Tuesday, March 26, 2013

Tangle Teezer

[English will be added soon!]


Tangle Teezer'i mutlaka Youtube veya Bloglardan duymussunuzdur. 2009'da satisa cikan, ama iki yil öncesine kadar pek bilinmeyen bir üründü kendisi. Tabii hype ürünü olunca bizim de deneme istegimiz artiyor. Ne kadar aci bir durum aslinda, degil mi? Bir-iki Youtube gurusu parayi alip hakkinda ayila bayila yorum yapiyor, sonra biz de basliyoruz istemeye. Ama bazi ürünler dedikleri kadar iyi degil kesinlikle. Mesela Sigma'nin cikardigi o sacma sapan firca temizleme eldiveni. Firin eldiveni gibi, o ne öyle. Kimin aklina geldiyse artik, bence yüzyilin dangalagi secilmeli. Tabii bir avantaji var (o da tek avantaji), suya alerjik veya yarali elleri olanlar icin iyi. Ama onun haricinde afedersiniz, bir boka benzemiyor. Gerci ne alaka, Tangle Teezer'i konusuyorduk, Sigma'ya gectik. Her neyse, hype kurbani olarak benim de bir Tangle Teezer'im oldu (kardesimin hediyesiydi). Fiyati 15€. Bir taraga bu kadar para verilir mi? Verilir. Bir plastik taraga bu kadar para verilir mi? Verilmez. Gider Ebay'den 2€'ya cakmasini alirim. Ama benim kardesim gitmis orjinalini almis, cünkü bizim DM drugstoreda satiliyor. Bendeki klasik olani. Rengi de pembe! Tamam, ask budur.

Bu tarak ünlü Star-Kuaförü Shaun P. tarafindan yapilmis. Özel yerlestirilen killari (kil diyorum, cünkü baska ne diyecegimi bilmiyorum o.o) sayesinde yapik yapik saclari cabucak cözecegini ve saclara parlaklik katacagini söz veriyor. Peki bu sözleri tutuyor mu? Nasil kullandiginiza bagli. Eger kuru saclarinizda kullanirsaniz, o zaman pek iyi bir sonuc göremezsiniz. Benim saclarim omuzuma kadar geldigi icin zaten pek birbirine girmiyor, bu yüzden uzun saclilarda nasil olur tam olarak bilmiyorum, ama kuru saclarimi bununla tarayinca elektrik carpmisa benziyorum. Bu hicte hos bir görüntü degil ve hicbir parlaklik da vermiyor. Ama islak sacinizda kullanirsaniz, o zaman kesinlikle bir fark görebilirsiniz. Ben bunu son bir haftadir yikanirken kullaniyorum ve sacima kurumu verdikten sonra iyice her yere yedirilmesi icin bununla tariyorum saclarimi ve cok iyi dagitiyor kuru kafama. Yani kurun daha iyi bir sonucunu elde edebildim bunun sayesinde. Bir kadinin günde ortalama 100 sac teli kaybettigini duymussunuzdur herhalde. Ben de cok sac kaybediyorum bazen, ve sunu söyleyebilirim: Bunu kullandigimdan beri sac kaybimda bir degisim olmadi. Yine her zamanki kadar sac kaybediyorum.
Sonuc olarak sunu diyebilirim: Bence bir plastik tarak icin cok pahali, ama hayatinda sadece bir kere alacaginizi göze alirsak, o kadar da pahali gelmiyor. Yine de Ebay'de daha ucuz alternatifi vardir mutlaka. Onun haricinde kuru saclarda (en azindan bende) büyük bir etkisi yok, hatta negatif bir sonuc var. Islak sacta ise cok iyi bir sonuc elde ettim, özellikle kurumun daha iyi etki göstermesine cok sevindim ve bir yönden de verdigi sözü tuttu: kurun daha iyi yayilmasiyla beraber saclarim daha da parlak oldu. Kuru kullanim icin önermem; islak kullanim icin öneririm.


Taragin elde tutulusu cok iyi kesinlikle, cünkü ergonomik bir formu var, elin sekli icin sekillendirilmis. Ilk basta sapsiz bir tarak kullanmak tuhaf geldiyse de, simdi cok memnunum formundan. Killari iki cesitli boylarda ve birbirine ayni mesafeyle yayilmis durumda. Tamamen plastik oldugu icin diger killari bir sünger ile tutan taraklardan farki, islak kullanimda süngerin suyla dolmamasi. Diger taraklardan baska bir farki ise, killarin tamamen sacin icine girmemesi. Sanki sadece yüzeydeki saclari tariyor gibi bir his veriyor, ama sonuc olarak bütün saclar taranmis ve düz oluyor. Yani kafa derinize hic degmiyor, bu yüzden kafa derisi hassas insanlar icin de uygun bence.

Bence 15€ hala cok fazla bunun icin (35 TL yapiyor). Ben saclariyla cok fazla ilgilenmeyi seven bir insan degilim, bu yüzden biraz gereksiz geldi. Yine de kesinlikle diger taraklardan farkli. Ama size ne önerebilirim, ne de aksini söyleyebilirim. Bence bu yaziyla beraber avantaj ve dezavantajlarini okuduktan sonra kendiniz icin karar vermelisiniz. Öperim hepinizi!

- iheartsu
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com

----------

8 comments:

  1. Bizim içinde karar vermek çok zor gibiii :(
    Bir yandan çok çekici, bir yandan da senden farkım yok, saçlarımla çok ilgilenmem, o yüzden gereksiz geliyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aynen :-) Ama cok fazla yapik yapik saclarin varsa, o zaman iyi gelebilir acikcasi. :-)

      Delete
  2. çok çekici duruyor ama bir tarağa bu kadar para vermem yani :D güle güle kullan <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sag ol canim! Ebay'den cakmasini al sen de :P Zaten bu da Cin'de üretilmedi mi sanki :P

      Delete
  3. Bende de var bundan güzel hakikaten,dipten olan çitişikleri açmak için bire biiiirrr !! <3<3

    ReplyDelete
  4. Şekli enteresan rengi acayip çekici:) Ama tarak sonuçta o kadar para verilir mi bilemem. Hediye olduğuna göre güle güle kullan aşkısı <3 :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kullanicam askoo :-) Ben bir taraga bu kadar para asla vermem, ama alindi artik, napalim :P

      Delete