Friday, March 1, 2013

Tüyo: Fircalarin Üzerindeki Yaziyi Nasil Kalici Yapabiliriz?

Merhabalar!
Eger yazilari hemen silinen fircalara sahipseniz ve kalici olmalarini istiyorsaniz, bu kücük tüyo isinize yariyabilir. Aslinda bu kücük tüyo herkesin aklina gelebilecek bir sey, ama bazen olur ya, o kadar kolaydir, ama yine hic düsünmemissindir böyle yapmak. Aranizda böyleleri varsa eger, onlara yardimci olabilir belki diye yazivereyim dedim.

Fircalarin üzerindeki yazilarin silinmesine sinir oluyorum. Tabii yazisi olmadan da numarasini, harfini, ismini filan bilirim. Her fircami son kilina kadar incelemis biriyim sonucta. Ama yine de gicik oluyor insan yazisi silinmis fircalar kullaninca. Bu duruma sinir olan tek ben degilim degil mi? :-)

Yapmaniz gereken sey cok kolay. Sadece seffaf bir oje lazim. Mat bitisli ojeler olur ya, iste ondan kullanmaniz daha da iyi olur tabii, ama benim mat bitisli ojem yoktu, bu yüzden normal bir tane kullandim. Sadece bir kere bütün yazinin üzerinden geciyorsunuz, kurumasini bekliyorsunuz, ve voila! Yasasin seffaf oje!




Bu kadar yani. Diyecek baska bir sey yok. Umarim aranizda bunu bilmeyen vardiysa yapar. :-)

10 comments:

  1. bende hemen yapıyorum o zaman !! :)

    ReplyDelete
  2. bloğunu silmeden önce söylemiştin bunu :) bende o zamandan beri hep yapıyorum çookk sağolllll :)

    ReplyDelete
  3. bu benim de uzun zamandır uyguladığım bir yöntem :) ayrıca kalan kısımlarını simli ojerler süslüyorum çok hoş duruyor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Süpermis :-) Ben de bir ara bazi fircalarimin alt kismini boyalamistim mavi ojeyle, güzeldi. :-)

      Delete
  4. ahah çok iyi fikirmiş :D acaba ne yapıyor diye merakla açmıştım bende bunu kararacak yuzuk tarzı seylerıme yapıyorum tamamıyle boyuyorum etkilenmıyor birşeyden yada taşlı ürünleri taşları daha iyi parlasın dıye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bak bu da harika bir fikir, ben de denemeliyim :-)

      Delete
  5. ahah çok iyi fikirmiş :D acaba ne yapıyor diye merakla açmıştım bende bunu kararacak yuzuk tarzı seylerıme yapıyorum tamamıyle boyuyorum etkilenmıyor birşeyden yada taşlı ürünleri taşları daha iyi parlasın dıye :)

    ReplyDelete