen ferahlamak icin, bazen ise peeling sürdükten sonra biraz yipranmis tenimi rahatlatmak icin, bazen nezle oldugumdan sürekli mendille sildigim ve kipkirmizi olan burun kenarlarimi ferahlatmak icin, bazen sabah uyandigimda cok yanan gözlerimin acisini azaltmak icin, vs vs. Gördügünüz gibi sadece cilt bakimi olarak degil, her sey icin kullanilabilir.

Yaralar: Benim pek yaram olmaz aslinda. Sadece boynumun arkasinda (tam sacimin basladigi yerde, ama saclarim örttügü icin hic görülmüyor arkadan) büyük bir egzama yaram var. Büyük derken bas parmagimin yarisi kadar bir bölge. Tabii egzamasi olan bilir, sürekli kasimak istiyor insan. Avene termal suyunu oraya spreylemeye basladigimdan beri bir kere bile kasimak istemedim ve yaram da yavas yavas kücülmeye basladi. Tabii orada sirf Avene kullanmiyorum, egzama kremimi de kullaniyorum. Bu kombinasyonla yavas yavas gidecegini hissediyorum. Yaralarda kullanildiginda ferahlatiyor ve teni rahatlatiyor.

Koltuk alti: Koltuk altimi aldiktan sonra oradaki tenim cok hassas oluyor. Hangi deodoranti sürsem de hep yipraniyor tenim. Bu yüzden o bölgeyi aldiktan sonra önce Avene termal suyundan veriyorum, sonra biraz kurumasini bekleyip (kollarim havada bekliyorum, ya da yatagima uzanip kollarimi kafamin üstüne koyuyorum) deodorantimi sürüyorum. Bunu yaptigimdan beri hicbir kere eskisi gibi yipranmadi koltuk altlarim.

Dirsek/Diz kapaklari: Benim dirseklerim ve diz kapaklarim cok kurudur. Genelde diz kapaklarimi pek görmedigim icin rahatsiz da etmiyor, ama dirseklerimdeki kuruluk gercekten rahatsiz ediyor beni, ve bu yüzden bu spreyi orada da kullanmaya basladim. Iki kere kullandiktan sonra ne kadar nemlendigini fark ettim ve bu nem kesinlikle kalici. Mesela en son dirseklerimde bir hafta önce kullandigim ve simdi hala hicbir kuruluk yok.

Makyaj'dan sonra: Bütün yüzüme makyajimi sürdükten sonra (ya da fondötenimi sürdükten hemen sonra) bu spreyden veriyorum ve cok güzel bir nem veriyor. Hemen tenin icine isliyor ve ferahlatiyor. Ben genelde pudra fondöten kullandigim günlerde bu yöntemi kullaniyorum: Pudra fondötenimi bol bol bütün yüzüme yediriyorum, sonra büyük ve yumusak bir fircayla hafiften bütün yüzümün üzerinden geciyorum (fazlalik pudrayi almasi icin). Simdi tabii yüzüm kupkuru oluyor, her yere pudra sürdügüm icin, ama bol bol kullandigim icin kapaticiligi cok iyi oluyor fondötenimin. Yüzüme nem vermesi icin de termal suyu kullaniyorum ve voila! Sanki pudra fondöten sürmemis gibi duruyorum, ama kapaticiligi hala mevcut. <3 Not: Bu bir makyaj sabitleyici sprey DEGIL. Makyajinizin üzerinde kullanacaksaniz eger, nemlendirici amacla kullanin. Sabitlemesini beklemeyin, cünkü sabitlemez.

Daha cok cesitli sekillerde kullaniyorum, ama bu saydiklarim özellikle cok kullandigim bölgelerdi. Özellikle gözlerimde kullanmayi seviyorum, cünkü son bir haftadir her gün uyandigimda gözlerimin cok yapisik kuru ve yipranmis oldugunu hissediyorum. Gözlerimi acmak bayagi zor geliyor son günlerde ve acinca da uzun süre bir yere bakamiyorum sabahlari, cünkü 'bakmak' aciyor, daha dogrusu gözüm acik durmak cok aciyor. Neden böyle oldu bilmiyorum, yakinda gitmesini umuyorum, ama Avene bana bu problemde cok yardimci oldu gercekten. Sabahlari yüzümü bile yikamadan önce bu spreyi kullaniyorum kapali gözlerimin üzerine ve parmak uclarimla pit pit hareketlerle yediriyorum göz cevreme ve ardindan o yanma hissi kayboluyor.

Bu termal suyu baska ne icin kullanabilirsiniz?
- Sivri sinek yaralari / Ari yaralari
- Agda'dan sonra
- Günes yaniklari
- Sivilce yaralari
- Kizariklar
- ve daha bircok sey!

Size bir tavsiyem var: Eger cok ferahlatmasini ve yaralari rahatlatmasini istiyorsaniz, o zaman kullanmadan önce yarim saat buzluga koyun. Sonra kullaninca tabii cok daha ferah ve etkili oluyor. Yine gözlerinizde kullanirsaniz, göz alti sisiklerinizi giderebilir. Not: Sisenin üzerinde kullanmadan önce sallamayin diyor. Sallarsaniz icindeki mineral bilmem neler etkisini kaybediyormus. Ben de pek anlamadim, ama sallamayin diyorsa sallamayin en iyisi. :-)

Etkisine puanim: 10/10

Icerikleri: Bu konuda Avene'i kiniyorum. Sisenin üstüne sadece 'Termal Su' ve 'Nitrojen' yazmislar, halbuki websitelerinde farkli bir sey yaziyor. Icinde Silica ve mineraller de var. Silica'ya karsi cok hassas insanlar var mesela. Onlar bu suyu paketinde yazan seylere göre alip, sonradan ciltlerinde problem cikarsa ne olacak? Olmaz öyle Avene. Adam gibi yaz iste icinde ne var ne yok. Icinde sirf su varmis gibi davranma, bizi de kandirma. Puan: 5/10

Sonuc: Hepinize bu ürünü tavsiye ederim. Ben de hem denemek icin, hem de cantama güzel girer diye 50 ml boyunu aldim. Bu bitince tekrar 50 ml (cantam icin) ve daha büyük bir boyunu (evde kullanmam icin) alacagim. Tabii herkeste ayni etkiyi yaratmaz (mesela icerdigi Silica yüzünden), bu yüzden daha önce buna benzer bir ürün kullanmamis olanlar lütfen önce en kücük boyunu alsinlar. Cildinizin kötülesmesinden sorumlu olmak istemem. Önce deneyin, begenirseniz daha cok alirsiniz.

Herkese 'ferah' bir gün dilerim!
- iheartsu

26 comments:

  1. gözlerim fal taşı gibi açıldı okurken :) Bu tam benim aradığım bir ürünmşte haberim yokmuş ::) Umarım burda çok pahalı değildirde alabilirim bnde :) Çok sağol bu yazı için havalara uçuyorum şuan :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Düzenli kullanista cildimi cok cok iyilestirdi diye söyleyen o kadar cok insan var ki! Insallah sen de alirsin da senin de cildini cok daha iyi yapar :-) <3<3<3 Rica ederim bitanem!

      Delete
  2. Ben de 3. kutuyu kullanıyorum ve çok memnunum ama bu sefer içinde ürünün yarısı dururken spreyi bozuldu ve Avene'e mail attığım halde hala bana dönüş yapmadılar. Çok kızdım :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, bu kötü olmus. Bazen müsteri servisleri iyi olmuyor markalarin, cok sinir bozucu olabiliyor. =/

      Delete
  3. Çok faydalı bir yazı olmuş canım. Etkileri gerçekten güzelmiş. Ben ne işe yarıyor bu termal su diyordum hep. Burada 50 ml 12.50 TL Yani nerdeyse iki katı :)) Ama yine de denemek istiyorum. Belki yurtdışından arkadaşlarıma getirtebilirm :) Sevgiler

    http://grumpywitchh.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insallah yurtdisindan getiren birini bulursun, cünkü illa denemenizi isterim :-) Cok tesekkür ederim <3

      Delete
  4. Bende var ama evde öylece duruyor üşendiğim için kullanmıyorum kullanayım bari de işe yarasın :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kullan tabii, mesela bacaklarini ya da (aliyorsan) kollarini aldiktan sonra :-)

      Delete
  5. Bende sizi ziyarete geldim, hemen takibe aldım sizi:))

    Çok açıklayıcı anlatmışsın aklımda hiç bir soru işareti kalmadı gerçekten çok teşekkürler:) bloğunuz çok güzel:)

    Takipleşmek dileğiyle :)

    www.alisverismakyaj.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben seni zaten takip ediyordum ki :-) Cok tesekkür ederim, aklinda baska soru kalmadigina sevindim <3

      Delete
  6. Ben Chakra'nın termal suyunu kullanıyorum uzun süredir..Ancak bitince Avene deneyeceğim, en azından farkı görmek için.Daha önce hiç önemsemezdim bu tarz spreyleri ama alışınca gerçekten farkı hissediliyor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chakra'yi hic duymadim daha önce, ilgimi cekti :-)
      Aynen öyle, alisinca fark hissediliyor. :-) Tesekkürler!

      Delete
  7. benim cildim atopik. fazlasıyla hassasiyet var. ben de her ikisini de denedim. hatta ikisini aynı anda almıştım. kıyamadığımdan önve evian'ınkini kullanmıştım. ama arada dağlar kadar fark var. cildimdeki hassasiyet problemini avene ile çözdüm diyebilirim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bendeki farki da aynen öyleydi. Evian gercekten sadece ferahlatiyordu, ve sprey kafasi da Avene kadar ince yayiyordu suyu, daha kaba bir sekilde cikariyordu. Avene'in bu termal suyu nereden geliyor bilmiyorum, ama umarim o kaynak hic bitmez :D

      Delete
    2. fransa'nın bilmem ne dağlarındanmış ;)

      Delete
  8. Ben de geçen yaz almıştım hala duruyor.Yazın soğuk soğuk ne iyi geliyo ya! I miss SUMMER <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aynen, ben de. :( Bugün hava cok iyi ama, resmen yaz gibi :D Yavas yavas geliyooo <3

      Delete
  9. Replies
    1. Benim de sevdigim bir ürün; kesinlikle harika. :-)

      Delete
  10. içerik konusunda o kadar hak verdim ki.. Bunu avene gibi bir firma bile yapıyorsa diğerleri neler yapmıyordur... sinirlerim bozuldu bak şimdi... :D ama yine de bende de akne tedavisi sonrası o kuruluğa acıya iyi gelmişti,iyi bir ürün diye düşünüyorum..

    ReplyDelete
  11. Seni ve yazılarını çok severek beğenerek takip ediyorum. Bu yazını da çok sevdim yararlı bir yazı oldu benim için almak şart oldu sanırım :)

    ReplyDelete
  12. Büyük boy 300 ml lik alıp küçük siselere aktarabiliyor muyuz deneyen var mi arkadaşlar

    ReplyDelete
  13. Termal su Sivi bişey sonuçta başka şişeye aktarmak istiyorum. havayla temas etcek. Ürüne zararı olur mu acaba

    ReplyDelete
  14. Arkadaşlar büyük boy alıp arkadaşımla paylaşmak istiyorum da termal suyu. Acaba başka şişeye aktarmak ürüne zarar verir mi ki. Havayla temas etcek ya sonucta.

    ReplyDelete
  15. parasını kuruşu kuruşuna hak eden en güzel ürünlerden biri.

    ReplyDelete
  16. seboreikli ciltlerde ise yariyor mu

    ReplyDelete