Sunday, March 10, 2013

Makyaj Dersi // Tutorial 6 - Pop of Color

Merhabalar! Bugün sizlerle bir makyaj dersi paylasmak istiyorum. Kahverengi gözler icin bir dumanli makyaj yapmam istenmisti. Onun icin de ayri bir ders yaparim, ama bu ders de kahverengi gözler icin uygun bence, cünkü yesil farla oynuyoruz ve yesil her zaman kahverengi gözlere yakistirmisimdir. :-)
Bu dersi paylasip paylasmamak arasinda kararsiz kaldim ilk basta, cünkü resimler makyaji pek iyi göstermedi. Aynaya bakinca iyiydi, ama resimlerde renkler biraz komik cikmis gibime geldi sanki. Bilmem, görün bakin, siz ne düsünüyorsunuz?
Sonucumuz bu...

Hi everyone! Today I want to share a tutorial with you. Someone requested me to do a smokey eye for brown eyes. I'll do another tutorial on that, but I think this look is also really great for brown eyes, because we're playing with some green as a pop of color on the lower lashline. I've always liked the look of green eyeshadow on brown eyes. At first I wasn't sure whether to post this or not, because I think the make-up doesn't look so nice on the pictures. It looked better in my mirror, but in the pics it's kind of different. Let me know what you think. This is my result...




Step 1: Kaslarimi ve kapaticimi henüz yapmadim. Göz kapaginiza farin birikmesini engelleyecek bir baz kullanin. Ben MAC'in Soft Ochre Paint Pot'unu kullandim.
I haven't filled in my brows and haven't used a concealer yet. Use an eyeshadow base to prevent your eyeshadows from creasing. I used MAC's Soft Ochre Paint Pot.


Step 2: Altin/bronz karisimi bir rengi bütün göz kapaginiza uygulayin. Henüz karistirmaniza gerek yok.
Apply a golden bronzy color on your entire lid, but don't blend out yet.


Step 3: Simdi kahverengi bir far ve ince bir fircayla göz kapaginizin dis tarafina yan yatan bir V cizin. Ardindan iki rengi de yumusak bir fircayla birbirine karistirin.
Now take a brown eyeshadow and apply this on your outer corner in a V shape. After that, take a blending brush and blend the two colors together.


Step 4: Simdi 'zehir' yesili bir far alip, bunu gözünüzün altina uygulayin ve dumanli bir sekilde kayboluyormus gibi görünmesi icin karistirin. Lazimsa yesil bir krem far uygulayin, ardindan fari üzerine bastirin, ama benim farimin pigmentasyonu iyi oldugu icin gerek duymadim.
Now take a bright green color and apply this on your lower lashline, then blend it out. If you want, you can use a cream base for this, but my eyeshadow was already very pigmented, so I didn't need one.


Step 5: Siyah bir far ve ince bir fircayla göz kapaginizin üzerine bir cizgi cekin. Bu bir eyeliner degil, sadece kirpikleri daha dolgun göstermek icin bir yöntem, yani bir kuyruk cizmeyin.
Now take a black eyeshadow and an angled thin brush and apply this on your upper lashline. This is not an eyeliner; it's just a way to make your lashes look fuller, so don't draw a wing.


Step 6: Siyah bir kalemle gözünüzün icine bir cizgi cekin, ayni seyi tightline olarak da yapin.
Take a black eyeliner pencil and apply this on your waterline and also tightline.


Step 7: Göz kapagimdaki far bana biraz fazla geldi, bu yüzden yumusak bir firca ve yüzümde kullandigim pudrayla kirisik bölgemdeki fari biraz 'azalttim', yani rengini biraz daha soluk gösterdim.
If you think your eyeshadow is a little too much like me, then go in with a blending brush and your face powder and just apply it in your crease to make the eyeshadow look a little softer.


Step 8: Simdi parlak bir farla hem göz pinarinizi, hem de kasinizin altini aydinlatin.
Now apply a pearly eyeshadow in your inner corners as well as under your browbone.


Step 9: Kas rutininizi yapin. Ben önce kaslarimi taradim, sonra doldurdum, ve ardindan kas jeliyle sabitledim.
Now do your brow routine. I brushed them through, filled them in and set it with a brow gel.


Step 10: Yanaginiza far düstüyse, o zaman yelpaze seklinde bir fircayla silin.
If you have any fallouts on your cheeks, then brush it away with a fan brush.


Step 11: Kapaticinizi sürün.
Apply concealer.


Ve bu kadar! Cok basit aslinda ve herhangi bir farla da yapilabilir bu göz altindaki 'pop of color'. Bu arada, umarim kaslarimin daginik görünmesi sizi rahatsiz etmemistir, bu resimleri cektigim günlerde kaslarimi uzatmaya calisiyordum.

And that's it! It's actually really simple and you can basically use any color on your lower lashline as a 'pop'. By the way, I hope my 'all over the place'-looking brows didn't bother you. I was trying to grow them out and reshape them when I took these photos.


Umarim begenmissinizdir! Bir sonraki yazimda görüsmek üzere.

I hope you liked this tutorial. I'll see you in my next post.

- iheartsu
----------

12 comments:

  1. Eline sağlık canım:)
    Ama keşke renkler tam tersi olsaymış dedim içimden.Üst kısım yeşil alt kısım bronz olsa? Mutlak böyle de denemelisin <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Öyle de olabilirdi aslinda, haklisin :-) Aklima yazdim, onu da deniycem en kisa zamanda, tesekkür ederim bitanem <3 Süpersin <3

      Delete
  2. Ben alttaki yeşili çok beğendim. Toprak tonlarındaki makyajı kesinlikle başka bir boyuta taşımış! Harika fikir, eline sağlık!

    ReplyDelete
  3. Bende yeşil-kahve uyumunu çok beğendim.Çok yakışmış gözlerine.Yeşil farın markasını öğrenebilir miyim?Çok beğendim tonunu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesil far MAC'in Humid fariydi canim :-) Insallah sen de denersin! Bence kahverengi ve mor da birbirine cok güzel yakisiyor. <3 Tesekkür ederim bu güzel yorumun icin, cok sevindim!

      Delete
  4. O yeşil nasıl güzel görünüyo öyle:) Renklerin uyumu da gözlerinde çok hoş durmuş aşkısı :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Askisi, sen yapsan sende de güzel durur, ama yapmiyorsun ki, seni eyelinerci :D

      Delete
  5. Yeşil ve kahvenin uyumu harika olmuş ! ellerine sağlık çok güzel. Bu arada kullandığın kaş jelinin markası nedir?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kullandigim kas jeli Alman markasi 'Alverde'nin bir kas jeli. Dogal ve natürel kozmetik markasi. :-)
      Cok tesekkür ederim, begenmene sevindim canim! <3 Sen bir de kahverengi gözler icin makyaj dersi istemistin, hem bunu, hem de onun icin ayri cekecegim dersi sayarsin öyleyse, cünkü bu da kahverengi gözler iicn cok güzel. Ama senin icin bir makyaj dersi cektim bile, onu bekle en iyisi. :-)

      Delete
  6. Kahve ve mürdüm farlarınızın markası ve ismi nedir?

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete