Tuesday, March 5, 2013

Makyaj Dersi 5 - Mavi Farin Felaket Oldugunu Kim Söylemis?

Gayet de hos duruyor bence. Bu en sevdigim Makyaj Dersim degil aslinda, ama yine de sonuc gayet güzel. Lak lak edip kafanizi sisirmek istemiyorum, bu yüzden hemen baslayalim.

Bu arada: Blogumun sol tarafinda bir oylama baslattim. Blogda daha cok görmek istediginiz yazilari söylerseniz, ben de ona göre gelistirebilirim blogu. Thanks!

Sonucumuz bu:



Gördügünüz gibi gayet güzel bir makyaj, hem de eyelinersiz! Evet, eyelinersiz bir hayat da var! Bazilarinizin eyeliner sürmeden cöp atmaya bile gidemediklerini bildigimden diyorum bunu. Üzülecek bir sey degil ayrica. Ben de kirpiklerimi kivirmadan evden cikamam, moruk gibi görünsem de, o kirpikler kivrik olacak!

Yukari dogru dumanli bir sekilde kaybolan bir makyaj yaptim. Eger enine giden bir makyaj yapsaydim, o zaman bu renklere (mavi ve acik mavi), bir koyu mavi renk daha eklerdim, böyle tam bir standart smokey eye olmasi icin. Ama ben böyle tercih ettim bu makyajda. Sonraki bir makyajda baska türlüsünü gösteririm.

Bu kadar carpici renk kullaninca ne yapiyoruz? Tabii ki nude bir ruj seciyoruz. Bu makyaji kirmizi rujla hayal edebiliyor musunuz? Ben edemiyorum. Lisa Eldridge yapsa olur bak, onun yaptigi her sey güzel, ama biz zavalli makyaj asiklariyiz, yetenegimiz bir yere kadar. Sahsen kirmizi rujla bu makyaj cok 'tehlikeli' olabilir, cünkü ya cok güzel editorial tarzinda yapabilirsiniz (eger yetenekliyseniz), ya da ayiptir söylemesi, oros*uya benzersiniz (daha hafif bir kelime bulamadim valla :D). I'm just sayin'.

Bir de sunu söyleyeyim; acikcasi bu makyajin cok güzel oldugunu düsünmüyorum. Baska bir renkle (mesela mor?) yapmis olsaydim cok daha hos görünecekti, ama mavi zor bir renk. Bu renkle distan iceri dogru dumanli makyaj yapsaydim daha iyi olabilirdi gibime geliyor. Siz ne düsünüyorsunuz? :-) (Not: Bu ders eski blogumda paylastiklarimdan, yani yaklasik 7-8 ay önce yaptim).

Step 1: Kaslarimiz hazir, göz bazimiz uygulandi. Gelelim krem fara! Ben simli bir mavi göz kalemi sectim ve bunu göz kapagima uyguladim. Yumusak yapisindan dolayi cok yipratmadi gözümü. Size tavsiyem, ya yumusak yapili bir kalem secin (eger bazinizi kalemle yapmak istiyorsaniz), ya da parmaginiza sürüp, parmaginizla uygulayin gözünüze. Bunu kirisigin basladigi yere kadar, resimde görüldügü sekilde uygulayin. Isterseniz gözünüzün altina da uygulayabilirsiniz. Oraya da far sürecegiz cünkü.


Step 2: Krem bazla ayni renkte bir far alin ve bunu üzerine bastirarak uygulayin. Bir iki hareketle sürmemeye calisin: bastirarak uygularsaniz far tozu yere/yanaginiza düsmez.

Uhh, renge bakin.

Step 3: Simdi bebek mavisi bir far alip, bunu yumusak bir fircayla kirisiginiza ve kasiniza dogru uygulayin. Tabii kirisik bölgesinde de koyu farla birbirine yedirin, keskin bir cizgi görülmesin.


Step 4: Simdi ilk kullandigimiz mavi fari ince bir fircayla gözünüzün altina, dis tarafindan iceri dogru yarisina kadar sürün. Ardindan bebek mavisi fari geriye kalan kisima (göz pinariniza kadar) uygulayin ve koyu farla birlestirdigi yeri yine birbirine yedirin.


Step 5: Siyah bir göz kalemiyle waterline ve tightline'inizi boyayin. Tightline'in ne oldugunu bilmeyenlere: asagidaki resimde gözümün ic tarafina siyah kalem sürdüm ya; iste onun aynisi, ama üst göz kapagimin icinde olani. Ay anlatamadim. Aman, biliyorsunuz iste. :D

Bu waterline...

Bu da tightline...


Step 6: Siyah bir fari ince bir fircayla kirpik diplerinize bastirarak uygulayin. Bu bir eyeliner degil, sadece kirpiklere biraz daha dolgunluk vermesi icin yaptim. Yani bir kuyruk cekmeyin. Hatta isterseniz cekebilirsiniz; normal bir eyeliner da yapabilirsiniz. O da cok hos görünecektir. Ama ben böyle tercih ettim. Siz nasil isterseniz öyle yapin :-) Bunlar kurallar degil, biliyorsunuz.
Ardindan bolca rimel sürün.


Su ortadaki kirpige bakin. Gökdelen gibi olmus yavrum, masallah. :D


Gözler bu kadar basit! Ne kullandik? Mavi, bebek mavisi ve siyah far, siyah göz kalemi ve rimel.
Kas alti aydinlaticisi tercih etmedim.

Dudaklarima önce bir lip balm sürdüm, sonra da ruj olarak nude/seftali karisimi bir renk sectim. Yanaklarima sadece kontür yapmak icin Bronzer kullandim, cünkü yanaklarda herhangi bir pembelik veya kirmizilik fazla görünecekti diye düsünüyorum.
Fondöten olarak Bourjois Healthy Mix Serum kullandim. Yazisi yakinda.




Mavi o kadar da kötü degilmis, hm? Tabii günlük yapabileceginiz bir makyaj degil, ya da en azindan benim icin degil. Ben daha cok nude ve dogal renkleri seven birisiyim (simdiki Günün Makyaji yazilarimda da gördügünüz gibi). Bu renkte bir maviyi en fazla gözümün altina bir 'pop of color' tarzinda kullanirdim. (Pop Of Color Makyaj Dersi yakinda. :-))

Umarim siz de begenmissinizdir. Siz mavi farla makyaj yaptiniz mi? Varsa yazisinin linkini benimle paylasin. :-)

Sevgiler,
- iheartsu

Bloglovin': http://www.bloglovin.com/makyajtutkusu
Twitter: https://twitter.com/MakyajTutkusu
Facebook: https://www.facebook.com/MakyajTutkusuBlog
Google+: https://plus.google.com/u/0/111320306447544351145/posts
Pinterest: http://pinterest.com/makyajtutkusu/
Instagram: iheartsu
Mail: theheartscalling@gmail.com


----------
Bir sonraki yazi: Essence Match 2 Cover Cream Concealer + Uygulamasi

17 comments:

  1. Süper olmuuuş !! Ben de bazı mavi ton farları çok seviyorum ya niye felaket olsun hıhh :) Onu cesaret edip kullanamayanlar söylemiştir kesin :D Yeri gelir ben de kullanırım böyle mavi farlar,mor ve gri-fümeler önceliğim tabi . Öpüyorum canımcım !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh zaten mor senin rengin Junk kafam! <3 Junkhead in purpleland, sana her sey yakisir <3 Tesekkür ederim!

      Delete
  2. Yine süper olmuş :) bir sonraki yazını merakla bekliyorum. Ne yazarsan yaz hakkını veriyorsun. en ince ayrıntısına kadar bilgileniyorum teşekkür ederim ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne kadar sevindigimi anlatamam, cok cok tesekkür ederim, süpersin :-) <3

      Delete
    2. daha fazlalarını hakediyorsun bence, sen süpersin ki =)

      Delete
  3. Bana söylediğin gül kokulumdan sonra artık sana gül yüzlüm demeye karar verdim:) Ki gül yüzlüsün zaten aşkısı <3 Her zaman ki gibi yeteneneğini konuşturmuşsun, bayıldım! Ama ben hiç cesaret edemiyorum bu renklerle makyaj yapmaya:):) Yakışmazda zaten bana:D Kırmızı ruj sürmeden de o pozisyona düşerim diye korkuyorum sanırım:D Ama sana yakışmış layn:D Öpüldün kocaman :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah Allah bana yakisiyor da sana niye yakismiyormus? :D Deliye bak! Sana her sey yakisiyor <3

      Delete
  4. Çok hoş olmuş, çok beğendim. kahve göze çok yakışıyor bence mavi far! ellerine sağlık:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkür ederim, begenmene gercekten sevindim! Herkes mavi fara karsi pek sicak bakmiyor, sizin begenmenize sevindim acikcasi <3

      Delete
  5. Selam hepimizin korkulu rüyası olan ama bazen ne kadar güzel olmuş demekten kendimi alamadığım mavi far :D
    Bence çok hoş olmuş ama bu demek değil ki artık korkmuyorum mavi fardan :P
    Muahh!! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, olsun, en azindan ne sekilde güzel görünebilecegini gördün :D :D Denesene sen de ya <3

      Delete
  6. Huuh! Öyle güzel anlatıyorsun ki yüzü dudağı okumadan yorum yapmaya geçecektim anlatımın çok tatlı :) hele tightline anlatımın :D oy benim canım, heheh çok güzel olmuş mavi sende :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, tesekkür ederim :D Biraz da Türkce'yi sizin kadar iyi bilmedigim icin komik geliyordur belki :-) Ama begenmene cok sevindim!!! <3

      Delete
    2. Sakın öyle düşünme. Aslolan bildiğini güzel kullanmak. Senden çok bilip senden kötü konuşanlar tanıyorum! Sakın ha, üzülürüm.

      Delete