Sunday, March 31, 2013

Büyük Tavsiye: Caudalie Eau de Beaute

[English will be added soon!]Günün ikinci büyük tavsiyesiyle karsinizdayim! :-)

Bu spreyi birkac hafta önce aldim ve keske daha önce alsaydim diye kizdim kendime. Cünkü gercekten cok güzel, cok etkili bir ürün. Bendeki 30 ml olani, cünkü cantam icin mükemmel boyda. Bunun fiyati 11 € idi. 100 ml'nin fiyati ise 32 €. Gercekten bayagi pahali, ama pahali oldugu kadar da süper bir ürün! Paraniza deger bence.


Birkac gün icinde beni kendisine öyle bir bagladi ki, onsuz yapamam der oldum. Caudalie, Eau de Beaute spreyinin yüze ferahlik ve aydinlik katacagini ve ayni zamanda da teninizi düzeltecegini/pürüzsüzlestirecegini söz veriyor. Üzüm, portakal cicegi, gül, organik yetistirilen melisa ve biberiye bitkilerini iceriyor. Caudalie websitesinde bu güzellik suyunun macar kralice Isabella'dan esinti olarak yapildigini söylüyor. Üniversitede Tarih okumus biri olarak hikayeyi anlatayim sizlere:

Macar Isabella bir prenses idi. 1539 yilinda Macaristan'in Kralicesi oldu ve bir yil sonra Kral öldügünde dul kaldi. Kralin ölümünün üzerinden yillar gecmis ve Isabella, 72 yasinda oldugu icin ve yüzündeki yaslilik izlerinden hoslanmadigi icin her gün daha da cok üzülmüs. Bir gün bir kulundan hediye edilen bir sise su ile yüzünü yikadiginda birden daha genc görünmeye baslamis. Ne kadar cok bu sudan kullanirsa, o kadar cok genclesiyormus. Öyle genclesmis ve güzel olmus ki, Polonya'nin Krali bile ona karisi olma teklifini etmis, fakat Isabella, ölmüs kocasinin hasretini hala üzerinden atamadigi icin ve ondan baska kimseye yar olmak istemedigi icin bu teklifi reddetmis.

Tabii bu hikayenin neresi dogru bilinmez. Genclestiren bir su yoktur, olamaz da. Sonuc olarak bizi genc gösterebilecek tek sey, kalbimizin güzelligi ve imanimizdir. Icinde Allah sevgisi tasiyan herkes güzeldir.

Bu kadar felsefe yeter, konuya geri döneyim. Peki Isabella'ya verilen o sisede ne vardi da onu bu kadar güzel yapti? Biberiye! Biberiye'nin etkisinden duymussunuzdur belki. Yemekler icin baharat ve cilt icin iyi oldugu kadar cinsel iliskiler icin de iyidir, cünkü sehveti arttirir. Ortacag kraliceleri cinsel iliskiden önce neden vücutlarina biberiye yagi sürüyordu saniyorsunuz? :-) Belki de Polonya krali bu yüzden istiyordu Isabella'yi? Biberiye yüzünden azmistir adam belki? Ay ne tuhaf. Bildigimiz biberiye bu be, ne sehveti, ne azmasi, ben onun sehvet etkisine inanamam ki. Aman Yarabbi!

Tabii ki Eau de Beaute'de böyle bir etki yok. Aman uzak dursun benden. O ne öyle. :S

  
Sisesi hafif süt suyu renginde ve bir sprey kafasi var, yani dozu cok iyi ayarlanabiliyor. Kokusuna gercekten ama gercekten zor alisiliyor. Sanki 1000 cesit bitkiyi karistirmislar da böyle bir koku cikmis ortaya gibime geliyor. Ben birkac haftadir her gün kullanmama ragmen hala pek alisamadim acikcasi ve kokusu bazilariniz icin bu ürünü almaktan vazgecme sebebi de olabilir, ama teniniz suyu icine cektigi anda kokusu da kayboluyor. Ben bunu sabah ve aksamlari yüzümü temizledikten sonra kullaniyorum ve onun arasinda da gün boyunca birkac defa kullandigim oluyor. Ya kullanirken önce elinize verip, sonra ellerinizle yüzünüze sürebiliyorsunuz, ya da direkt yüzünüze spreyleyebiliyorsunuz. Ben ilk yöntemi kullaniyorum, cünkü böyle daha iyi bir sonuc aldigimi düsünüyorum. Eger siz direkt sisesinden yüzünüze verecekseniz, o zaman göz ve agzinizi iyice kapayin, cünkü gözünüze girince bayagi yasartiyor. Ben bir kere yüzüme direkt sisesinden spreyledigimde gözüme kacmisti ve bayagi acimisti.

Eau de Beaute fondöteni sabitlemek icin de kullanilabilir. Fondöteni cok daha pürüzsüz ve kalici yapar. Ama ben fondötenden önce kullanmayi tercih ediyorum ya da dedigim gibi Cilt Temizleme Rutinimden sonra. Bu ürün alkol iceriyor, bu yüzden cildim icin gercekten kalici bir sekilde iyi midir diye merak ediyorum dogrusu, ama simdiye kadar hicbir problem yasamadim. Cildime sürdükten sonra cok daha pürüzsüz ve düzgün görünüyor ve gözeneklerimi (cok büyük degiller) inanilmaz sekilde kücültüyor, hatta yok ediyor, ve en cok da buna bayiliyorum! Cildimi cok rahatlatiyor ve ferahlatiyor ve ayni zamanda (cok olmasa da) gayet iyi nemlendirior ve ben bu hisse gercekten bayiliyorum. Bitince tekrar ve tekrar alacagim ürünlerden biri oldu. Size de tavsiye ederim!

- iheartsu
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com

9 comments:

  1. merak ettim bu ürünü. bulursam almak isterim ^^ anlattığın hikaye de hoşuma gitti bayaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insallah bulursun ve cok begenirsin canim benim :-)

      Delete
  2. hikayeye bayıldım :) bakalım bulursam denemek isterim yavrumm :) öpücükler :*

    ReplyDelete
  3. Sevim hikaye ile ilgili yorumlarına çok güldüm yaa çok tatlısın eheheh. Bu ürünün biraz tonik etkisi var gibi geldi ama ama böle soft bir tonik gibi sanki? Youtube da yanlış hatırlamıosam Elle Fowler bir ara kullanıodu bunu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Youtube'da bircok kisi kullaniyor: Fleur De Force, Lisa Eldridge, Essiebutton, vs :-) Zaten onlar yüzünden aldim! :D
      Soft bir tonik, evet, ben de öyle düsünüyorum, ama tonikten biraz farkli aslinda, daha iyi bir etkisi var ve sonucu hemen görebiliyorsun. Diger kullandigim tonikler sadece yüz suyu gibi bir seydi.

      Delete
  4. ama ama sen beni batıracaksın yaa :) öyle övdün ki şimdi almasam olmaz hoş burada var mı bilmiyorum ama imkanım olduğu ilk fırsatta deneyebilirim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insallah denersin bitanem! Benim anlattigim seyleri hep almak istemene de sevindim, haha :D Seni batircam ben daha :D

      Delete