Wednesday, March 6, 2013

Bioderma Sensibio H2O

Her beauty blogda gördügünüz, her Youtube Guru'sunun sahip oldugu, her makyözün olmazsa olmazi: Bioderma Sensibio H2O.



Paketlemesi: Sisesi elde cok iyi tutuluyor ve pamuk diske biraz vermek istesem kolayca hafiften bastirarak icindeki suyu cikarabiliyorum. Benimkisi 250 ml olani. En büyük boyu 500 ml, ama ben daha önce hic kullanmadigim icin ilk basta kücük boyunu denemek istedim. Asagida gördügünüz gibi sisenin agzi, ürünü cikarmak icin gayet uygun. Bir de bunun pompali versiyonu var, o tabii daha da iyi, cünkü pamuk diskinize gereken miktari veriyor ve ürünü israf etmenizi engelliyor. Ben ismarlarken pompali olanini ismarlamistim, ama paketimde bu geldi. Olsun, sorun degil.

Onun haricinde mesela makyaj cantamdaki everyday ürünlerimin arasina bunun minik bir sisesini koyuyorum, ya da bu minik siseyi bazen uzun günlerde cantama atiyorum. Makyaj cantamin icindeyse, o zaman makyaj yapmadan önce yüzümü bununla temizliyorum. Disaridaysam eger, o zaman göz makyajimda herhangi bir akma varsa, bunu bir kulak pamuguyla kullanip makyajimi düzeltiyorum.

Etkisi: Bu ürün neyi söz veriyor? Bir misel suyu olarak en hassas cilde bile uygun olacagini, ve bütün yüzdeki - gözler dahil - makyaji silecegini söz veriyor. pH-nötr, sabunsuz ve alkolsüz. Suya dayanikli rimeli bile cikardigini duydum, fakat bu söylentileri dogrulayamam. Suya dayanikli rimelimi asla ve hicbir sekilde cikarmayi basarmadi. Kullandiktan sonra yüzü germiyor (bazi makyaj silen jellerde oldugu gibi mesela). Alkolsüz oldugu icin cildi kurutmuyor. Ben bu ürünle bütün makyajimi silmiyorum. Ilk önce yüzümü ilik suyla yikayip bir yüz temizleme jeli kullaniyorum. Zaten bu bütün yüzümü temizliyor. Ardindan bunu bir pamuk diskle yüzüme uyguluyorum. Hemen hemen her seyi temizliyor; suya dayanikli rimel haric.

Ben bunu tek basina makyajimi silmek icin kullanmam, ama bazilarin bunu yaptigini biliyorum. O zaman en az üc tane pamuk disk kullanmak zorunda olacaktim. Fondöten, pudra allik, bronzer, göz makyaji derken, ohooo. Size bunu full makyajli yüzünüzde kullanmanizi tavsiye etmem acikcasi. Yüzünüzdeki makyaji mesela makyaj silen islak mendillerle silebilirsiniz, geriye kalan kismi (gözleri) ise Bioderma ile temizleyebilirsiniz. Böylece israf etmemis olursunuz.

Yapisi: Su yapisinda, ki isminde de su oldugu yaziyor. Kullandiktan sonra islak bir his veriyor, ama teniniz ürünü icine cektiginde bu his tamamen kayboluyor ve teninizin üzerinde hicbir sey birakmiyor. (Bazi ürünler, mesela MAC Cleanse Off Oil - felaket! - kullandiktan sonra tenimde yagli bir kat birakti.) Gözlerimin etrafindaki ince ten bu ürünle cok iyi anlasiyor ve hicbir kizariklik veya iritasyon cikmiyor ortaya. Ayrica, misel suyu diyoruz, ama misel suyu ne ki? Misel suyu, uygulandiginda pisliklerin (yag, makyaj) etrafini sarip bunlari cok hafif bir sekilde cikaran sudur. Vichy ve La Roche Posay de misel teknolojisiyle birkac ürün cikardi. Isterseniz onlara da bir göz atabilirsiniz.
Fiyati: Ben bu 250 ml'lik boyunu bir online eczaneden 12,90€'ya aldim. Daha büyük boyunun fiyatini hatirlamiyorum. Yaklasik üc haftadir kullaniyorum ve cok memnunum. Hemen hemen 20% kullanmisimdir simdiye kadar. Gördügünüz gibi düzenli kullanimda cabuk bitirebiliyorsunuz. Benimkinin ömrü (böyle devam edersem) daha 4 ay filandir diye düsünüyorum. Dört aylik bir kullanim icin 12,90€ kesinlikle süper bir fiyat. Tabii Fransa'da bunun yarisi.
Sonuc: Suya dayanikli rimeli cikarmadigi icin tekrar alacagim bir ürün olacagini düsünmüyorum, cünkü suya dayanikli rimel kullanmayi seviyorum. Onun haricinde yüzümdeki her seyi gercekten de siliyor. Ama ben makyaj silici yerine tonik olarak kullanmayi tercih ediyorum. Cildimi ferahlatiyor. Ardindan da tenimi germiyor, cogu makyaj silen losyonlarda oldugu gibi. Daha ucuz bir alternatifi vardir mutlaka. Bu kadar övüldügüne anlam veremiyorum; bundan daha etkili ürünler taniyorum ve onlar cok daha hesapli. Tekrar almayacagim.

- iheartsu
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com

----------
Next Post: Önemli Duyuru: Bundan Sonra Blogumu Iki Dilde Yaziyorum!

8 comments:

  1. fiyat olarak iyi almışsın eczanelerde daha pahalı sanırım.
    ben bu ürünü bir şişe bitirmiştim gerçekten güzel hassas gözlere uygun bir ürün tekrar alabilirim bu sefer bende internetten alırım ama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet, biraz daha pahali oluyor, en iyisi internetten al, cünkü o zaman saticilarin hepsini bir bakista kiyaslayabiliyorsun ve en ucuzunu bulabiliyorsun :-)
      Insallah istedigin fiyata bulursun <3<3<3

      Delete
  2. Ben bu ürünle aşk yaşıyorum <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benimle ask yasiyordun hani? :D

      Delete
    2. Seninle olan aşk daha derin:D:D Bu suyla yüzeysel bir ilişkim var yani, daha iyisini bulunca tekmeyi basarım:D:D Ama sen farklısın, yerine birini bulmak imkansız:D <3

      Delete
  3. bir almayan ben kalmışım herhalde, bu yorumu da okuduktan sonra almak şat oldu. sevgiler...

    ReplyDelete
  4. Bioderma ürünleri ile ilgili videoları http://www.dermotv.com/kanal/bioderma/ bu adresten izleyebilirsiniz çok güzel olmuş :)

    ReplyDelete