Monday, March 11, 2013

Avene Cleanance Emulsion For Oily Skin

Bu ürünü alali yaklasik iki hafta oluyor. Düzenli kullanmadim, ama yine de hakkinda bir yorum yapabilecek kadar kullandigimi düsünüyorum. Ilk basta pek sevmedigimi, daha dogrusu bana göre uygun olmadigini söylemeliyim. Nedenini birazdan aciklarim.

It's been about two weeks since I bought this. I haven't used it on a daily basis, but I think I've used it enough to be able to write a review about it. First off, I have to say that I don't like it, or rather, that it doesn't suit me very well. You'll see why in a minute.



Icinde 40 ml bulunan, yaklasik 13€'ya satilan, ve Avene'in her ürünü gibi cok güzel kokan bu krem yagli ciltleri matlastirmayi söz veriyor. Icinde Avene'in ünlü termal suyu bulundugu icin de cildi yipratmiyor, ya da iritasyon cikarmiyor ortaya. Peki ben neden begenmedim? Aslinda suc benimdi, itiraf etmeliyim. Cünkü üzerinde yagli ciltler icin yaziyor ve benim normal (daha dogrusu karma) cildim var. Yanaklarim kuru, burnum ve cenem cok hafif yagli, o da her zaman degil yani, bazen. Ama yine de merakima yenik düsüp aldim. Yukaridaki resimlerde gördügünüz gibi jel yapiya sahip ve suyla sütü karistirmis gibi bir rengi var. Cok iyi dagitiliyor ve yediriliyor. Cildiniz hemen icine cekiyor ve arkasinda yagli bir his birakmiyor, aksine, kesinlikle uygular uygulamaz matlastiriyor, ama ben kuru bölgelerime de uyguladigim icin daha da kuru yapti oralari maalesef. Bunun direkt etkisini gösterecegini düsünmemistim acikcasi, belki de beklentilerim büyük degildi. Ama eger cok yagli bir cilde sahipseniz, ve yüzünüze uzun bir süre matlik veren bir krem ariyorsaniz, o zaman size gercekten Avene'in Cleananse Emulsion'unu öneririm. Bunun bir de renklisi var, bir yandan matlastiriyor, diger yandan renkli nemlendirici gibi bir kapaticilik veriyor, o da gayet enteresan bence. Benim icin ise yaramadigina üzüldüm ama yagli ve akneye meyilli cilde sahip olan kardesime hediye edebildigim icin de sevindim dogrusu. Umarim onun isine yarar. :-) Bir negatif noktasi var, o da yüzünüze uyguladiktan sonra cok yapis yapis olmasi. Ben nemlendiricilerimi uyguladiktan sonra hep yüzümü avuc iclerimle bastiririm, ve bunu bu ürünle yaptigimda cok yapisikti. Fakat birkac dakika icinde bu his kayboldu. Yine de, bayagi rahatsiz etmisti beni. Cok iyi bir fondöten bazi olabilir, ama size bu üründen sonra yagli ciltler icin yapilmis ya da agir bir formüle sahip bir fondöten kullanmamanizi tavsiye ederim. Onun yerine normal veya kuru ciltler icin yapilmis fondötenleri öneririm, cünkü yagli cilt fondöteni daha da cok kurutabilir teninizi. Umarim bu yaziyla size yardimci olabilmisimdir. :-)

This emulsion contains 40 ml and is sold at around 13€ here. It has, like every Avene product, a very nice and clean scent and promises to give a matte finish to oily skin. It contains Avene's famous thermal water, so the product doesn't irritate your skin. So why didn't I like this product? Actually, it's my fault, because it says for oily skin on the package and I have normal to combination skin. My cheeks are sometimes dry and my nose and chin are a little shiny sometimes. But still I bought it, because I was so curious about it. As you can see in the above pictures it has a gel-like texture and has the color of milk mixed with water. It goes on very smoothly and blends in really really well. Your skin absorbs this product really fast and it doesn't leave an oily residue, in fact as soon as you apply it on your face, it mattens you skin within seconds.. But becaue I also applied it on my usually dry cheeks, it made them even more dry. I didn't think it would show its effect this soon; maybe my expectations weren't high. But if you have very oily skin and want something that mattifies it for a good amount of time, then I definitely recommend Avene's Cleanance Emulsion. There is a tinted version of this product as well, which mattens and gives a little coverage at the same time. Sounds interesting, too. I was sad that it didn't work for me, but at the same time I was happy that it wouldn't go to waste, because I gave it to my sister who has oily and acne-prone skin. I hope it works for her. :-) I do however, have a negative point: once you apply this on your face, it is quite sticky. I like to pat my moisturizer on my face with my palms and when I did that with this product, it felt so sticky! But that feeling was gone within minutes. Still, it bothered me a little. It is a really good foundation primer I guess, but I wouldn't recommend to use it with a foundation that's also meant for oily skin or has a thick consistency. I would rather recommend foundations for normal to dry skin to use on top of this, because oily-skin foundations would dry out your face even more. Hope this was helpful to any of you. :-)
Bir sonraki yazimda görüsmek üzere,
I'll see you in my next post,
- iheartsu
----------

8 comments:

  1. harika bir review olmuş canım ,merak ettiğim bir üründü ^^
    bu arada yeni birşey duydum bugün ,sende bu konularla ilgiliydin diye hatırlıyorum paylaşmak istedim:
    bugünden itibaren EU' da artık hayvanlar üzerinde deneme yapılmış malzemeler içeren kozmetiklerin satışı yasaklanmış ! ve eğer yabancı markalarda bu ülkelerde satış yapmak istiyorsa test yapmadıklarını kanıtlamak zorundalarmrmış !
    sanırım bu birçok markanında pazarlarını kaybetmemek uğruna olumlu yöne değişmek zorunda kalacağını gösteriyor :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohooo, ben iki yildir bu günü bekliyorum ki :D Ayri bir yazi yazacaktim, ama cirkin kadin yoktur, az makyaj vardir'in yazari cyborg hakkinda cok güzel bir yazi yazdigi icin gerek duymadim. :-) Tabii dezavantajlari da var bu isin, ama yine de hicbir seyden daha iyidir :-) Cözüme dogru her adim iyidir. :-)

      Delete
    2. ay çok mutlu oldum ben daha yeni öğrendim ^^ gidip o yazıyı da okumalıyım o zaman ^^

      Delete
  2. merhaba arkadasım benim cildim aşırı derecede yağlı ve sivilceliydi.
    bi dönem bu kremi kullanmıstım ve memnun kalmıstım...
    bana fransa'dan kuzenim getirirdi bu kremi...
    hiç buralardan bakıp,almadım...
    nerden aldığını yazarsan sevinirim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canim ben bunu Almanya'dan aldigim icin Türkiye'de nereden alabilecegini bilmiyorum, ama online eczanelere bir bak derim. :-) Cok tesekkürler yorumun icin!

      Delete
    2. sevgili hacer, online eczanelerde var. ben geçen hafta aldım. ayrıca normal eczanelerde de var. avene ürünleri TR'de hep eczanelerde oluyor.

      Delete
  3. bu ürünü geçenlerde gittiğim avene cilt analizi görevlisi tavsiye etmişti. ben de aldım. avene zaten güneş kreminde filan sevdiğim bir marka olduğundan, güvendim. gündüzleri güneş kremi, geceleri sivilce ilacı kullandığım için düzenli bir kullanmam olmadı ama 3-4 kere sürdüm, sevdim. yumuşacık, rahatlatıcı bir his veriyor.
    bu arada aşırı yağlı bir cildim var. bioderma sebium yıkama jeli kullandığım halde...
    ayrıca çok da hassasmış cildim.
    o yüzden yatıştırıcı bir nemlendirici* adı altında önerilmişti.

    mucuk :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. O zaman bu sana göredir kesin canim :-) Iyi gelir bence, matlastiriyor cünkü.
      Ama kalici olarak yagli cildini giderecek bir sey bulursun yakinda insallah.
      Öptüüüm!

      Delete